Καμίνης για Airbnb: H νέα αυτή αγορά χρειάζεται ρυθμίσεις

Καμίνης για Airbnb: H νέα αυτή αγορά χρειάζεται ρυθμίσεις

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα άνοιξε η συζήτηση για τη διαχείριση του «φαινομένου Αirbnb» -  Ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχτηκε ότι το φαινόμενο έχει αλλάξει τον χάρτη της Αθήνας και δη το κέντρο και σημείωσε ότι στόχος δεν είναι οι γειτονιές μόνο με τουρίστες

kaminis_airbnb
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα άνοιξε η συζήτηση για τη διαχείριση του «φαινομένου Αirbnb» των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών. Με αυτή την αφορμή ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρθηκε  στις αλλαγές που πρέπει να φέρει η σύγχρονη αυτή τάση στην οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας και στη λειτουργία της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καμίνης  υπογράμμισε ότι η νέα αυτή αγορά χρειάζεται ρύθμιση και σίγουρα όχι απαγορεύσεις, γιατί δεν πρέπει «να πνιγεί το φαινόμενο που ενισχύει την οικονομία». 

Όταν δεν υπάρχουν καθαροί κανόνες, προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τα οργανωμένα ξενοδοχεία. Εξάλλου, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ξυπνά η τοπική οικονομία» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ακόμη, επισήμανε ότι η μπορεί η θέσπιση των σχετικών ρυθμίσεων να είναι αρμοδιότητα της κεντρικής διοίκησης, όμως «οι δήμοι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς, πρέπει να υποβάλουν προτάσεις - και οι προτάσεις αυτές να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση. Κατευθυντήρια αρχή στη συζήτηση του θέματος, πρέπει να είναι πως ο δήμος, ως διαχειριστής της πόλης, είναι εκείνος που φροντίζει για την ελκυστικότητα και την εύρυθμη λειτουργία της, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες» υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχτηκε ότι το φαινόμενο Airbnb έχει αλλάξει τον χάρτη της Αθήνας και δη το κέντρο και σημείωσε ότι στόχος δεν είναι οι γειτονιές μόνο με τουρίστες. 

Ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε και στο πώς το Airbnb έχει βοηθήσει τον τουρισμό και μιλώντας με αριθμούς, είπε οτι το 2017  οι αφίξεις τουριστών άγγιζαν τα 5 εκατομμύρια, ενώ το 2018 οι αφίξεις άγγιξαν τα 5,5 εκατομμύρια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης