Φοιτητικές εκλογές 2018: Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές όλης της χώρας

ekloges_mesa

Μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα

Στις κάλπες θα προσέλθουν σήμερα Τετάρτη οι φοιτητές της χώρας για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο των Φοιτητικών Εκλογών που πραγματοποιούνται στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα. Για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιος φοιτητής στις Φοιτητικές Εκλογές πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή στο τμήμα στο οποίο έχει εγγραφεί τη φοιτητική του ταυτότητα και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Το κλίμα είναι υποτονικό, ενώ συνήθως- το πρωί η προσέλευση των φοιτητών είναι μικρότερη.

Στην ταυτότητα των φοιτητικών εκλογών τα τελευταία χρόνια αναγράφεται νικητής η αποχή ενώ πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδίδουν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Δυστυχώς, άλλο ένα ακαδημαϊκό έτος σημαδεύτηκε από την αδυναμία θεσμικής κεντρικής εκπροσώπησης των φοιτητών την οποία προκάλεσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Η στάση τους αυτή δικαιώνει για άλλη μια φορά τις θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και καθιστά ακόμα πιο αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις που ζητάμε επίμονα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη .

«Για άλλη μια χρονιά συμμετέχουμε στις φοιτητικές εκλογές με στόχο να εκπροσωπήσουμε με υπευθυνότητα τους φοιτητές που έχουν όραμα ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, ανοιχτό, παραγωγικό και ασφαλές. Με ώθηση και ανανεωμένο πολιτικό κεφάλαιο μετά την πρόσφατη Εθνική Συνδιάσκεψη, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διεκδικεί για 32 η συνεχόμενη χρονιά την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των φοιτητών, εκείνων που πιστεύουν στις ιδέες της ελευθερίας, της προόδου και της αξιοσύνης», προσθέτει.

Για πρώτη φορά στη Νομική σχολή συζητείται το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι εκλογές εκτός της σχολής, σε ξενοδοχείο ή άλλο χώρο για λόγους ασφαλείας.

Χθες πάντως σημειώθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους σε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλει με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσης της ΔΑΠ: «Για άλλη μια χρονιά, οι φασίστες που θεωρούν τσιφλίκι τους τα ελληνικά πανεπιστήμια απέδειξαν την αλλεργία που τους προκαλούν οι εκλογές και κάθε δημοκρατική διαδικασία. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε βάρος φοιτητών και στελεχών της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που έλαβαν χώρα πριν από λίγο στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τους γνωστούς – καθόλου αγνώστους εγκληματίες με το μανδύα του αντιεξουσιαστή, που οδήγησαν στον τραυματισμό τριών στελεχών μας και τη διακομιδή στο νοσοκομείο ενός εξ αυτών.Δυστυχώς για αυτούς, την απάντηση προς τους θρασύδειλους κουκουλοφόρους τη δίνουν κάθε χρόνο και θα τη δώσουν και αύριο οι φοιτητές προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα να αναλογιστεί και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του προστατεύοντας τόσο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, όσο και τις αρχαιρεσίες για την εκπροσώπησή τους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παντείου για το αν θα γίνουν σήμερα μαθήματα επισημάνθηκε ότι «Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των προπτυχιακών μαθημάτων. Όσον αφορά δε στη διδασκαλία των μαθημάτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και τις διοικητικές λειτουργίες των Τμημάτων (συνεδριάσεις Τομέων και Τμημάτων), αυτές θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Σε περίπτωση που κάποια από τις αίθουσες διδασκαλίας των μαθημάτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, διατίθεται για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, η διδασκαλία αυτών θα γίνει σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Γραμματείες και τη Μηχανοργάνωση του Παν/μίου, σε άλλη διαθέσιμη αίθουσα».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Αδαμάντιος Τσακαλούδης

Καταρχήν, οι πολιτικές νεολαίες σηματοδοτούν την εξουσία του κράτους σε ένα πανεπιστήμιο που επιθυμεί διακαώς την χειραφέτηση του από κάθε λογής κρατική χειραγώγηση που υποβαθμίζει τον ρόλο του ως ζωντανό κύτταρο αυτονόμησης και συντελεί στην οπισθοδρόμηση και στην εξαθλίωση τόσο του ίδιου όσο και της κοινωνίας.

G

Πότε θα καταργηθεί αυτό το αίσχος/εκτροφείο κομμάτοσκύλων? ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ Να το καταργήσει στην πράξη με τη μη συμμετοχή ή νέα γενιά

Φοιτητής εν Ελλάδι. Πως λέμε Κρέτα Φαρμς εν Ελλάδι;

Εμπρός για να δημιουργήσουμε τους αυριανούς Δημ. Υπαλλήλους! Σαν φοιτητής και αυριανός πολίτης αυτής της, τρόπος του λέγειν, χώρας, ψηφίζω Συριζα, ΝΔ, Πασοκ, κκε, για μια θέση στο Δημόσιο ...ήλιο. Το όνειρο κάθε σύγχρονου νεοραγιά που (δε) σέβεται (ούτε) τα άντερά του. Και επειδή ο Κούλης είναι τώρα της μόδας, ψηφίζουμε όλοι ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Που θα πάει, θα τρουπώσουμε και εμείς τα γαλάζια παιζάκια. Μόνο τα κόκκινα θα τρουπώνουν δηλαδή;

ΧΥΖ

Κομματικα εκκολαπτηρια - κομματικά θερμοκήπια. Μαθαίνουν από νωρίς τι σημαίνει διαπλοκή. Σου δίνω σημειώσεις, θέματα εξετάσεων και μπουκάλι στο Ρέμο για 4 άτομα με 80 ευρώ και εσύ θα πρέπει να με ψηφίσεις. Μούχλα.

DRx

Αν είναι δυνατόν να επιτρέπονται ακόμα φοιτητικές εκλογές όταν αποδεδειγμένα δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα θετικό αλλά αντίθετα μόνο αρνητικά!! Κατάργηση φοιτητικών παρατάξεων άμεσα και κατάργηση ασύλου άμεσα. Και μόνιμες περιπολίες στα Πανεπιστήμια αστυνομικών όλο το 24ωρο. Να κάνουν και αυτοί κάτι που τους έχουμε να πίνουν καφεδάρες σε κάθε γωνιά της χώρας.

kyriakos

Μην ξεχνάτε ότι πρώτα είναι παιδιά των βλαμμενων και μετά το μέλλον της χώρας. Η νοοτροπία των χρεωκοπημενων στοκων-γονέων τους είναι βαθιά ριζωμένη μέσα τους. Αυτά, σε απίστευτα ποσοστά, ψήφισαν τον Αλήτη. Βλαμμένα σαν τους γονείς τους.

Θεριστής

@10:14: 'Nτάξει μην είσαι υπερβολικός. Δεν ψηφίζουν όλοι τον Κούλη...

ass

Ο καταστροφέας της Ελλάδας αντρίκος κατέστρεψε τα παιδιά που σπουδάζανε με τα τις κομματικές νεολέρες που έκανε το 1981 που βγήκε,και από τότε τα πανεπιστήμια είναι βόθρος λυμάτων κομματόσκυλων.

Q

Να δω ποτε θα βγει μια κυβερνηση που να κανει τα πανεπιστημια αυτο που πρεπει να ειναι. Χωρους μαθησης δηλαδη! Παραπονιουνται ετσι και πλησιασει χρυσαυγιτης σε σχολειο: "η αθωα ψυχουλα των παιδιων, ω Θεε μου", αλλα το οτι αυτοι εχουν κανει τους χωρους μαθησης κομματικα εκκολαπτηρια, αυτο δεν φαινεται να τους ενοχλει. Αυτοι οι συνταξιουχοι που θελουν να αυτοαποκαλουνται φοιτητες, το μονο που τους νοιαζει ολο το χρονο ειναι οι εκλογες, να φτιαξουν καμια μολοτωφ και να καταστρεψουν περιουσιες. Για να ανοιξουν κανα βιβλιο να ξεστραβωθουν ουτε λογος! Και φυσικα μεσα στο ολο παιχνιδι ΚΑΙ Η ΝΔ! Ετσι για να μην νομιζουν καποιοι οτι με το που θα βγει ο Κουλης, ασυλο πανεπιστημιων, μπαχαλακηδες και Εξαρχισταν θα ειναι παρελθον...

NIKOΛΑΟΣ ΠΑΠ.

Να καταργηθούν αυτά τα εκτρώματα με τους φοιτητόσαυρους εκκολαπτόμενους κηφήνες και βολεψάκηδες... τέλος στις παθογενείς εστίες μόλυνσης για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΚΛΑΣΙΚΑ: ΚΗΦΗΝΑΡΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΕΛΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΗ ''ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ'' ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΟΙ ΔΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ) ΘΑ ΜΕΤΑΠΗΔΗΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΠΙΟ ''ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ'' ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... ΚΛΑΣΙΚΑ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kypros_aoz

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ο υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λακκοτρύπης - Η πρόθεση είναι όπως στα τεμάχια για τα οποία έχουν αδειοδότηση η Εni και η Total, γίνουν έως και έξι γεωτρήσεις