Ο υπερπληθυσμός των φυλακών κεντρικό θέμα της συνάντησης των διευθυντών φυλακών Ελλάδας - Κύπρου

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ_ΔΙΕΥΘΥΤΕΣ_ΦΥΛΑΚΩΝ

Οι διευθυντές των φυλακών αντάλλαξαν πληροφορίες και πρακτικές που αποκόμισαν από συνέδρια ευρωπαϊκού και διεθνούς σωφρονιστικού ενδιαφέροντος

Θέματα σωφρονιστικού ενδιαφέροντος αλλά και ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, διοικητικής δομής και οργάνωσης των φυλακών, επιμόρφωσης του προσωπικού και λειτουργίας της Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, απασχόλησαν την διήμερη συνάντηση των διευθυντών των φυλακών της χώρας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπως έχει καθιερωθεί από το έτος 2015.

Κατά τις εργασίες της διημερίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κεντρικό θέμα αποτέλεσε το καυτό θέμα του υπερπληθυσμού των φυλακών, ενώ κατεγράφησαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του συνόλου των θεμάτων που αναπτύχθηκαν.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν στα αντίστοιχα όργανα και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακόμη, οι διευθυντές των φυλακών αντάλλαξαν πληροφορίες και τις πρακτικές που αποκόμισαν από επισκέψεις τους στο εξωτερικό και συμμετοχές τους σε συναντήσεις και συνέδρια ευρωπαϊκού και διεθνούς σωφρονιστικού ενδιαφέροντος.

Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης.

Ομιλία απηύθυνε, μετά από σχετική πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η διευθύντρια φυλακών Κύπρου Άννα Αριστοτέλους, η οποία παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας, τις δράσεις και πρωτοβουλίες των φυλακών Κύπρου.

Η συμμετοχής της κυρίας Αριστοτέλους εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης των δύο χωρών.

Παρέστησαν επίσης η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνη Μαρία Γιαννακάκη και ο Άριστος Τσιάρτας από τον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lefed-1

Την επιτυχία της ελληνικής αποστολής κάνει μεγαλύτερη το γεγονός ότι στην άσκηση παίρνουν μέρος επαγγελματίες των επίλεκτων σωμάτων του στρατού με μέσο όρο ηλικίας σαφώς πολύ μικρότερο από αυτό των 40 χρόνων των μελών της ΛΕΦΕΔ

tatsopoulos_ar

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής περιέγραψε για πρώτη φορά στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» και τον Αντώνη Σρόιτερ τις δραματικές στιγμές που έζησε με την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του - Οι δύσκολες αποφάσεις στο δρόμο για το Ιπποκράτειο, το 5ωρο χειρουργείο «χωρίς περιθώριο λάθους» και το κλάμα όταν αντίκρισε για πρώτη φορά την γυναίκα του στη ΜΕΘ