Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία - Υψηλός ο κίνδυνος στην Αττική

pyrkagia

Κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, εκτός των Σποράδων, αλλά και σε Αττική και ανατολική Κρήτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 02 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Σάμος, Ικαρία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)

Δείτε αναλυτικά τον κίνδυνο πυρκαγιά σε όλη την ΕλλάδαΗ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ωραία!

Όλες οι συστάσεις απευθύνονται προς τους πολίτες. Είναι σαν να σου λένε : αν γίνει πυρκαγιά εσύ φταις που την έβαλες. Αν δεν σβήσει η πυρκαγιά και καεί το σύμπαν εσύ θα φταις που είσαι αυθαίρετος. Εμείς πάντως τα κάνουμε όλα σωστά, μη μας κατηγορήσετε για τίποτα. Εν πάση περιπτώσει ποια περιοχή έχει μείνει άκαφτη για να προσέχουμε εμείς οι "πυρομανείς " πολίτες? Εγώ πάντως από προχθές έκοψα σύρριζα όλα τα δέντρα του κήπου μου ακόμα και τα οπωροφόρα! Μ αυτούς που μας προστατεύουν !!! περίμενε να καουν και οι μαλτεζοπλακες.

vadi

Μετά από τόση βροχή, που ούτε τον χειμώνα δεν είχαμε, πυρκαγιά;

Το νου σςς ολοι

Γιατι αν περιμενουμε απο το κρατος να μας σωσει καηκαμε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kokaini-kolon

Πρότεινε την απαλλαγή των τεσσάρων μετόχων του εστιατορίου: του γνωστού παρουσιαστή, της γνωστής ηθοποιού, τον γιο της και έναν επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης

2