Χορηγήθηκε άσυλο και σε 3ο Τούρκο αξιωματικό από την ομάδα των οκτώ

hgcw

Από την επιτροπή ασύλου αναμένεται σταδιακά να χορηγηθεί άσυλο και στους υπόλοιπους 5 Τούρκους αξιωματικούς

Η χορήγηση πολιτικού ασύλου σε έναν ακόμα Τούρκο αξιωματικό, τον τρίτο κατά σειρά, εκ των 8 που εισήλθαν στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2016 αμέσως μετά την αποτυχημένο  πραξικοπήματος στην γείτονα χώρα, γνωστοποιήθηκε  σήμερα.

Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, σύμφωνα με την οποία χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό Ούγκουρ Ουτσάν.

Σήμερα, ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου και του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου και επέστρεψε στο χώρο όπου φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μαζί με τους άλλους 7 συναδέλφους του.

Υπενθυμίζεται πως και οι 8 αξιωματικοί δεν είναι πλέον κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού από τον περασμένο Μάιο και έχουν μεταφερθεί σε ειδικό κρατικό χώρο, φρουρούμενοι. 

Στο μεταξύ, αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, το συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου. Οι σύμβουλοι Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έχουν κρίνει ότι είναι συνταγματική η χορήγηση ασύλου και απέρριψαν το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητούσε την ακύρωση της απόφασης ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Από την επιτροπή ασύλου αναμένεται σταδιακά να χορηγηθεί άσυλο και στους υπόλοιπους 5 Τούρκους αξιωματικούς. 

Η χορήγηση ασύλου είναι προϋπόθεση για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων στους Τούρκους αξιωματικούς.

Τώρα, αναμένεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του να καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κ αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Costas D

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε. (Διονύσιος Σολωμός δικαιώνεται μέχρι τις μέρες μας)

Μάνος2016

Πάρτε το χαμπάρι ο Τούρκος ένα πράγμα καταλαβαίνει, απλή ανταλλαγή πρέπει να γίνει για κάθε 10.000 λάθρο που παίρνουν πίσω, τους δίνουμε ένα πολίτικό κρατούμενο. Και φυσικά με την πρώτη ανταλλαγή θα μας στείλουν και τους 2 Έλληνες κρατουμένους που κρατάν παράνομα... Συμφωνία κυρίων ''take it or live it''

Χαιρετισματα...

Τωρα ειναι που θα επιστρεψουν μετα απο χρονια οι δυο δικοι μας στρατιωτικοι!! Και αυτο, επειδη η φιλοπροοδευτικη μας κυβερνηση, κοπτεται για το εαν οι τουρκοι απελαθουν και δεν εχουν δικαιη δικη!!! Αυτα ειναι τα ρεζιλια που μας εχουν κατσει στο σβερκο αδερφια!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»