Handelsblatt: Ελλάδα, μια χώρα που ματώνει

simea

Η φυγή νέων και καταρτισμένων Ελλήνων στο εξωτερικό, λόγω της κρίσης και της διαφθοράς στις σελίδες του γερμανόφωνου Τύπου

Στη διαδικτυακή σελίδα της Handelsblatt, o ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας στην Αθήνα Γκερντ Χέλερ αναφέρεται εκτενώς σε άρθρο με τίτλο «Μια χώρα που ματώνει» στη φυγή μισού εκατομμυρίου νέων Ελλήνων στο εξωτερικό. Το άρθρο ξεκινάει με το παράδειγμα του 38χρονου Αλέξανδρου και της συζύγου του, οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι άνεργοι αλλά έχουν και καλοπληρωμένες δουλειές: «'Δεν φεύγουμε από ανάγκη αλλά γιατί δεν βλέπουμε μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας' λέει ο Αλέξανδρος. Από τότε που ξεκίνησε η κρίση το 2009, η Ελλάδα έχασε το ένα τέταρτο της οικονομικής της απόδοσης. Εν τω μεταξύ αυξάνεται και πάλι το ΑΕΠ αλλά αναιμικά: 1,4% τον προηγούμενο χρόνο, πιθανόν 2% αυτό τον χρόνο. Η ανεργία βρίσκεται στο 20% και στους νέους 15 έως 25 χρόνων φθάνει μάλιστα στο 42%. Θα διαρκέσει ακόμα πολλά χρόνια μέχρι η Ελλάδα να αποκτήσει και πάλι το επίπεδο που είχε πριν από την κρίση. Αυτό όμως που μακροπρόθεσμα βαραίνει πολύ περισσότερο απ‘ ό,τι η ύφεση και η ανεργία, είναι ότι πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες έφυγαν, στην πλειονότητά τους με πτυχίο ΑΕΙ».

Και το άρθρο συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Δεν είναι μόνο η κρίση και η υψηλή ανεργία που σπρώχνουν τους Έλληνες στο εξωτερικό. Αυτό δείχνει έρευνα της εταιρείας ICAP, η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις που έγιναν ηλεκτρονικά με 1068 απόδημους σε 61 χώρες. Μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ανέφεραν την κρίση ως την αιτία για την οποία έφυγαν. Το 44% δήλωσε ότι έφυγαν στο εξωτερικό διότι επικρατεί διαφθορά στη χώρα και η απόδοση δεν ανταμείβεται. 27% δήλωσε τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στο εξωτερικό. Ένας στους τέσσερις ανέφερε πως οι καλύτερες αποδοχές ήταν ο λόγος που τον οδήγησε να πάρει την απόφαση να μεταναστεύσει».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Η αλήθεια είναι οτι

Αν οι Γερμανοί φταίνε για κάτι , είναι που σας έσωσαν με τα μνημόνια και δεν σας άφησαν να γίνετε απο τη μία μέρα στην άλλη Βενεζουέλα. Σας δάνεισαν με 1% κι εσείς τα δίνατε εφάπαξ σε κοπρίτες. Και τους βρίζετε τοκογλύφους! Δεν πρέπει να κάνεις καλό σε κομπλεξικούς που πιστεύουν ότι δικαιούνται τα πάντα, διότι το κόμπλεξ κατωτερότητας τους κάνει να σε μισήσουν.

Εδώ και δέκα χρόνια

οι ελληνες πληρώνουν το τίμημα παρελθόντων αμαρτιών. Μέχρι να αποκατασταθεί κάποια ισορροπία. δηλαδή μέχρι η ελλάδα να πάει εκεί που έπρεπε να είναι. Ενα βαλκανικό έθνος που προσπαθεί να πάει μπροστά. Φτωχό, αλλά με φιλοδοξίες. Ταπεινό, αλλά με έξυπνους ανθρώπους. Τώρα είναι απλώς ταπεινομένο έθνος. Οσο πιό γρήγορα ο έλληνας κάνει την αυτοκριτική του τόσο πιό γρήγορα θα μπορέσει να βρει την αξιοπρέπεια του.

ΜΙΧΑΛΗΣ Φ.

Εδώ οι Γερμανοί, που κατέστρεψαν δύο φορές την Ευρώπη και δολοφόνησαν εκατομμύρια ανθρώπους, ξανά βρήκαν την αξιοπρέπεια τους. Οι Έλληνες που μόνο στον εαυτό μας κάναμε κακό δεν την βρούμε;

Κίσσιγκερ

Εμείς όμως δεν είχαμε τις πλάτες των Αμερικάνων κατά τον Ψυχρό Πόλεμο -οι Γερμανοί ήταν τόσο η "βιτρίνα της Δύσης" από την μία, όσο και η "βιτρίνα της Ανατολής" από την άλλη, οπότε μετά την αρχική ταπείνωση της ήττας στο Β' ΠΠ, περάσανε σχετικά ζάχαρη και όλοι τους στηρίζανε για να μην χαθεί το παιχνίδι, ιδιαίτερα στη Δυτική Γερμανία. Εμείς είμασταν και είμαστε απλώς το αντίστοιχο της Λατινικής Αμερικής για την Ευρώπη.

αφιλοτιμος

Aσε τις ευγενειες. Η ελλαδα ηταν η βιτρινα της ευρωπης για το πως ταχα συμπεριφερεται στους φτωχους εξαρτημενους. Αυτο βλεπανε οι πολωνοι κτλ. Επειτα γιναμε η χεστρα τςη ευρωπης. Τι θελανε οι ανατοικοευρωπαιοι, οι αφρικανοι, τα μεχμετια και οι πακηδες; Ευρω; Ε εδω ειχε και εχει. Παει ο πακης και με 5 ευρω παραβολο σετλνει μεχρι και 500 γιουργια μεσω ελ-τα στο πακισταν. Εσυ μπορεις να πας; Οπως και ο πακης δεν μπορει να παει στην δυτικη ευρωπη ετσι δεν μπορεις κι εσυ να πας ελ-τα.

Πενήντα εκατομμύρια οι νεκροί του Β παγκόσμιου πολέμου!!

Ενάρετη Siemens, Χριστοφοράκος με ήθος και γερμανική πειθαρχία στη ΜΙΖΑ, Βουλπιώτης ... ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ !! Οι Έλληνες να μετανοήσουν ή οι σφαγείς του πλανήτη ;;; Οι χασάπηδες Γερμανοί με μπαλτάδες, πολυβόλα και ΜΙΖΕΣ εμποδίζουν την εξέλιξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού !!! Και της ευρωπαϊκής αγοράς !!

@

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν από 73 χρόνια και άρα δεν αποτελεί άλλοθι για τους Έλληνες του 2018 και την ανεξέλεγκτη κλεπτοκρατία που δημιούργησαν.

Τρελάναμε τους Γερμανούς βασανιστές μας !!

Βαρέθηκαν να μας βασανίζουν οι Γερμανοί !! Δείχνουν ΟΙΚΤΟ και ΕΛΕΟΣ στους βασανιζόμενους νεοέλληνες που δε βγάλανε ΚΙΧ !! Παρά το βάρβαρο πρόγραμμα γερμανικού βασανισμού, το δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα!! Τρέχουμε στις ουρές να ξαναματαπληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ που κατάργησε ο Αλέκσης ο Γελαστός ... λες και δε θα τον πληρώσουμε και του χρόνου ... Πιο @@@κες δεν υπάρχουν στην Υφήλιο !!

Αμερικαναράς

Καλά θα κάνεις να μάθεις να ζεις με τον ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, μπαταξή μου ελληναρά εσύ. Σε ποιά χώρα του κόσμου δεν υπάρχει φορολογία ακινήτων, και κρατική και δημοτική; Όταν αγοράζεις ή νοικιάζεις σπίτι στις ΗΠΑ, ρωτάς "How much is the state and council tax on this property", first thing! Άντε πια εδώ μέσα...το ότι υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί ποτέ να "χαριστεί", είναι πολύ χειρότερο από την ύπαρξη του ΕΝΦΙΑ του ίδιου, και θα έπρεπε να εργαστείτε πάνω σε αυτό!

Για αυτό λένε.. τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ !! Και γελούν !!

Ο λάτρης του ΕΝΦΙΑ (που μάλλον πλένει πιάτα στις ΗΠΑ) δεν καταλαβαίνει ότι διαφέρει η, αυτονόητη, φορολογία ακινήτων από την, αδιανόητη και ληστρική, ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ - ΔΗΜΕΥΣΗ του ΕΝΦΙΑ, διότι είναι ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ αμερικανόπληκτος ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ !! Από αυτούς που μας πτώχευσαν!!

Άκου ψεκασμένε!

Εσύ μας πτώχευσες που ψήφιζες Ανδρέα Παπανδρέου και λαϊκιστές που εκτόξευσαν το χρέος δίνοντας στους δημόσιους υπαλλήλους. Οι Αμερικάνοι και ιδίως οι Γερμανοί έχουν υγιείς και εποπτευόμενα οικονομίες και όποιος τους έχει για πρότυπο αποκλείεται να χάσει.

Μας λυπούνται, πλέον, οι ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ μας οι Γερμανοί!!

Απορούν και οι Γερμανοί Βασανιστές μας για την αντοχή μας στα βασανιστήρια !! Πληρώνουμε, επί μια δεκαετία, τα σπίτια των γονέων μας για ένατη φορά ... τα ξαναγοράζουμε ... ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ !! Σα ζωντανά, μας σφάζουν, στο γόνατο, οι ενάρετοι Χριστοφοράκοι της Siemens κι εμείς κάνουμε πως πληρώνουμε .... «ΦΟΡΟΥΣ» !!! Δεν είναι ΦΟΡΟΙ!!! Είναι ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΦΥΣΙΚΗ, όλων των έντιμων πολιτών που δηλώνουν τα εισοδήματά τους!!!

Σκάσε

και δούλευε, όταν ψήφιζες πασοκοσυριζα και γούσταρες συντάξεις σε 40ρες και σε "Εθνική αντίσταση" ήταν καλά, τώρα σου φταίνε οι Γερμανοι...

Και το ΠΑΣΟΚ φταίει αλλά και οι Γερμανοί !!

Φοράς κι εσύ κάλτσα με πέδιλο ;; Κάνεις παζάρι για τη χωριάτικη των 2,50 ευρώ στα ελληνικά νησιά;; Είσαι ενάρετος γερμανόφιλος, όπως ο Χριστοφοράκος ή ο Βουλπιώτης;; Τον ξέρεις το Βουλπιώτη ;;;

Politis

Που έχει 2.50 ευρώ η χωριάτικη να τρέξω να πάω κι εγώ διακοπές εκεί!

Στην Αλίαρτο !

Στη λεβεντογέννα Αλίαρτο !! Και στην Αιδηψό, επίσης !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sficterman0

« Της ζήτησαν να κάνει αισχρά πράγματα, τη χτύπησαν και τη βίασαν», δήλωσε η γιαγιά - Ο πατέρας της κοπέλας τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για  να προστατεύσει το παιδί του -  Να ανοίξουν στόματα ζητά  ο πατέρας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη - Ο βιασμός της 19χρονης έγινε λίγες ημέρες μετά το  άγριο φονικό

15
sylalitirio-MACEDONIA-IS-GREECE

Ξεκινά την επόμενη του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα με στόχο τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών σε όλη την επικράτεια για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά

28