ΕΔΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά τις αποκαλύψεις για σύσταση παράνομης φαρμακοβιομηχανίας

pan_4

Μετέθεσαν σε άλλο τμήμα την σύζυγο του καθηγητή που προχώρησε στις καταγγελίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα ρεπορτάζ του protothema.gr για την σύσταση φαρμακοβιομηχανίας εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, από καθηγητές που παράγουν φάρμακα χρησιμοποιώντας αφορολόγητο οινόπνευμα, το οποίο το Πανεπιστήμιο αγοράζει για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σύμφωνα πάντα με τις ενυπόγραφες καταγγελίες άλλου καθηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Πρυτανικές Αρχές έδωσαν εντολή στο πρόεδρο του Τμήματος Φαρμακευτικής να κινήσει διαδικασίες για τη συγκρότηση ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του συναδέλφου τους, αναπληρωτή καθηγητή που διδάσκει στο ίδιο Τμήμα, αλλά και τα στοιχεία που έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες με τα φορτηγά να φορτώνουν και να μεταφέρουν προς άγνωστο προορισμό τα βαρέλια με το αφορολόγητο οινόπνευμα μετά τις αποκαλύψεις του protothema, προκάλεσαν αίσθηση στο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ποιοι έδωσαν την εντολή για να φτάσουν οχήματα μεταφορικής εταιρείας μέχρι του αίθριου του Τμήματος Φαρμακευτικής και να πάρουν τα βαρέλια με την αιθυλική αλκοόλη; Ποιοι επιχείρησαν να εξαφανίσουν, ίσως, στοιχεία;
Η υπόθεση έχει φτάσει στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ενώ διερευνάται από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων.

pan_1
pan_5
pan_3


Στο μεταξύ σε μία απόφαση που και ο πλέον καλοπροαίρετος θα την αντιμετώπιζε με καχυποψία, ειδικά λόγω της χρονικής στιγμής που αυτή πάρθηκε, προχώρησε το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από μερικές ημέρες η συνέλευση του Τομέα αποφάσισε να αφαιρέσει τα διδακτικά καθήκοντα από την σύζυγο του αναπληρωτή καθηγητή που προχώρησε στις καταγγελίες, η οποία ανήκει στο εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Φαρμακευτικής. Αν και έχει δεκαετή εμπειρία στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, μετατέθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Χημείας.

Πρόεδρος της συνέλευσης που πήρε την παραπάνω απόφαση ήταν ο διευθυντής του Τομέα Φαρμακογνωσίας. Να σημειωθεί ότι η σύζυγος και τα δύο παιδιά του σημερινού προέδρου, είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της επίμαχης εταιρείας που καταγγέλλεται ότι δραστηριοποιείται εντός τους Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μέλη της συνέλευσης που ψήφισαν τη μετάθεση της συζύγου του καθηγητή σε άλλο τμήμα, είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι της εταιρείας.

pan_1
pan_2

Για το αμέσως παραπάνω δημοσίευμα μας κοινοποιήθηκε η ακόλουθη εξώδικη δήλωση, την οποία  δημοσιεύουμε αυτούσια


eksod01
eksod02


ΣΧΟΛΙΑ (3)

Καθηγητης ΑΕΙ

Ξεσκίστε τους - βγάλτε τα όλα στη φόρα οτι υπάρχει, αν υπάρχει. Επίσης, μη βασίζεται κανείς στις ΕΔΕ έχουν την τάση να βγάζουν λάδι τους αρεστούς σε αυτούς που διατάσσουν τις ΕΔΕ.

Athan Gadanidis

Φαινεται οτι αρχισαν να παιρνουν θαρρος μερικοι με το παραδειγμα της καταγγελιας αυτης και η καταγγελιες αυξανονται!!!! "Το μόνο πράγμα που είναι απαραίτητο για τον θρίαμβο του κακού είναι για τους καλους να μην κάνουν τίποτα."

νταξ'

το καταλάβαμε. Τους χάλασε τη μπίζνα και άρχισε το κυνηγητό όλης της οικογένειας. Θα το λένε και στους υπόλοιπους με θράσος: είδες εκείνος που μίλησε τι έπαθε; Αν υπάρχει ένας σοβαρός εισαγγελέας πρέπει να ασκήσει άμεσα μια πρώτη δίωξη για να μπορέσει το πανεπιστήμιο να τους θέσει σε αργία ώστε να προφυλαχθούν τα στοιχεία ενοχής. Αλλά ξέχασα, έχουμε σύριζα, θα τα βρουν με τον υπουργό με αμοιβαίες εξυπηρετήσεις Προβλέπω μπαζιάνα σε θέση αντιπροέδρου σχολής, σεμνά και ταπεινά..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης