«Όλα έγιναν αστραπιαία» λέει η μητέρα του βρέφους που δέχθηκε επίθεση από πιτ μπουλ

«Όλα έγιναν αστραπιαία» λέει η μητέρα του βρέφους που δέχθηκε επίθεση από πιτ μπουλ

H μητέρα του μόλις 10 μηνών βρέφους περιγράφει στο protothema.gr πώς έγινε η επίθεση του σκυλιού  μπροστά στα μάτια της – Το μωρό νοσηλεύεται στην εντατική σε καταστολή, όμως η κατάστασή του παραμένει σταθερή 

pitbull
Σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα, το μόλις 10 μηνών βρέφος που την περασμένη εβδομάδα έπεσε θύμα επίθεσης από σκύλο, ράτσας πιτ μπουλ.

Το βρέφος που ήταν με την οικογένειά του στην αυλή του εξοχικού τους σπιτιού στη Ναύπακτο, βρέθηκε κυριολεκτικά στα δόντια του πιτ μπουλ χωρίς κανείς από τους δικούς του να προλάβει να αντιδράσει.

Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και να χρειαστεί να υποβληθεί σε πολύωρη γναθοχειρουργική επέμβαση για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή.

Μια εβδομάδα μετά, παραμένει ανεξήγητο για τους ίδιους τους γονείς το πώς συνέβη το περιστατικό και δεν μπορούν να αντιληφθούν πώς το σκυλί τους επιτέθηκε στο βρέφος.

«Το σκυλί είχε περάσει όλες τις εκπαιδεύσεις που έπρεπε»

Όπως εξηγεί η μητέρα του βρέφους στο protothema.gr, όλα έγιναν αστραπιαία. Η οικογένεια βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού μαζί με το βρέφος και το πιτ μπουλ ήταν δεμένο.

Κλείσιμο
«Ήταν δικό μας το σκυλί, το έχουμε εδώ και τέσσερα χρόνια. Είχε περάσει όλες τις εκπαιδεύσεις που έπρεπε. Και τις βασικές και όταν έμεινα έγκυος και όταν ήρθε το παιδί στο σπίτι. Όλα έγιναν σωστά από την πλευρά μας», λέει η μητέρα του βρέφους.

«Ποτέ δεν έμενε το παιδί μόνο του με το σκυλί»

Η μητέρα του βρέφους ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει πώς συνέβη το τραγικό γεγονός. «Ποτέ δεν έμενε το παιδί μόνο του με το σκυλί. Ποτέ! Το σκυλί εκείνη την ώρα ήταν δεμένο, απλά τέντωσε τον ιμάντα χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί. Δεν έχω μπει και στη διαδικασία να ρωτήσω γιατί ο ιμάντας τεντώθηκε παραπάνω από ότι έπρεπε. Ήμασταν όλοι εκεί, δεν αφήσαμε το παιδί μόνο του», αναφέρει.


Στην εντατική αλλά σε σταθερή κατάσταση το βρέφος

Η οικογένεια πάντως αισθάνεται απέραντη ευγνωμοσύνη για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έδωσαν τιτάνιο αγώνα για τη ζωή του βρέφους.

«Όλοι κάνανε το ανθρωπίνως δυνατό. Και στη Ναύπακτο στο Κέντρο Υγείας και στο Ρίο και στο Καραμανδάνειο και η μεταφορά έγινε σωστά. Το παιδί έφυγε από εκεί σταθερό και ήρθε σταθερό. Και εδώ δώσανε τεράστια μάχη ένα πολύωρο χειρουργείο», λέει η μητέρα.

Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή στην εντατική, ωστόσο η κατάστασή του είναι σταθερή. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την αποφυγή των λοιμώξεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης