LIVE

Κορωνοϊός

Εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση του ΣΕΦ έκαναν μπίζνες... με τον εαυτό τους!

stadio-eirinis

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, τα δύο στελέχη αξιοποίησαν την πρόσκαιρη παρουσία τους στο ΔΣ για να διαπραγματευτούν με δική τους ΚΟΙΝΣΕΠ συμφωνία εκμετάλλευσης χώρων του σταδίου έναντι εξευτελιστικού μισθώματος - Οι...δαιμόνιοι παράγοντες είχαν διοριστεί στη θέση τους από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη

Μία πατέντα, που προκαλεί από τεράστια ερωτήματα έως πολιτικό αποτροπιασμό, σκαρφίστηκαν δύο εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αξιοποίησαν την πρόσκαιρη παρουσία τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΦ για να… αναλάβουν ως ιδιώτες στη συνέχεια, την εκμετάλλευση χώρων του Σταδίου με εξευτελιστικό αντίτιμο και με μεγάλα προσδοκώμενα κέρδη.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, τα δύο στελέχη, οι Ανδρέας Στρατής και Δέσποινα Μακριδάκη, που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τον περασμένο Μάιο είχαν μία απίστευτη, όσο και κυνική έμπνευση. Μόλις κατάλαβαν ότι το Στάδιο διαθέτει χώρους, που έχουν εμπορικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5, έκαναν το εξής απλό: Ίδρυσαν τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ήταν μέλη του ΔΣ δηλαδή, την «ΣΥΝΔΡΑΣΗ», μία εταιρία με τη μορφή της ΚΟΙΝΣΕΠ – τελευταία μόδα, που κυκλοφορεί ευρέως – η οποία πρότεινε στο ΣΕΦ να αναλάβει εκείνη την εκμετάλλευση των χώρων αυτών.

Επί ενάμιση μήνα οι δύο εκλεκτοί και δαιμόνιοι παράγοντες «διαπραγματεύονταν» ουσιαστικά με τον… εαυτό τους! Ως μέλη του ΔΣ του ΣΕΦ διαπραγματεύονταν με τη δική τους ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), δηλαδή με τους εαυτούς τους, το αντικείμενο μίας σύμβασης, για την τύχη των συγκεκριμένων γηπέδων.
Η… περήφανη αυτή «διαπραγμάτευση» κατέληξε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο εξής φοβερό αποτέλεσμα: Η ΚΟΙΝΣΕΠ αναλαμβάνει την αξιοποίηση των δύο γηπέδων μέχρι το 2020 και δικαίωμα επέκτασης έως το 2021, καταβάλλοντας στο ΣΕΦ το αστρονομικό ποσό των… 4 ευρώ ανά ώρα! Όταν όλοι γνωρίζουν ότι η ενοικίαση σε ιδιώτες αθλούμενους μπορεί να φτάσει έως και 100 ευρώ την ώρα, ή έστω, εφόσον πρόκειται για σωματεία, σε μερικές δεκάδες ευρώ ωριαία!!!

Ουσιαστικά το ΣΕΦ των Στρατή και Μακριδάκη παραχωρούσε στην ΚΟΙΝΣΕΠ των… Στρατή και Μακριδάκη δύο γήπεδα έναντι πινακίου φακής, διευκολύνοντας την Επιχείρηση να έχει τεράστια περιθώρια κέρδους – ασχέτως εάν τυπικά αυτές οι εταιρίες δεν είναι του κλασικού τύπου διανομής μερισμάτων.

Φυσικά υπήρχε ένα πρόβλημα, μόλις θα έφτανε η ώρα των υπογραφών. Ήταν προφανές ακόμα και στα τζιμάνια ότι δεν μπορούσε και στα δύο συμβαλλόμενα μέρη να είναι τα ίδια πρόσωπα. Έτσι, στις 17 Σεπτεμβρίου οι Ανδρέας Στρατής και Δέσποινα Μακριδάκη παραιτήθηκαν από το ΔΣ του ΣΕΦ, προφανώς για να αποφύγουν το τυπικό και νομικό κώλυμα, που ήταν κραυγαλέο. Στις 18 Σεπτεμβρίου, μόλις μία ημέρα μετά και χωρίς καν να κρατήσουν τα προσχήματα, καθυστερώντας έστω για λίγο διάστημα τη διαδικασία, το ΣΕΦ και η ΚΟΙΝΣΕΠ υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση – μάλλον για να μην χαθεί ούτε μέρα από τη μπίζνα.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό, το ΣΕΦ εκμισθώνει στην ΚΟΙΝΣΕΠ με την επωνυμία ΣΥΝΔΡΑΣΗ τα δυο γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 καθώς και δυο αποδυτήρια (ανδρών- γυναικών) με σκοπό την διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων ιδιωτών και σωματείων από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως και την 31η Αυγούστου 2020 με την διάρκεια της μίσθωσης να ανανεώνεται για ένα ακόμη χρόνο εφόσον ο μισθωτής το δηλώσει ένα μήνα πριν από τη λήξη του συμβολαίου.

Το μίσθωμα που προβλέπεται είναι όχι απλώς συμβολικό, αλλά εξευτελιστικό.

Το άρθρο 3 του ιδιωτικού συμφωνητικού αναφέρονται τα εξής εξωφρενικά και εντελώς εκτός των συνθηκών, που επικρατούν στην αγορά, ιδίως για περιοχές, όπου υπάρχει έλλειψη χώρων για άθληση:
«Για τη χρήση στο πλαίσιο ωρών 16:00-20:00 το ποσό των… 4 ευρώ + 3,6% χαρτοσήμου τα 60 λεπτά χρήσης.
Για τη χρήση στο πλαίσιο ωρών 20:00-23:00 το ποσό των… 15 ευρώ + 3,6% χαρτοσήμου τα 60 λεπτά χρήσης.
Για τη χρήση στα Σαββατοκύριακα το ποσό των… 4 ευρώ +3,6% τέλος χαρτοσήμου τα 60 λεπτά χρήσης».

Η ΣΥΝΔΡΑΣΗ εφόσον το επιθυμεί θα μπορεί να έχει τις εγκαταστάσεις και κατά τις αργίες για να κάνει χρήση των χώρων εφόσον ο εκπρόσωπός του υπογράψει πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής με τον αρμόδιο υπάλληλο του ΣΕΦ.

Όπως αναφέρεται ο μισθωτής, δηλαδή ο συνεταιρισμός θα πληρώνει το τίμημα για τις ώρες που θα δεσμεύει τα γήπεδα και τα αποδυτήρια.

Με το ιδιωτικό συμφωνητικό η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΣΥΝΔΡΑΣΗ έχει πλέον δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ονομασία «ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ» χρησιμοποιώντας το επίσημο λογότυπο που έθεσε στη διάθεση του η Διεύθυνση του ΣΕΦ σε όλες τις αναφερόμενες στην αθλητική δραστηριότητα του διαφημιστικές πρωτοβουλίες.

Τα ερωτήματα είναι φυσικά μεγάλα και για το ΣΕΦ, αλλά και για τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς ήταν εκείνος, που με απόφασή του, που δημοσιεύτηκε στις 2 Μαίου του 2018, διόρισε τους κυρίους στο ΔΣ του Σταδίου. Δεν πρόκειται εν ολίγοις για τυχαία πρόσωπα, που βρέθηκαν από το πουθενά στη διοίκηση του ΣΕΦ, αλλά επιλογές του κ. Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύλλογος των εργαζομένων, έκπληκτος από τα όσα συμβαίνουν, έχει προχωρήσει σε προφορική ενημέρωση του κ. Βασιλειάδη για την υπόθεση, ενώ έχει καταθέσει στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ενημερωτικό σημείωμα, ζητώντας να μάθει εάν με τη σύμβαση εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ΣΕΦ. Άρα οι αρμόδιες αρχές είναι ενημερωμένες για τα ηθικώς (τουλάχιστον ηθικώς) απαράδεκτα, που συμβαίνουν στο Στάδιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Άγγελος

Είναι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς ηλίθιε.

Κωστας

Το ξαδελφακι και συνεπωνυμος της βουλευτου δεν καταλαβε τιποτα? Η τον αφησαν στην απεξω.....

Νικος

Χα

marina

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ! ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ??????

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΟΤΑΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ 1981 ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ..

itio

τα'χουμε πολλεςφορες,ΠΑΣΟΚ=ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ=ΠΑΣΟΚ

τα σχόλια

πιο σβέλτα

Αυτο

είναι ο κομμουνισμός!Τι δεν καταλαβαίνετε;Κατσαπλιαδες!

dim

Δεν ξέρω για τους συγκεκριμένους αλλά με αφορμή το δημοσίευμα πιστεύω ότι μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες σε αυτή τη χώρα είναι ότι είμαστε "γατόνια", "αετοί", "πανέξυπνοι" ήτοι ψευτόμαγκες, κουτοπόνηροι, μικροαπατεωνίσκοι. Δεν γουστάρουμε να αποδώσουμε φόρο, δεν γουστάρουμε να δηλώσουμε αυθαίρετα, δεν γουστάρουμε να δηλώσουμε airbnb, παρκάρουμε όπου θέλουμε, θεωρούμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να μιλάμε στο κινητό οδηγόντας, να πηγαίνουμε ανάποδα στους δρόμους, δεν δεχόμαστε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, δεν γουστάρουμε να σταματήσουμε στο κόκκινο φανάρι, δεν γουστάρουμε να πετάξουμε το σκουπίδι στον κάδο και το τσιγάρο στο τασάκι, δεν γουστάρουμε τις διαβάσεις των πεζών, ένα γενικό και αόριστο δεν γουστάρουμε μαζί με το ότι μας χρωστάνε όλοι. Όποιος έκατσε σε θέση (πλην προφανώς εξωγήινων περιπτώσεων) που μπορούσε να φάει, έφαγε. Όποιος μπορούσε να κλέψει, έκλεψε. Όποιος μπορούσε να κρύψει έκρυψε. Και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Και επί Πασόκ και επί Νέας Δημοκρατίας και επί Σύριζα. Καρμπόν υποθέτω και ο πολιτικός κόσμος, κανένας λόγος να αποτελεί εξαίρεση. Όλα αυτά έχουν αρχίσει και βγαίνουν στη φόρα μαζί βέβαια με ένα ανίκανο τραπεζικό σύστημα που κατέστρεψε μερικώς και αυτό τη χώρα. Το "μαζί τα φάγαμε" και το "λεφτά υπάρχουν" ήταν σοφές κουβέντες από πολιτικούς που παρότι γνώριζαν, δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Τέτοια εννοούσαν και πολλά άλλα. Οι ξένοι βέβαια, πολύ ικανότεροι ημών, βρήκαν τον τρόπο να μας πάρουν και τα σώβρακα, όχι αλλάζοντας μας νοοτροπία ως όφειλαν αλλά αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά με υπερφορολόγηση και παράλογες μειώσεις μισθών/συντάξεων. Εμείς εδώ δεν καταλάβαμε τι γίνεται, δεν είχαμε να αντιπροτείνουμε, αγωνιστήκαμε σθεναρά για το δημόσιο τομέα και ότι πετύχαμε. Βέβαια μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά, παράπλευρες απώλειες ενός οικονομικού πολέμου και εκβιασμού. Ελλείψει οποιουδήποτε σοβαρού ελεγκτικού/εισπρακτικού μηχανισμού σε αυτή τη χώρα όλοι όσοι μπορούν αυθαιρετούν. Ουδείς ασχολήθηκε με την επίλυση αυτού του προβλήματος. Ουδείς ασχολήθηκε με την πάταξη της φοροδιαφυγής/διαπλοκής/διαφθοράς/παραοικονομίας. Το γιατί ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Κατά την ταπεινή μου ... η χώρα αυτή αναζητάει ένα ηγέτη με ένα ικανό επιτελείο με ήθος και διαφάνεια, έναν ικανό ισχυρό ελεγκτικό/εισπρακτικό μηχανισμό και μια ταχύτατη αμερόληπτη δικαιοσύνη. Τόσο απλά. Για να συνέλθουμε θέλουμε πρόστιμα και κυρώσεις, όχι σε μορφή βασανιστηρίων ή τιμωρίας αλλά σε μορφή διόρθωσης.

Αλήτες

αριστεροί

ManosA

Οι προηγούμενοι φταίνε... και η Μαρέβα!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης