Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος

arximandritis

Επί συνόλου 80 ψηφισάντων έλαβε 69 ψήφους

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, και μεταξύ άλλων εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο.

Επί συνόλου 80 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλο­γής έλαβε 68 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 10 ψήφους. Επίσης βρέθηκαν 1 λευκή και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι’ εκλο­γής.

Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου δι’ εκλο­γής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου, επί συνόλου 80 ψηφισάντων έλαβαν: 1) Αρ­χι­μαν­δρί­της κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ψήφους 69 2) Αρ­χι­μαν­δρί­της κ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ψήφους 40 3) Αρ­χι­μαν­δρί­της κ. Διονύσιος Παπαλέξης, ψήφους 24 Επίσης ευρέθη 1 άκυρη ψήφος. Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος με 68 ψήφους, επί συνόλου 80 ψηφισάντων και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αχίλλιος Τσούτσουρας έλαβε 9 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 1 λευκή και 2 άκυρες ψήφοι.

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνά­βου κ. Ιε­ρώνυμος (κατά κόσμον Παναγιώτης) Νικολόπουλος του Χρήστου και της Μαρίας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Ε­θνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από τη Θεολογική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Groningen Ολλανδίας με ειδίκευση στην Ιστορία του Δικαίου (Βυζαντικό - Ρωμαϊκό Δίκαιο), ενώ μιλά αγγλικά, γερμανικά, ολλανδικά, και τουρκικά.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία.

Εργάσθηκε ως Δικηγόρος, παραιτούμενος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών λόγω κουράς και χειροτονίας.

Εκάρη Μοναχός την 7η Δεκεμβρίου 1997 στην Ιερά Μονή Αντινίτσης Φθιώτιδος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο. Διάκονος χειροτονήθηκε την 14η Δεκεμβρίου 1997 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο στον Ιερό Ναο Αγίου Ελευθερίου Άρεως Αθηνών. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2000 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χειροθετηθείς αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτην. Χειροθετήθηκε Πνευματικός την 5η Δεκεμβρίου 2002 υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ Εφημεριακής θέσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Μετατεθείς στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, υπηρέτησε ως Εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς Αθηνών και Εφημέριος και Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης Αθηνών.

Διηκόνησε στη Γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Κατέστη Γραμματεύς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γραμματεύς του Επισκοπικού Δικαστηρίου αυτής. Υπήρξε Συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, μέχρι του διορισμού του εις Β’ Γραμματέα – Πρακτικογράφο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος. Εν συνεχεία προήχθη σε Α΄ Γραμματέα – Πρακτικογράφο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χρημάτισε Γραμματεύς διαφόρων Ειδικών Επιτροπών, όπως Σχέσεων Εκκλησίας Πολιτείας, Σύνταξης Κανονισμού Εφημερίων και Διακόνων κ.λπ.

Διετέλεσε:
α. Μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
β. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
γ. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
δ. Εθελοντής Παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συγγραφικό έργο:
1. Μετάφραση από τα αγγλικά του Βιβλίου του Tom van Bochove, Χρονολογώντας κι Εξακριβώνοντας.
2. Ο Διάλογος του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με τους Χίονες, μονογραφία.
3. Ο εν τω κόσμω άγαμος Κληρικός, μονογραφία.
4. Περί των Ρασοφόρων Μοναχών, μονογραφία.
5. Αι Μητροπολιτικαί Εκλογαί του 1965, Συμβολή εις την Ιστορίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος, μονογραφία.
6. Προσκυνητάριον Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος, (ανέκδοτον).
7. Συντάκτης ΦΩΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ έτους 2015 (αποστολικά αναγνώσματα).
8. Συντάκτης ΦΩΝΗΣ ΚΥΡΙΟΥ έτους 2016 (ευαγγελικά αναγνώσματα).
9. Επιστημονικά άρθρα και μελέτας σε νομικά και θεολογικά περιοδικά.
10. Ποιμαντικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

θεσπρωτος

Να τον ταισουν , αυτοι που τον ψηφισαν , για να τους μοιραζει απλοχερα ....!!!!! ευχες και ελπιδες .....!!!!!

ΑΞΙΟΣ-- ΑΞΙΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ--ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ===ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΗΣ -ΘΕΣΠΡΩΤΕ.

θεσπρωτος

τους τσιαμηδες , δεν τους πληρωνεις .....αυτον τον πληρωνεις .

ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ

ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ--ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ--ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ --ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ --ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΕ.

ΕΣΥ .....ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Εγω ειμαι απο την Παραμυθια και δεν θα μαθω την ιστορια του τοπου μου , απο ΣΕΝΑ . Ξεχασες ( αν γνωριζεις την ιστορια της Παραμυθιας ) τους βιασμους και το πλιατσικο που εγιναν απο τους Παραμυθιωτες στο Δημ. Σχολιο της Παραμυθιας , οταν διωξαμε τους Αλβανοτσιαμηδες απο την περιοχη μας . Αφου λοιπον τους συγκεντρωσαν απο την γυρω περιοχη , στο δημ .σχολειο Παραμυθιας , τους εκαναν σωματικο ελεγχο και οτι ειχαν , τους τα πηρανε και μετα , τους εκαναν διαλογη , τα γεροντακια σε αλλο χωρο και τις νεες κοπελες μεχρι και 12 χρονων κοριτσακια.... σε αλλο χωρο και τις βιαζανε οι Παραμυθιωτες και καποιοι , απο τα γυρω χωρια . ( Οι τσιαμηδες σε πειραξαν ....οι δικοι μας ηταν λουλουδια .....!!!!!!! ) .

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ 1358 [ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ]] ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ -ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ 138 --ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΛΑΚΑ-- ΚΥΡΙΕ ΚΛΩΝΕ Η ΣΤΑΓΟΝΙΔΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ====ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ

θεσπρωτος

Ξεχασες τον δικο σου ( Ελληνα .....) ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ......κ. καραμαν αλη . Οσο για το σταγονιδι ...... κτλ . σου τα επιστρεφω . Εντελως πληροφοριακα και φιλικα .... σου λεω , πως απευθυνεσαι σε ενα ατομο , που οι προγονοι του διακριθηκαν και τιμηθηκαν με εθνικο αριστειο ανδρειας στη μαχη της Μενινας .... ( ο αδελφος του πατερα μου , το οποιο και δεν παρελαβε ποτε , διοτι δεν εφτανε ..... ο ταχυδρομος στην Τασκενδη , ηταν μακρυα ....!!!! ) και με 2 σφαιρες απο τους κατακτητες ο πατερας μου στο σωμα του , τον οποιον η πατριδα τιμησε ...!!!! μεριμνωντας ....!!!! για την καλυτερη αναρρωση του , στη Μακρονησο . ( οσο για τον πατριωτισμο ....οποιος το λεει ΔΕΝ ... ειναι , και οποιος ΕΙΝΑΙ ... το δειχνει οταν ΠΡΕΠΕΙ .- Συμμαζεψου .....!!!!!! πηρες πολυ φορα ....κοψε λιγο ...... και μην βριζεις .

EΞ ΟΝΥΧΟΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ

ΕΞ ΟΝΥΧΟΣ ΤΟΝ 22:05

Εξ ονυχος

του λεοντος .... ειναι γνωστο , αποδιδεται στον Αλκαιο 7ος - 6ος αιωνας π.χ . εξ ονυχος την χουντα , τι εννοεις ???? , ποιο ηταν το νυχι .....που καταλαβες , πως ειναι απο λιονταρι ...?????

Το ιδιο και οι Ελληνες ....να

καταδικαστουν , για τις εκστρατιες , του μ. αλεξανδρου , που κατεσφαξε χιλιαδες στο περασμα του και ας αφησουν καποιοι ιστορικοι , την καραμελα .....του πολιτισμου ....!!!! ( ο πολιτισμος δεν επιβαλλεται με το μαχαιρι .... ) και πως τον υποδεχτηκαν με τιμες .

θεσπρωτος

Τους τσιαμηδες τους πληρωσε .......τους παπαδες , εξακολουθει να τους πληρωνει ....για να ακουει τραγουδιστα .....αγιος ο θεος κυριε ελεησον και πατερ υμων ....= χεστηκε η φατμε , στο γενι τζαμι απεξω .-

Anonymous

" Να τον ταισουν , αυτοι που τον ψηφισαν.." Ελα πες το , μην κρυβεσαι , δεν ειναι κακο . Με μεσο εχεις δουλεια εεε; Σε βολεψε αυτος που ψηφισες .....

Θεούσα Θείτσα

Φαίνεται ο νηστευτής και κατα πάντα εγκρατής κληρικός. Είμαι βεβαία ότι θα είναι πράος και ανεξίκακος, την κόβω τη μουτσούνα του για τέτοια

Θ .Θ.

Η [[ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ]] ΤΟΥ --ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ-ΕΝΑΡΕΤΗ --ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ - ΘΟΥ- ΘΟΥ .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»

kor112

Ο Αριστείδης Φλώρος είναι  καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa-Hellas  και ο Μάκης Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της εμπορίας ναρκωτικών του πλοίου Noor-One 

1