Αξιωματικοί ΕΛΑΣ: Μέχρι τις 18.10 η Πυροσβεστική δεν είχε επικοινωνήσει με την Αστυνομία!

Αξιωματικοί ΕΛΑΣ: Μέχρι τις 18.10 η Πυροσβεστική δεν είχε επικοινωνήσει με την Αστυνομία!

«Μέχρι την ώρα που πέρασε η φωτιά την Μαραθώνος δεν μας είχαν ενημερώσει για την επικινδυνότητά της και την κατεύθυνσή της - Ηταν αδύνατον να υπήρχε αστυνομικός σε κάθε πάροδο στο Μάτι» είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας

katsiamakas-marathonos_main01
Την Πυροσβεστική υποδεικνύουν ως αποκλειστικά υπευθυνη για την τραγωδία στο Μάτι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε απόψε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας.

«Η Πυροσβεστική δεν μας έδωσε καμία ενημέρωση ούτε για την επικινδυνότητα όυτε για την κατεύθυνσή της πυρκαγιάς. Μέχρι τις 18.10 το απόγευμα που πέρασε την Λεωφόρο Μαραθώνος δεν είχαμε καμία ενημέρωση» είπε συγκεκριμένα ο Γιάννης Κατσιαμάκας και πρόσθεσε ότι αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του είπε ότι λόγω του πολύ μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν οι άνθρωποι στο Μάτι, ήταν φύση αδύνατο να βγούν ταυτόχρονα όλοι στη Λεωφόρο Μαραθώνος και σημείωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να υπήρχε αστυνομικός σε κάθε πάροδο. «Υπήρχαν στα κύρια σημεία» σημείωσε.

Δείτε τις δηλώσεις του


katsiamakas ant1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης