Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στο Παλαιό Φάληρο

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στο Παλαιό Φάληρο

Κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη μηχανή των δραστών – Συνεχίζονται οι έρευνες από την αστυνομία

thyma-mesa0001
Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν από τη δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ που δέχθηκε ο 45χρονος Μανώλης Καραγιάννης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr με ένα ολιγόλεπτο βίντεο που έχει στη διάθεση του. 

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 9:20, οι πυροβολισμοί αναστατώνουν τη γειτονιά του Παλαιού  Φαλήρου και ανυποψίαστοι πολίτες τρέχουν πανικόβλητοι να προστατέψουν τον εαυτό τους. 

Την ίδια ώρα ο ένας δράστης που φαίνεται στο βίντεο πυροβολεί το θύμα και στη συνέχεια τρέχει προς το πεζοδρόμιο. Εκεί αναμένει για λίγα δευτερόλεπτα,  στη συνέχεια ανεβαίνει σε μια μοτοσικλέτα, την οποία οδηγεί άλλος άνδρας και διαφεύγει από την οδό Αίαντος προς άγνωστη κατεύθυνση. 

 Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στο Παλαιό Φάληρο

Βίντεο (1)


Κλείσιμο
Λίγο μετά τις 11:00, υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο, o 45χρονος Μανώλης Καραγιάννης.

edafos
Το θύμα, Μανώλης Καραγιάννης αιμόφυρτος στο έδαφος

Δίπλα στο 45χρονο, βρέθηκε ένα πιστόλι, καθώς και αρκετοί κάλυκες από καλάσνικοφ.

Το όπλο που βρέθηκε δίπλα στον 45χρονο 
oplo_bloko

Το θύμα προσπάθησε να αντιδράσει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί του ήταν και ένας άλλος άντρας από την προσωπική του φρουρά, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει κάποια κίνηση.

Οι πρώτες πληροφορίες, μιλούν για συμβόλαιο θανάτου, ενώ αναφέρουν ότι το θύμα της επίθεσης, είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί. Το όνομά του μάλιστα, είχε εμπλακεί στην υπόθεση της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, στο Χαϊδάρι, τον περασμένο Ιανουάριο. 
dolofonia skai

Σύμφωνα με μαρτυρίες, έξω από την πολυκατοικία, πέρασε ένα λευκό αυτοκίνητο με δύο άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, πυροβόλησαν το θύμα και στη συνέχεια διέφυγαν. Υπάρχουν αναφορές και για μια μηχανή με δυο άτομα η οποία συνόδευε το αυτοκίνητο.

Το σημείο έχει αποκλειστεί, ενώ οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει κάμερες ασφαλείας, καθώς και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στην περιοχή.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την επίθεση 
Νεκρός ο άντρας που δέχτηκε επίθεση στο Παλαιό Φάληρο



Τι έλεγε ο Μανώλης Καραγιάννης στο protothema.gr το 2015

Τον Ιανουάριο τους 2015 η Ασφάλεια Αττικής είχε προχωρήσει στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονταν στον λεγόμενο πόλεμο των νονών της νύχτας. Τότε ανακοίνωσαν την εξάρθρωση μιας από τις “κορυφαίες ομάδες” στο χώρο...

Για την Ασφάλεια ήταν μια άγρια συμμορία αποτελούμενη από 13 μέλη και φερόμενο ως αρχηγό ένα κρατούμενο... Ο φερόμενος ως εγκέφαλος είχε μιλήσει στο ΘΕΜΑ και είχε αναφερθεί στον πόλεμο της νύχτας.. Σύμφωνα με τη δικογραφία τα μέλη της “φαμίλιας” προσέγγιζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων και απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή, σε δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση, διάφορων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας». Παράλληλα, τους εξανάγκαζαν με απειλές ότι θα προβούν σε έκνομες και βίαιες ενέργειες σε βάρος των ιδίων και μελών των οικογενειών τους. Φέρεται να δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Ίλιον, την Πετρούπολη, το Γκάζι, το Θησείο, το Μικρολίμανο... 

