Καμίνης για Airbnb: H νέα αυτή αγορά χρειάζεται ρυθμίσεις

kaminis_airbnb

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα άνοιξε η συζήτηση για τη διαχείριση του «φαινομένου Αirbnb» -  Ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχτηκε ότι το φαινόμενο έχει αλλάξει τον χάρτη της Αθήνας και δη το κέντρο και σημείωσε ότι στόχος δεν είναι οι γειτονιές μόνο με τουρίστες

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα άνοιξε η συζήτηση για τη διαχείριση του «φαινομένου Αirbnb» των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών. Με αυτή την αφορμή ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρθηκε  στις αλλαγές που πρέπει να φέρει η σύγχρονη αυτή τάση στην οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας και στη λειτουργία της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καμίνης  υπογράμμισε ότι η νέα αυτή αγορά χρειάζεται ρύθμιση και σίγουρα όχι απαγορεύσεις, γιατί δεν πρέπει «να πνιγεί το φαινόμενο που ενισχύει την οικονομία». 

Όταν δεν υπάρχουν καθαροί κανόνες, προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τα οργανωμένα ξενοδοχεία. Εξάλλου, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ξυπνά η τοπική οικονομία» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ακόμη, επισήμανε ότι η μπορεί η θέσπιση των σχετικών ρυθμίσεων να είναι αρμοδιότητα της κεντρικής διοίκησης, όμως «οι δήμοι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς, πρέπει να υποβάλουν προτάσεις - και οι προτάσεις αυτές να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση. Κατευθυντήρια αρχή στη συζήτηση του θέματος, πρέπει να είναι πως ο δήμος, ως διαχειριστής της πόλης, είναι εκείνος που φροντίζει για την ελκυστικότητα και την εύρυθμη λειτουργία της, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες» υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχτηκε ότι το φαινόμενο Airbnb έχει αλλάξει τον χάρτη της Αθήνας και δη το κέντρο και σημείωσε ότι στόχος δεν είναι οι γειτονιές μόνο με τουρίστες. 

Ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε και στο πώς το Airbnb έχει βοηθήσει τον τουρισμό και μιλώντας με αριθμούς, είπε οτι το 2017  οι αφίξεις τουριστών άγγιζαν τα 5 εκατομμύρια, ενώ το 2018 οι αφίξεις άγγιξαν τα 5,5 εκατομμύρια.


ΣΧΟΛΙΑ (8)

ε πσιτ καμίνη

ρύθμιση θέλει το μυαλό σου. Σε πονάει που ο Έλληνας μπορεί και βγάζει ένα χαρτζιλίκι ε?

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Κύριε Δήμαρχε, Κοίτα να φτιάξεις ένα τόπο για κάψιμο των νεκρών όπως είχες υποσχεθεί και άσε τους ειδικούς να κανονίσoυν το σύστημα Airbnb.

AiRB&B

Απαράδεκτο να γιγαντώνεται μα τέτοια αγορά εις βάρος της κατοικίας. Το ότι θα τα ξεσκίσουν ετεροχρονισμένα στους φόρους είναι το μόνο σίγουρο, γιατί έτσι λειτουργεί η φορολογία σε αυτή την χώρα. Δεν το βλέπουν οτι κάνουν το χατήρι των τραπεζών, οι οποίοι είναι οι μόνοι μεγαλοιδιοκτήτες που με τον τρελό ρυθμό των κατασχέσεων δεν ξέρουν που να τα βάλλουν και πως να τα πουλήσουν. Αν αυξηθεί η προσφορά, οι τιμές μοιραία θα μειωθούν κι αλλό. Αλλα εσυ βλάκα έλληνα που πρόσκαιρα σκέφτεσαι το κέρδος σου, δεν ξέρεις ότι οι εισπράξεις σου και πολλά περισσότερα, θα πρέπει να καταβληθούν στο σπίτι που η οικογένειά σου ή το παιδί σου θα νοικιάσει άυριο, αν πιθανα βρει σπιτι για μακροχρόνια ενοικίασει. Θα το πληρώσεις επίσης και στην ησυχία σου ή στην ασφάλειά σου, όταν η πολυκατοικία που διαβίείς, θα γίνεται κέντρο διερχομένων. Και όταν εσύ ή ο συγγενής σου απολυθείς απο την ξενοδοχειακή επιχείρηση που δουλεύεις γιατί δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον κάθε μισθωτή! Και τότε φυσικά θα πιάσεις δουλειά ως καθαρίστρια σπιτιών airbnb. Σπουδαίο μέλλον για την χωρά διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Χ

Δεν θέλεις τουρίστες και εισόδημα στους ιδιοκτήτες μήπως βολεύει να γεμίσουν μετανάστες από τις ΜΚΟ;

.

προφανώς.

Εκλογές

Μιλάει λόγω εκλογών ο τενεκές.

Θρασυτατος

ο δήμαρχος της αναρχίας, της βρώμας και της δυσωδίας, έχει γνώμη και για το airbnb. Κλασσικός άχρηστος αριστεροστροφος βολεμένος, μιλαει εκ του ασφαλούς, "προστάτης" των αδύναμων και κατατρεγμένων...

Citizen

Θα το κλείσουν και αυτό,να είστε σίγουροι πως θα διώξουν κ την Airbnb και τους τουρίστες.Ολοι αυτοί συμπεριλαμβανομένου του Καμίνη θέλουν την Αθήνα αναρχη σκουπιδουπολη γεμάτη πρεζακηδες και τριτοκοσμικους κατσιαπλιαδες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

panagiwtis2

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Αντιμετώπισης, κ. Αργύριος Ντινόπουλος, δίνει διευκρινίσεις για τη «Νωτιαία Μυική Ατροφία», τη νόσο που πάσχει ο μικρός   Παναγιώτης-Ραφαήλ

2