Έτσι δρούσαν τα τέρατα που έκλεβαν τα φάρμακα των καρκινοπαθών

farmaka_arthro

Η οργάνωση διέθετε τέσσερις πυρήνες και είχε ξεκινήσει τη δράση της τον Απρίλιο του 2013 – Με ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απάτες έπαιρναν φάρμακα υψηλού κόστους και στη συνέχεια τα διακινούσαν

Με τέσσερις πολυεπίπεδους τρόπους δρούσε το κύκλωμα παράνομης διακίνησης στο εξωτερικό ακριβών φαρμακευτικών παρασκευασμάτων, ενώ σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία τα μέλη της διαδραμάτιζαν συγκεκριμένο κομβικό ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έως τώρα προανάκριση προκύπτει ότι οι Γερμανικές Αρχές διαπίστωσαν -κατόπιν ελέγχου που διενήργησαν σε γερμανική φαρμακαποθήκη- ότι εισήγαγε σημαντικές ποσότητες φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης και υψηλού κόστους από φαρμακείο ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων. Παράλληλα, στο χώρο της φαρμακαποθήκης βρέθηκαν φαρμακευτικά προϊόντα με ελληνική επισήμανση, χωρίς ταινία γνησιότητας.

Μεγάλα χρηματικά ποσά σε σκοτεινές διαδρομές

Το παρακάτω απόσπασμα από το προανακριτικό υλικό είναι ενδεικτικό των μεγάλων χρηματικών ποσών που διακινούνταν μέσα από σκοτεινές διαδρομές:

«Από τον έλεγχο των τιμολογίων που πραγματοποιήθηκε από προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι για τα έτη 2013-2016 έχουν εκδοθεί: ί) τιμολόγια για αγορά φαρμάκων κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, από εταιρεία με έδρα το Καίρο προς το φαρμακείο εμπλεκόμενου στην υπόθεση , και
ίί) τιμολόγια πώλησης των ιδίων φαρμάκων, από το εν λόγω φαρμακείο προς τη φαρμακαποθήκη Γερμανίας, καθώς και άλλη εταιρεία στην Ελβετία. Σημειώνεται ότι, με βάση τα εν λόγω τιμολόγια, το συνολικό χρηματικό ποσό αγορών του φαρμακείου από το εξωτερικό ανέρχεται σε 24.913.375 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό πώλησης υπολογίζεται σε 25.073.196 ευρώ».

Σύμφωνα με τις αρχές ο λόγος που εκδίδονται εξ΄ αρχής τα επίμαχα τιμολόγια, είναι για να προσδίδουν νομιμοφάνεια στην μεταξύ τους συναλλαγή, ώστε να μπορούν εν συνεχεία τα φάρμακα αυτά, να χρησιμοποιηθούν και να διακινηθούν περαιτέρω από τις φαρμακαποθήκες του εξωτερικού.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο γινόταν η μεταβάπτιση των παράνομων εσόδων της εγκληματικής δραστηριότητας σε νόμιμα.

Η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε το 2013

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και είχε τέσσερις βασικούς πυρήνες τα μέλη των οποίων είχαν καθορισμένους ρόλους, ενώ η όλη οργάνωση είχε συγκεκριμένη δομή.

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση προμηθευόταν παρανόμως μέσω ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και απατών υψηλού κόστους φάρμακα κυρίως, νοσοκομειακής χρήσης από Δημόσια νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΓΤΥΥ, τα οποία στην συνέχεια διακινούσε και εξήγαγε.

Μάλιστα, ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης εκμεταλλευόμενα την ιδιότητα του ιατρού ή του νοσηλευτή και δρώντας υπό το πρίσμα αυτής της ιδιότητα και στο πλαίσιο άσκησης δημόσιας υπηρεσίας, κατά περίπτωση, εξέδιδαν ψευδείς συνταγές με τα εν λόγω φάρμακα ή ιδιοποιούνταν παρανόμα ως αυτά που περιήλθαν στην κατοχή τους.

Πώς λειτουργούσαν οι τέσσερις πυρήνες της οργάνωσης

Ο φερόμενος ως αρχηγός εμφανίζεται να δίνει οδηγίες στα μέλη, να επικοινωνεί μαζί τους και να καθορίζει τις τιμές της αγοράς, ενώ διαχειρίζεται τα χρήματα που προκύπτουν από τις παράνομες διακινήσεις των φαρμάκων.

Κατά την Αστυνομία όταν απουσίαζε ο Αιγύπτιος φερόμενος ως αρχηγός, ο οποίος δεν κατοικούσε μόνιμα στη χώρα μας, τον ρόλο του αναπλήρωσε γυναίκα συγκατηγορουμένη του.

Ο δεύτερος πυρήνας εμφανίζεται να είχε αρμοδιότητα στην αποθήκευση και την εξαγωγή των φαρμάκων από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ο τρίτος πυρήνας φέρεται να είχε αναλάβει την προμήθεια της οργάνωσης με τα υπεξαιρεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα από το Λαϊκό Νοσοκομείο. Η δράση του τέταρτου πυρήνα αφορά κυρίως την προμήθεια του πρώτου πυρήνα με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αποσπούν παράνομα από τα δημόσια νοσοκομεία, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία ιδιωτών.

Ζημία πάνω από 13,5 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο

Η ζημιά σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου ανέρχεται σε τουλάχιστον 13.690.375 ευρώ και αντιστοιχεί στην αξία 14.401 φαρμακευτικών σκευασμάτων την περίοδο δράσης της οργάνωσης 2013-2016, όπως προέκυψε από τα τιμολόγια. Το σύνολο της αξίας των σκευασμάτων που συνταγογραφήθηκε από τους εμπλεκόμενους (ιατρούς) ανέρχεται σε 90.203 ευρώ. Η αξία των κατασχεμένων φαρμάκων ανέρχεται σε 307.258 ευρώ.

Συνολικά μέχρι στιγμής, 36 κατηγορούνται για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης φαρμάκων ενώ για 3 από αυτούς εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται 21 συλληφθέντες ανάμεσα τους και ιδιώτες φαρμακοποιοί αλλά και υπεύθυνοι των φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ από τα οποία έφευγαν παράνομα τα φάρμακα.

Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον δύο γιατροί

Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται και δυο γιατροί, οι οποίοι εμφανίζονται να προβαίνουν σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, σε βιβλιάρια ασφαλισμένων ενώ παράλληλα στρατολογούσαν και άλλους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος στην απάτη.

Την ίδια στιγμή ερευνώνται τουλάχιστον 8 γιατροί αλλά και υπεύθυνοι των φαρμακείων του ΕΟΠΠΥ από τα οποία έφευγαν παράνομα τα φάρμακα. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν οι συγκεκριμένοι γιατροί εντάσσονται στην οργάνωση. Ωστόσο, «από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει και η εμπλοκή έτερων γιατρών τα στοιχεία των οποίων δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν».

Τα φάρμακα φυλάσσονταν σε ιχθυοπωλείο και ανθοπωλείο

Παράλληλα, από τα στοιχεία που ερευνήθηκαν είχαν συνταγογραφηθεί τα επίμαχα φάρμακα σε τουλάχιστον 11 άτομα από την Αττική, την Αχαΐα και τη Ρόδο ενώ φαίνεται ότι εκτός από το Λαϊκό νοσοκομείο, φαρμακευτικά σκευάσματα «έφευγαν» και από άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Τα φάρμακα μεταξύ άλλων φυλάσσονταν σε ιχθυοπωλείο της Δημοτικής Αγοράς Καλλιθέας με πάγο στο ψυγείο αλλά και σε ένα ανθοπωλείο.

Για τη μεταφορά των φαρμάκων χρησιμοποιούν, κυρίως, εταιρείες ταχυμεταφορών ενώ απέφευγαν τους ελέγχους στο αεροδρόμιο μέσω της δωροδοκίας του αρμόδιου υπάλληλου.

Ο ρόλος νοσηλεύτριας του Λαϊκού

Πάντως, νοσηλεύτρια του Λαϊκού νοσοκομείου η οποία εργάζεται στο ογκολογικό τμήμα, ιδιοποιείται παράνομα τα φαρμακευτικά σκευάσματα και όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές της συνομιλίες, ενημερώνει αμέσως άλλο μέλος του κυκλώματος, συνταξιούχο νοσηλευτή του νοσοκομείου, που αναλαμβάνει όλες τις ενέργειες για την αποθήκευση και φύλαξη τους.

Η νοσηλεύτρια του Λαϊκού στην απολογία της αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση υποστηρίζοντας ότι από την ετήσια και τη μηνιαία απογραφή του φαρμακείου και της μονάδας δεν έχει προκύψει ποτέ το παραμικρό έλλειμμα και επισημαίνει ότι η άποψη που υποστηρίχθηκε ότι δίδονταν μειωμένες δόσεις σε ασθενείς, είναι αδύνατο να συμβεί και δεν συνέβη ποτέ διότι έχει επιπτώσεις στη θεραπεία.

ΣΧΟΛΙΑ (72)

Ε τε τι ακούμε

«η άποψη που υποστηρίχθηκε ότι δίδονταν μειωμένες δόσεις σε ασθενείς, είναι αδύνατο να συμβεί και δεν συνέβη ποτέ διότι έχει επιπτώσεις στη θεραπεία.» Ναι Καλε , αποκλείεται οι κλέφτες δεκαδων εκατομυρίων να διακινδύνευσαν να μη γίνει σωστή θεραπεία ανθρώπων με καρκίνο για να βγάλουν χρήματα

Δικηγορος

Σε 6 μήνες θα είναι όλοι τους έξω.

@!@!@

ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΚΤΗΝΗ ! Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ !!!

giannis

παιδια να βαλετε τα ονοματα τους και τις φωτογραφιες τους

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΟΝΙΆΔΕΣ- Να τούς ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονια κατά συρροή. ..

Φωτογραφίες και

ονόματα

Μ-16

ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Η ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΙΜΩΡΟΣ Α-ΛΑ ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΡΟΝΣΟΝ (ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΜΠΡΟΥΣ ΓΟΥΙΛΙΣ) ΣΕ DEATH WISH ΦΑΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ;

ΛΟΛ

Σε κάθε έννομη χώρα τα κακουργήματα δημοσιοποιούνται.Αλλά εσύ, επειδή μάλλον δε σε θίγει το ζήτημα,ρούφηξες τον ωχαδερφίστικο κάφέ σου και αποκάλεσες Ελληναρά τον άλλο που ζήτησε το δίκαιο.

M-16

ΨΕΥΤΟΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΣΕ 1-2 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ "ΠΑΙΖΕΙ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ SITES-TV ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΩΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΩΣ ΚΛΑΣΙΚΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΣΕ 1-2 ΜΕΡΕΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗ EUROVISION ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ (ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ, ΤΗΝ ΤΕΡΖΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗ EUROVISION.

επειγον

οταν εχεις χασει την αδερφη σου νεα και πηγαινες για την χημιοθεραπεια και παρακαλουσες αν θα βρεθει το φαρμακομκαι εβλεπες στα ματια της αδερφη σου την φοβια την απογνωση οτι κρεμεται η ζωη της σε καθε γιατρο που πολλοι απο αυτους ειχαν τουπε. πιστεψε με θα ηθελες να δεις μηπως ηταν αυτοι που μπορει να σκοτωσαν την αδερφη σου εστω και ενα λεπτο νωριτερα. ειναι μια δικαιωση για αυτους που εφυγαν και σε αυτους που παλευουν. με ολο το σεβασμο στην γνωμη σου.

ελεος

οτι γουσταρει θα κανει ρε μ16.εχουμε τους κλεφτες εχουμε και τις αποτυχιες της ζωης σαν του λογου σου.μαθε τη θεση σου και ξαναμπες στο λαγουμι σου

insider

Φονος εκ προμελετης. Τιποτα λιγοτερο.

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Πολιτικοί φέρτε κι άλλα ξένα αποβράσματα, όταν γνωρίζεται ότι στην Ασία και την Αφρική βασιλεύει η απατεωνιά και η εγκληματικότητα. Παντέρμη Ελλάδα. Που είσαι Γεωργ. Παπαδόπουλε με τον βούρδουλα να τους στρώσεις. Μακρόνησο και πάλι Μακρόνησο, για να μας απαλλάξουν από δαυτους

Παπαδόπουλος

Εδώ μιλάμε για πολυμελή ομάδα από Έλληνες απατεώνες και ο χουντικός αμόρφωτος από το Ελληνισταν τον πείραξε ότι υπήρχε και ένας Αιγύπτιος. Εσυ και οι όμοιοι σου θέλουν Μακρόνησο

ΟΥΣΤ ΑΝΘΕλληνα ΡΑΓΙΑ

Οι Έλληνες σου φταίνε πάντα, προσκυνημένε ανθέλληνα ραγιά. Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ αρχηγός τα έκανε όλα, όχι οι μαριονέτες. Άλλο ένα κακό αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης που μας κουβάλησε το κόμμα σου μπολσεβίκε. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

Χαζολελες

Όντως, θα συμφωνησω μαζί σου ότι ήταν απλά θύματα-μερικοί μάλιστα με πτυχία Ιατρικής. Οι κακόμοιροι, θα πρέπει να τους ελευθερώσουμε αμέσως και να βάλουμε φυλακή μόνο το Αιγύπτιο. Συμφώνεις αγράμματο ντουβάρι που θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα? Μνημόνια για πάντα είναι ο μονόδρομος σε αυτή την χώρα

Τομάρια

Πατέρα σε φάγανε.

planet

Υπάρχει παρα πολύ σαπίλα σε όλο το δημόσιο και εσείς τσακώνεστε για τα πολιτικά. Η σαπίλα και η διαφθορά του δημοσίου θα έπρεπε να είναι η κόλα που ενώνει εμάς τους υπόλοιπους.

Που να δεις στον ιδιωτικό τομέα

τι σαπίλα υπάρχει. Δεν κατάλαβες ακόμα ότι δημόσια υπηρεσία τους έπιασε.

Lycos

Ναι,, δημοσια υπηρεσια τους επιασε... Γερμανικη όμως! Αλλιως εδω χαμπαρι δεν θα έπαιρνε κανεις.

www

εσυ να υποθεσω ΔΥ;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syntagma_main01

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες συρρέουν έξω από τη Βουλή για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών - Βροντοφωνάζουν «όχι» στη Συμφωνία και συνθήματα για τη Μακεδονία - Διαδηλωτές απ' όλη την Ελλάδα καλούν τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

314
anarxikoi_sidagma

Έγραψαν συνθήματα τα ξημερώματα της Κυριακής στο Σύνταγμα  «οι εθνικές ιδέες γεννούν νεκροταφεία» και «Σε Ελλάδα-Τουρκία-Μακεδονία ο εχθρός είναι τα Κράτη, Αφεντικά και Πατριαρχία»

11