Για την Αστυνομία «εγκέφαλος» της συμμορίας, ήταν ο 41χρονος Μανώλης Καραγιάννης που έπεσε σήμερα νεκρός.

Ο “καράφλας” όπως τον αποκαλούν οι αστυνομικοί, έλυσε  τη σιωπή του και μέσα από το κελί είχε μιλήσει στο ΘΕΜΑ για όλους και για όλα...

“Κατηγορούμαι για ηθική αυτουργία σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Κάποιος έπαιρνε τηλέφωνο και πήγαιναν άλλοι και έκαναν διάφορα πράγματα για μένα. Υπάρχει μια κατάθεση που λέει ότι κάποιοι πήγαν και εκβίασαν κάποιον οι οποίοι είπαν ότι είναι η ομάδα του Μ.Κ δηλαδή δικιά μου. Η Αστυνομία βασίζεται σε ανώνυμες καταγγελίες και τηλεφωνήματα δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες” , είχε αναφέρει και πρόσθετε,  “Δεν έχω κληθεί από κανέναν για την ιστορία αυτή. Δεν δέχομαι τίποτα. Θα απορρίψω τα πάντα και θα ζητήσω και ταυτοποίηση. Πως γίνεται να είμαι εγώ και με ένα τηλεφώνημα το χρόνο να διοικώ ολόκληρη ομάδα;”.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η παρακολούθηση των τηλεφώνων είναι από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. “Η δική μου η καταγραφή σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις είναι ένα τηλεφώνημα σε όλο αυτό το χρόνο από ένα καρτοτηλέφωνο της φυλακής. Αυτή είναι η διεύθυνση που λένε ότι έχω εγώ” τονίζει ο Μ.Κ, ενώ για τις πληροφορίες που θέλουν τη Δίωξη Εκβιαστών να του έσωσε τη ζωή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς σε βάρος του είχε σφραγιστεί συμβόλαιο θανάτου από την αντίπαλη ομάδα, επισημαίνει “Ερωτήθηκα στο δικαστήριο και όταν βγήκαν οι συνδιαλέξεις που έλεγαν ότι ήθελε να με σκοτώσει ο Π.Β, ο Β.Σ και ο Ι.Σ. Εγώ με το Π.Β ήμουν στο Ναύπλιο και τρώγαμε απ το ίδιο πιάτο. Στη Λάρισα ήμουν στην ίδια φυλακή, σε διαφορετική ακτίνα βέβαια με το Β.Σ και βρισκόμασταν μέρα παρά . Και τότε τους ρώτησα “θέλετε να με σκοτώσετε;” και μου είπαν όχι. Και με ρώτησε η πρόεδρος και εσύ τους πίστεψες; Και απάντησα καταφατικά. Γιατί ακόμη και τώρα στον Κορυδαλλό που είμαι συναντιόμαστε κάθε μέρα. Και αν ήταν κάτι τέτοιο να γίνει ή από τη μεριά μου ή την μεριά τους θα ήταν πολύ εύκολο εδώ στη φυλακή”.

Για το τι συνέβαινε  το 2015  στον κόσμο της νύχτας και το αν υπήρχε  προστασία και νονοί ο Μ.Κ, είχε αναφέρει:  “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα του τύπου αν δεν δώσεις θα στο κάψουμε. Αυτό γινόταν πριν 20 χρόνια. Από ένα μαγαζί που δεν δουλεύει τι να πάρεις; Την ψυχή του; Αυτό που υπάρχει είναι να φωνάξουν παιδιά από τα γυμναστήρια για να αποτρέψουν τη φασαρία. Το ζητάνε οι μαγαζάτορες”.

faliroo1

faliroo2

faliroos1
faliroos2


Δείτε βίντεο: Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στο Παλαιό Φάληρο
Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στο Παλαιό Φάληρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης