Νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια και την Πέμπτη

Νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια και την Πέμπτη

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

Limania_pno_09
Σε νέα 24ωρη απεργία, προχώρησαν οι ναυτικοί της ακτοπλοϊας, ανακοινώντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, μετά τη λήξη των σημερινών, που τελειώνει στις 06:00 της Πέμπτης κι έτσι τα πλοία αναμένεται να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια ως τις 06:00 της Παρασκευής.

Η ΠΝΟ ζητά την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων, στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει αλλαγές των δρομολογίων λόγω της απεργίας, ενώ στην κινητοποίηση των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.).

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η συνομοσπονδία των ναυτικών αναφορικά με το σχέδιο υπουργική απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων, έχει υποβάλει προτάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έχουν γίνει δεκτές και θα ενσωματωθούν στο εν λόγω σχέδιο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το ΔΣ της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου και όπως έλεγαν στελέχη της Ομοσπονδίας, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί νέα συνέχιση της απεργίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης