Μπουτάρης: Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Γκοτζαμάνη

Μου επιτέθηκαν οργανωμενοι φασίστες, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - «Να σταματήσει η καπηλεία και ο λαϊκισμος-  αύριο θα είναι κάποιος άλλος στη θέση μου», πρόσθεσε και δήλωσε ότι θα είναι δήμαρχος «μέχρι τα 100»

Σαφή μηνύματα ενάντια στο φασισμό και τη βία έστειλε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Δύο μέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο κ.Μπουτάρης σημείωσε ότι το απόστημα του συντηρητικού κατεστημένου θα σπάσει και κάλεσε όσους διαφωνούν μαζί του να τον μαυρίσουν στις εκλογές του χρόνου. Ο ίδιος πάντως, δήλωσε ότι θα ζήσει μέχρι τα 100, και έως τότε θα είναι δήμαρχος.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Μπουτάρης, είπε: 

-Η Θεσσαλονίκη δέχθηκε κατά διαστήματα το μεγαλύτερο μέρος των εκπατρισθέντων Ποντίων. Είναι προσφυγομάνα και περήφανη που δέχθηκε τους συμπατριώτες μας που εκδίώχθηκαν. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να σπάσει το απόστημα,. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του Γκοτζαμάνη.

-Δεν θα επιτρέψουμε στο συντηρητικό κατεστημένο να θεωρήσει την πόλη φέουδό της. Η Δημοκρατία ήρθε στη θεσσαλονίκη για να μείνει.  Αν δεν συμφωνείτε μαζί μας., οι επόμενες εκλογές είναι το ΄'19. Μαυρίστε μας. 

-Σε ό,τι με αφορά προσωπικά. Είμαι 75 χρονών. Θα γίνω 100. Το ξέρω σίγουρα. Μου το χει πει ο Θεός. Και όχι μόνο θα γίνω 100, αλλά θα είμαι και δήμαρχος.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν τον πτοούν οι ύβρεις ούτε οι επιθέσεις. «Δεν πρόκειται να κάνω ούτε βήμα πίσω σε όσα πιστεύω και θεωρώ καλά για την πόλη. Όσο είμαι εγώ δήμαρχος δεν θα επιτρέψω η Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω στην εποχή του σκοταδιού και των σκανδάλων. Στην εποχή «το δικό μας και το δικό σας». Όσο είμαι εγώ δήμαρχος θα προσπαθώ όλοι μαζί να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων. Και στην προσπάθειά μας αυτή δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν θα φοβηθούμε. Κανέναν», τόνισε.

«Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν στο αυτονόητο: στην καταδίκη της βίας, στον αγώνα για την επιβίωση του δημοκρατικού διαλόγου και της συνεννόησης. Για να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ του διαλόγου και των κανόνων και πόσοι υπέρ της ζούγκλας και της βίας. Μόνο όταν φανεί ότι οι τραμπούκοι κάθε είδους είναι ισχνή μειοψηφία, τότε μόνο θα λουφάξουν», τόνισε.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γιατί αύριο θα είναι κάποιος άλλος στη θέση μου. Κάποιος που θα ξυλοκοπηθεί. Για τις ιδέες του. Για τη θρησκεία του. Για τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό του. Για το χρώμα του δέρματός του. Γιατί είναι διαφορετικός».
O δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Να σταματήσουν την καπηλεία και το λαϊκισμό εκείνοι που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, χωρίς να σκέφτονται το κακό που κάνουν στην κοινωνία μας. Γιατί αυτά υποθάλπουν τον φασισμό. Και ξέρουμε καλά που οδηγεί», σημείωσε.


Ο κ. Μπουτάρης, όπως μεταδίδει το Voria.gr, σημείωσε ότι το 2006 ξεκίνησε την «Πρωτοβουλία» και είπαν φτάνει πια με την φοβικότητα, την οπισθοδρόμηση, την πατριδοκαπηλεία και τον εθνικισμό». «Ξεκινήσαμε και ανοίξαμε πόρτες και παράθυρα για να μπει στην πόλη φρέσκος αέρας», ανέφερε.

«Ξεκινήσαμε με το σκεπτικό ότι δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου, αν δεν γνωρίζεις το παρελθόν σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πόλη αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια την ιστορία της. Και τι πρακτικό αποτέλεσμα έχει αυτό; Τουρίστες στην πόλη, και άρα δουλειές για τους συμπολίτες μας. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τον πατριωτισμό».

«Τι άλλο είναι για μένα ο πατριωτισμός; Είναι να μην κλέβεις και να μην σπαταλάς τα χρήματα των πολιτών. Μειώσαμε άσκοπες δαπάνες του δήμου. Περισώσαμε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Χαλάμε τη σούπα σ’ αυτούς που έχουν συνηθίσει στην αδιαφάνεια, τη σπατάλη και την τζάμπα μαγκιά με τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη. Και τι άλλο είναι πατριωτισμός για μένα; Είναι να φέρνεις λεφτά στην πόλη. Να κάνεις έργα μ’ αυτά διευκολύνοντας τους πολίτες. Εκεί που η χώρα αγκομαχάει, εμείς εξασφαλίσαμε δεκάδες εκατομμύρια. Έτσι πάει μπροστά η πόλη και η χώρα. Όχι με κούφια λόγια για την «ανωτερότητα της φυλής». Επίσης, Πατριωτισμός είναι να προστατεύεις τους πιο αδύναμους συμπολίτες: σε καινούριες δομές. Γιατί κι εκεί τίποτα δεν υπήρχε», ανέφερε ο δήμαρχος στη ομιλία του.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, «όλα αυτά τα χρόνια μας κατασυκοφαντούν. Παραποιούν τα λεγόμενά μας. Αλλοιώνουν τα όσα λέμε και κάνουμε. Διασπείρουν μισές αλήθειες ή και απλώς ψέματα. Υποτιμούν την προσπάθειά μας. Παραπληροφορούν τον κόσμο. Και το κάνουν συστηματικά και οργανωμένα».

«Όμως, εγώ εισπράττω αγάπη και αναγνώριση από τον κόσμο. Γι’ αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι πολύ ουσιαστικό: αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με τους Πόντιους και την εκδήλωση Μνήμης. Είμαι σίγουρος ότι ήταν οργανωμένοι φασίστες. Και μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν δήμαρχο».

Όπως σημείωσε ήταν η πρώτη φορά που οι Πόντιοι ενώθηκαν για τη Γενοκτονία.

Κάλεσε όλους να δουλέψουν μαζί ώστε να σπάσει το απόστημα. Να εκλείψει επιτέλους αυτός ο φασισμός, κρυφός και φανερός.

«Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, μπορεί κάλλιστα να μας καταψηφίσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Και να υπερψηφίσει αυτούς που θεωρεί ότι τον εκπροσωπούν καλύτερα. Στις εκλογές, όμως. Όχι με χειροδικία και λιντσάρισμα. Γιατί αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι ζούγκλα», σημείωσε.

Προβλήθηκε βίντεο με την επίθεση

Ο  Γιάννης Μπουτάρης είχε γίνει δεκτός με χειροκροτήματα  κατά την είσοδό του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Δεκάδες κομματικά στελέχη, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

To "παρών" μεταξύ άλλων δίνουν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η διεθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου και άλλοι.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα βίντεο που έδειχνε αποσπάσματα από την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στο Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.


video placeholder

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Κι ανοργάνωτοι να είναι δεν με χαλάει καθόλου

Μακάρι να έχεις δίκαιο Μπουτάρ-πασά, κι όλοι αυτοί να είναι οργανωμένοι "φασίστες" (κατ'εσέ), γιατί τότε η ΧΑ θα πιάσει 30%!

μπουταρη

ασχολεισου με τα κύρια καθήκοντα σου και μην φυτρωνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν.....

Costa Zangelidis

Ο Αλέξης δεν έχει καμιά σχέση με τον Ρουμανόβλαχο. Ο Αλέξης θα είναι στην πρωθυπουργία αλλά ο Ρουμανόβλαχος από Ποντιακό χέρι θα πάει!!! Τι ΧΑ και ακροδεξιοί, εδώ μιλούν οι Πόντιοι!!!

Costa Zangelidis

Ο Αλέξης δεν έχει καμιά σχέση με τον Ρουμανόβλαχο. Ο Αλέξης θα είναι στην πρωθυπουργία αλλά ο Ρουμανόβλαχος από Ποντιακό χέρι θα πάει!!! Τι ΧΑ και ακροδεξιοί, εδώ μιλούν οι Πόντιοι!!!

Επιτελους

Ο vεος Λαμπρακης.

Ετσι

Γλεντα τους Δημαρχε...Το 2019 επανεκλογη Μπουταρη στην δημαρχια και Αλεξη στην πρωθυπουργια και εγκεφαλικα στους φασιστες..Πονος λεμε..

Costa Zangelidis

Η καταγωγή του είναι βλάχικη, από το Κρούσοβο (σήμερα βρίσκεται στην ΠΓΔΜ), το Νυμφαίο Φλώρινας και την Μοσχόπολη (σήμερα βρίσκεται στην Αλβανία). «Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί, ότι οι Βλάχοι είμαστε έλληνες, ενώ μιλάμε Ρουμάνικα» «Την ελληνική γλώσσα μάς την επέβαλε δια τής βίας ο νεοελληνικός εθνικισμός. Στο χωριό μου, όταν ήμουν μικρός, είχε στείλει ένα δάσκαλο ο Μεταξάς, που μάς κτυπούσε, όποτε μάς ξέφευγε και μιλούσαμε στη μητρική μας γλώσσα, τα βλάχικα».

οσο εισαι ανθελληνας

τοσο θα κοιμασαι με το ενα ματι ανοιχτο!

30 χρονια μαλακας

Αυτος και ολο το σιναφι του θελουν κλωτσιες και διωξιμο. Ξαναψηφιστε παλι προβατα, νομιζετε οτι θα σας σωσουν τα κομματα, εδω βριζουν τους νεκρους σας και ακομα γραφετε εξυπναδες στα social. Δεν παιρνει κλαδεμα τωρα αλανια, σαπισε το δεντρο, ξεριζωμα θελει. Η βια φερνει βια συμφωνω, αλλα ποιος το αρχισε? Οι πολιτες ή οι βρυκολακες που μας κυβερνανε εδω και 10ετιες?

Κρίμα για τη Θεσ/νίκη

Ο Μπουτάρης σκεφτόμενος εγωιστικά και με διάθεση αυτοπροβολής ως συνήθως, θα προσπαθήσει να εκμεταλλεύτει μέχρι κεραίας την τρισάθλια κατά τα άλλα φασιστική επίθεση. Ο Μπουτάρης πρέπει να φύγει όχι μόνο γιατί είναι ακραία προκλητικός, ελιτίστας που δεν σέβεται το λαό, αλλά γιατί είναι και κακός Δήμαρχος (όπως φάνηκε από τις πρόσφατες καταιγίδες). Κατά τα άλλα και στις ευρύτερες απόψεις εκτός από το μη σεβασμό εθνικών ευαισθησιών, είναι ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος που τον αγκάλιασε ο όψιμος νεοφιλέλευθερος Συριζα. Αυτό που λέει ότι το παν είναι να έρθουν "τουρίστες στην πόλη" είναι σα να λέει "κατεβάστε τα βράκια" ξεφτιλιστε τα πάντα για το χρήμα. Ένας Τζήμερος με σκουλαρικάκι και "ανετίλα", Ας τα σκεφτούν αυτά οι Θεσσαλονικείς πριν ξαναψηφίσουν

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DSC_6551

Κλειστή η Βασιλίσσης Αμαλίας - Οι φοιτητές είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τη διάταξη που επιτρέπει σε απόφοιτους κολεγίων να διεκδικήσουν μια θέση στη δημόσια εκπαιδευση