Φωτογραφίες: Διοργανωτής προσπαθεί να προστατεύσει τον Μπουτάρη από το πλήθος

Φωτογραφίες: Διοργανωτής προσπαθεί να προστατεύσει τον Μπουτάρη από το πλήθος

Τι συνέβη λίγο πριν την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης - Την ώρα της προετοιμασίας της επίθεσης ο ταμίας της ομοσπονδίας ποντιακών σωματείωνβάζει μπροστά το σώμα του για να προστατεύσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

4463890
Νέα βίντεο από την απρόκλητη επίθεση εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έρχονται στη δημοσιότητητα, ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις για τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται καθαρά η «προετοιμασία» της επίθεσης. Ενώ ακούγονται σκαιοί χαρακτηρισμοί εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη και κάποιοι φαίνονται σαν να χαμογελούν, υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι μέσα στο πλήθος που προσπαθούν να περιορίσουν τους τραμπούκους αλλά ακόμη και να σταματήσουν τα κακοποιά στοιχεία που μοιάζουν σαν να συμμετέχουν στην προπαρασκευή της επίθεσης.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα ενός άνδρα με γαλάζιο πουκάμισο, ο οποίος προσπαθεί να απωθήσει το πλήθος που καθυβρίζει με σκαιούς χαρακτηρισμούς τον Γιάννη Μπουτάρη. Στέκεται με πλάτη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και δίνει οδηγίες σε μέλη της ομοσπονδίας των ποντιακών σωματείων που φορούν μαύρα μπλουζάκια να κρατήσουν μακριά από τον Γιάννη Μπουτάρη τους διαμαρτυρόμενους. Κατά πληροφορίες πρόκειται για τον ταμία της ομοσπονδίας ποντιακών σωματείων ο οποίος κατέβαλε προσπάθεια να σταματήσει το πλήθος των τραμπούκων.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, μια ομάδα τραμπούκων κινούνται σχεδόν ταυτοχρόνως προς το μέρος του Γιάννη Μπουτάρη, λες και μόλις έλαβαν οδηγία να επιτεθούν στον δήμαρχο.


Δείτε και άλλο βίντεο από την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καθώς και εικόνες από τα έκτροπα και τους ανθρώπους που επιχείρησαν να  προστατεύσουν τον Γιάννη Μπουτάρη από την οργή των τραμπούκων: 

Κλείσιμο



Στις φωτογραφίες, πίσω από τον Γιάννη Μπουτάρη που συνοδεύεται από τον αστυνομικό και τον οδηγό του, διακρίνεται ο ταμίας της ομοσπονδίας ποντιακών σωματείων που προσπαθεί να σταματήσει ορισμένους εκ των αγνώστων που επιχείρησαν να χτυπήσουν τον δήμαρχο. 



Και σε αυτή την φωτογραφία, το μαύρο βέλος δείχνει τον άνδρα που βοήθησε τον δήμαρχο κι έβαλε το σώμα του μπροστά στους άγνωστους τραμπούκους. Πρόκειται για τον ταμία της ομοσπονδίας ποντιακών σωματείων, που μαζί με μερικά ακόμη άτομα από την πλευρά των διοργανωτών που βρίσκονταν κοντά στο επεισόδιο, προσπάθησαν να απωθήσουν τους τραμπούκους, ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης οδηγούνταν εκτός της εκδήλωσης από τον οδηγό, τον αστυνομικό του και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα. 

velos01
velos02


Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση, ενώ στα δικαστήρια μετέβη και ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που πήγε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Για την επίθεση έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα και κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αυτόφωρο.

Η δίκη τους αναβλήθηκε για την Τετάρτη και στο μεταξύ θα παραμείνουν κρατούμενοι. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος συλληφθείς, που είναι ανήλικος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων και στο μεταξύ έχει αφεθεί ελεύθερος.

Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης