Συγκλονιστική μαρτυρία: Τραγουδήσαμε τα γενέθλια της κόρης μου πάνω σε ένα βράχο στο Μάτι

elisavet_mesaa

Η συγγραφέας Ελισάβετ Παπαδοπούλου περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε στο Μάτι, γιορτάζοντας τα γενέθλια της κόρης της – «Υπήρξαν στιγμές που νόμιζα πως έβλεπα όνειρο»

Εφιαλτικές στιγμές έζησε η συγγραφέας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, που βρισκόταν στο Μάτι την ημέρα της πυρκαγιάς, γιορτάζοντας τα γενέθλια της 11χρονης κόρης της. Από το ξενοδοχείο, η κυρία Παπαδοπούλου βρέθηκε να κολυμπάει στη μέση του πελάγους μαζί με τη μικρή της κόρη, τις επτά φίλες της, που είχαν μαζευτεί για τα γενέθλιά της και τη μητέρα ενός κοριτσιού, τη Μαριέττα.

«Υπήρξαν στιγμές που νόμιζα ότι έβλεπα όνειρο. Ήξερα ότι κινδυνεύαμε. Φωνάζαμε κολυμπήστε η θάλασσα έχει αρκετό οξυγόνο για να μας σώσει. Μη φοβάστε κολυμπήστε, κανείς δεν θα πεθάνει. Και τα παιδιά κολυμπούσαν», περιγράφει σε ανάρτησή της στο Facebook.

Κάθε φορά που φυσούσε, υπήρχαν ελπίδες. Όταν έβλεπαν ότι καθάριζε ο ουρανός, κολυμπούσαν προς τα εκεί και χειροκροτούσαν όταν ο αέρας καθάριζε λίγο την ατμόσφαιρα.

«Να ζήσεις Ευάκι και χρόνια πολλά»

Συγκινητική είναι η στιγμή που η κυρία Παπαδοπούλου αναφέρεται στο γενέθλιο τραγούδι που τραγούδησαν στην κόρη της.

«Πάνω σε ένα βράχο τραγουδήσαμε το γενέθλιο τραγούδι της κόρης μου.

«Να ζήσεις Ευάκι και χρόνια πολλά…»

Τελικά, οι δύο μητέρες και τα κοριτσάκια τα κατάφεραν. Γύρω στις 10 το βράδυ, ένα φουσκωτό με βατραχανθρώπους τις πήρε.

Αναλυτικά, η κυρία Παπαδοπούλου αναφέρει στην ανάρτησή της:

Ήμουν στο Μάτι την ώρα που καιγόταν. Ήταν τα γενέθλια της μικρής μου κόρης που έκλεινε τα 11 και τα γιόρταζε στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Ραμάντα με καλεσμένες εφτά φίλες της.

Ο μόνος άλλος ενήλικας που ήταν μαζί μου ήταν η φίλη μου Μαριέττα, μητέρα ενός από τα καλεσμένα κορίτσια.

Όταν ο καπνός και η φωτιά κύκλωσαν το ξενοδοχείο πέσαμε στη θάλασσα, φωνάζοντας τα ονόματα των παιδιών ανάμεσα σε ουρλιαχτά φωνές και κλάματα. Κολυμπούσαμε και μετρούσαμε κεφάλια. Τα παιδιά κλαίγανε και ρωτούσαν αν θα πεθάνουμε. Φωνάζαμε κολυμπήστε. Ο καπνός ήταν μαύρος, ο ήλιος είχε χαθεί ήταν σκοτάδι και κανείς δεν ήξερε αν θα έχουμε οξυγόνο για να ανασάνουμε.

Υπήρξαν στιγμές που νόμιζα πως έβλεπα όνειρο.

Ήξερα ότι κινδυνεύαμε. Φωνάζαμε κολυμπήστε η θάλασσα έχει αρκετό οξυγόνο για να μας σώσει. Μη φοβάστε κολυμπήστε, κανείς δεν θα πεθάνει. Και τα παιδιά κολυμπούσαν.

Απο ένα σημείο και ύστερα γύρω είχε μόνο ησυχία. Κανείς δεν μιλούσε. Κοντά διακόσια άτομα διασκορπισμένα μέσα στο νερό και στα βράχια, οι περισσότεροι τουρίστες. Κολυμπούσαμε προσπαθούσαμε να φτάσουμε κάπου που έχει λιγότερα καπνό και ταυτόχρονα να μην απομακρυνθούμε από την ακτή. Η ακτή είχε βράχους.

Από τη στεριά ακουγόταν ασταμάτητα εκρήξεις – ήταν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων που καιγόταν – και ερχόταν μαύρος καπνός, σαν κι αυτόν που τα παιδιά χρωματίζουν με μαύρο μαρκαδόρο. Φοβόμασταν αυτό το βαρύ καπνό. Ξέραμε ότι μέσα σε αυτόν δε ζεις. Όμως είχε πολύ αέρα και ο καπνός πριν φτάσει σε εμάς αραίωνε. Αυτός ο αέρας που κατέκαψε το Μάτι, μόνο αυτός ο αέρας εκείνη τη στιγμή μπορούσε να μας σώσει. Όσο φυσούσε τρελά, είχαμε ελπίδες. Σε κάποια σημεία μάλιστα καθάριζε αρκετά ο ουρανός. Κολυμπούσαμε προς τα εκεί. Χειροκροτούσαμε όταν ο αέρας καθάριζε λίγο την ατμόσφαιρα.

Πάνω σε ένα βράχο τραγουδήσαμε το γενέθλιο τραγούδι της κόρης μου.


«Να ζήσεις Ευάκι και χρόνια πολλά…»

Ύστερα ο καπνός ξανάρθε. Ξανά το κολύμπι, ξανά η αγωνία. Αρχίσαμε να σκίζουμε ό,τι ρούχα υπήρχαν γύρω τα βρέχαμε και τα βάζαμε στη μύτη. Η αγωνία δεν τελείωνε με τίποτα. Στο Μάτι καιγόταν μέχρι και τα πεύκα στην παραλία. Τα ρούχα από μια βαλίτσα πεταμένη στο βράχο πήραν φωτιά. Τα παιδιά ξανάρχισαν να ρωτάνε αν θα πεθάνουμε. Έτσι πέρασαν τέσσερις ολόκληρες ώρες. Κοιταζόμασταν με τη Μαριέττα και δεν ξέρουμε πόση ώρα ακόμη θα αντέξουμε να ανασαίνουμε όλο αυτό το πράγμα. Ας σταματήσει επιτέλους φώναζαν τα παιδιά κλαίγοντας. Όμως δεν σταματούσε. Κατά τις 10.00 το βράδυ μας πήρε ένα φουσκωτό με βατραχάνθρωπους. Ευχαριστούμε ολόψυχα αυτά τα υπέροχα παιδιά. ‘Ηταν ιδιώτες από μια σχολή κατάδυσης. Θέλω να ζητήσω συγνώμη που δεν θυμάμαι από πια σχολή για να τους ευχαριστήσω επώνυμα»


ΣΧΟΛΙΑ (11)

isonomia-isopolitia

Για όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη αυτή και δεν έχουν βουλευτική ασυλία, πρέπει να εκδοθούν ΑΜΕΣΩΣ εντάλματα σύλληψης, διότι αν μη τι άλλο απέκρυψαν από τον Πρωθυπουργό την τρέχουσα πραγματικότητα σε live σύνδεση. Όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε την τραγωδία κι εκείνοι ψεύδονταν ασύστολα. Δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να το κάνουν. Πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο με την κατηγορία της βαρύτατης αμέλειας. Διότι όταν εσκεμμένα αποκρύπτουν αληθινά γεγονότα που συμβαίνουν εκείνη ακριβώς τη στιγμή που καλούνται να λογοδοτήσουν, σημαίνει ότι και οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί είναι ανάλογες και κατώτερες των περιστάσεων. Με 87 νεκρούς παραιτήθηκε μόνο η Αντιδήμαρχος του Μαραθώνα! Άρα για να παραιτηθούν 10, "χρειάζεται" 1.000 άνθρωποι να γίνουν στάχτη.... Απλή μέθοδος των τριών! Ο αρχηγός του ΠΣ το πήγε επιθετικά και προς το παρόν του βγήκε! Λες και τον ρώτησαν τι θα έκανε διαφορετικό στη ζωή του αν την ξαναζούσε... Είναι μια μέθοδος σαν την αρνητική διαφήμιση. Και μόνο το ύφος του στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ήταν πολύ ταπεινό και απολογητικό, όπως και των Τόσκα-Τζαννακόπουλου, μόνο και μόνο για να μην προκαλέσουν και να περάσει η μπόρα της δημοσιογραφικής "ανάκρισης"

##$

Μα στις 12 η ώρα το ίδιο βράδυ στην σύσκεψη (σόου-προπαγάνδα) του Τσιπρα που έδειχνε η ΕΡΤ .....ο Τσιπρας και ο κοσμος ενημερωνοταν για την κατασταση . Στην σύσκεψη δεν γίνεται κουβέντα για το ότι μια ολόκληρη πόλη έχει γίνει στάχτη. Αντίθετα, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λένε στον Πρωθυπουργό ότι το μέτωπο είναι σε ύφεση. Ότι καίει κάποια σπίτια... Οι υπουργοί κάνουν λόγο για διάσωση των ανθρώπων από την θάλασσα με μέσα του Λιμενικού, για σημεία συγκέντρωσης του πληθυσμού στο Δημαρχείο και στο Πνευματικό Κέντρο ...που ήδη έχει γίνει στάχτη. Και είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι μιλάνε για το πώς θα κινηθούν τα ιπτάμενα μέσα την επομένη. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.. Παρόντες οι Πάνος Σκουρλέτης,Νίκος Τόσκας, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος ,Χρήστος Σπίρτζης , Ρένα Δούρου και τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκης,μετεωρολόγος ο επικεφαλης της πυροσβεστικης και άλλα κομματόσκυλο.... ντροπή τους. Ο δε Τοσκας δήλωνε Ήταν εγκλωβισμένος κόσμος σε ένα μικρό λιμανάκι στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, τους μεταφέραμε από εκεί. Συνεχίζεται η επιχείρηση. Τους μεταφέρουμε προς την Ραφήνα. Και μόνο από αυτό το βίντεο-ντοκουμέντο πρέπει να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας ......

Πακυ Καραλη

Αν ήμουν σε κάποια κυβερνητική ή κρατική θέση ευθύνης η μαρτυρία αυτης της κυρίας θα με σκότωνε. Τα τέλεια ελληνικά της, η δωρική περιγραφή του μαρτυρίου τους,η υπεράνθρωπη προσπάθεια να σωθούν 7 παιδάκια,η λυτοτητα στην έκφραση των συναισθημάτων της με κάνει να αισθάνομαι ένα δέος για την κυρία που γράφει αλλά και για την φίλη της. Με αυτές τις γυναίκες πορεύεται το έθνος μας. Οι κυβερνώντες ας είχαν την δύναμη και την αλήθεια της!!!! Δεν αισχυνεται κανείς?

Α.Σ.Δ.

Προκαλεί εντύπωση ότι το πνευματικό επίπεδο των πολιτών που μαρτυρούν την ιστορία τους, είναι ασύγκριτα υψηλότερο από ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο.

κωστας αιρετικος κυνικος 51

Δυστυχως εχετε δικιο τετοια ζωα δεν εχει γνωρισει ξανα ο τοπος !!!!!!!!!!!!

Bobos

Πόσο μα πόσο δίκιο έχεις....

Kostas

“ηταν ιδιωτες απο μια σχολη καταδυσης 10 το βραδυ” για ποιο λογο να πει ψεμματα? το ανθρωποειδες ελεγε οτι η ζ μακ ηταν απο το πρωτο λεπτο..

Δέος

Δύο μητέρες με 7 εντεκάχρονα κολυμπούσαν 4 ώρες στα βαθιά, με δυνατό αέρα, και σώθηκαν. Τι να πει κανείς. 4 ώρες ρε! 4 ώρες!!!!!

ετσι περασαν

4 ωρες λεει..απλα πραγματα ετσι περασαν 4 ωρες.Ουτε 10 λεπτα ουτε 20 αλλα 4 ωρες!!!!

TZIKOS

διαβάζοντας όλα αυτά θα ήθελα να έχω μπροστά μου τον Καμμένο να τον φτύσω. Εκανε η οικογένειά του λεφτά πουλώντας αυτοκίνητα σαπάκια

Στέλιος

Λέει ψέμματα, είναι φασίστρια και πρέπει να πάει φυλακή, αυτή έφταιγε που κάηκαν στο Μάτι (θα αρχίσουν να λένε τα αριστερά τρόλ που υπερμάχονται των συριζαίων εργοδοτών τους)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diasosi_main

Κόβουν την ανάσα οι μαρτυρίες των ψαράδων που έσωσαν την κοπέλα - «Eάν αργούσαμε δέκα λεπτά, ίσως να μην ζούσε» - Κατέγραψαν με κάμερα τις δραματικές στιγμές στη θάλασσα - «Η κοπέλα από το σοκ δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη»