Άκης Τσοχατζόπουλος: Ελεύθερος μετά την απολογία του για τα €700.000 - Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ελεύθερος μετά την απολογία του για τα €700.000 - Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

 Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε πως το επίμαχο ποσό των 700.000 ελβετικών φράγκων δεν ήταν δικό του αλλά του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα

akis01
Νέες εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης έδωσε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του. Ο πρώην υπουργός αυτή τη φορά κλήθηκε σε απολογία από τις ανακριτικές αρχές για την υπόθεση του ποσού των 700.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής. Αμέσως μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον πρώην υπουργό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως το επίμαχο ποσό των 700.000 ελβετικών φράγκων δεν ήταν δικό του αλλά του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση.

Να σημειωθεί πάντως πως ο εξάδελφός του Α. Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρας στην δικη του απολογία «έδειξε» τον πρωην υπουργό και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, κατηγορούμενη και αυτή στην εν λόγω υποθεση, η οποια φέρεται να εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του συμβολαίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να εισέπραξε τα χρήματα αυτά ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι επίσης η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη αλλά και ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας.

Η νέα κλήτευσή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας σε απολογία για την παραπάνω υπόθεση, που αποτελεί μια «πτυχή» της δικογραφία για τις «χρυσές μίζες» για την οποία καταδικάστηκε, ήρθε λίγες ημέρες μετά από τη δικαστική απόφαση που έκανε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση των χρυσών μιζών.

Τσοχατζόπουλος σε δημοσιογράφους: «Ποιος σας τα είπε αυτά;»

«Ποιος σας τα είπε αυτά;» εξερράγη ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την απολογία του στον ανακριτή, όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν ότι «επένδυσε» μίζα ύψους 700.000 ευρώ σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής. 

«Αυτή η κατηγορία με συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια από ανεύθυνες, καταχρηστικές στάσεις θεσμών και πολιτών» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος έξω από τα κτίρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και πρόσθεσε: «Επομένως αυτά μόνο μέσα από τς διαδικασίες τις θεσμικές της δικαιοσύνης μπορούμε να τα απαντήσουμε».

Ξανά στο σκαμνί ο Άκης


Κλείσιμο
«Επί της ουσίας περιμένω να αρχίσουν αυτές οι διαδικασίες» έκλεισε τη δήλωση που έκανε ο πρώην υπουργός, επί της ουσίας επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες από δικαστικές πηγές ότι κατηγορείται πως για να σβήσει τα ίχνη μίζας φρόντισε να «αξιοποιήσει» ποσό €700.000 για ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης