Uber: Αναστέλλει τις υπηρεσίες της στην Αθήνα

Uber: Αναστέλλει τις υπηρεσίες της στην Αθήνα

H εταιρεία δηλώνει ότι σταματά αμέσως μετά το Πάσχα το πρόγραμμα UberX, που είναι και ο «κορμός» της υπηρεσίας της αφού αφορά τη μίσθωση επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης - Πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών από τους οδηγούς της εταιρείας

uber-taxi_main01
Σε επ' αόριστον αναστολή των υπηρεσιών της στην Αθήνα προχωρά από την Τρίτη του Πάσχα η Uber αναζητώντας, όπως αναφέρει, «μία κατάλληλη λύση» ώστε να λειτουργήσει στην ελληνική αγορά μετά την ψήφιση του νέου νόμου που αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας στις μεταφορές. Αντίθετα το πρόγραμμα UberTaxi, που αφορά τη μίσθωση ταξί θα συνεχίσει.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα UberX είναι ο «κορμός» των υπηρεσιών της εταιρείας αφού αφορά τη μίσθωση επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης.

Η εταιρεία δεν δηλώνει ότι αποχωρεί απ' την Ελλάδα αλλά ότι αναζητά τρόπο λειτουργίας στο νέο πλαίσιο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ξεκινώντας από μία απλή ιδέα, να μετακινείσαι με το πάτημα ενός κουμπιού, η Uber έχει γίνει παγκοσμίως μία εφαρμογή που διευκολύνει ημερησίως 15 εκατομμύρια μετακινήσεις σε πάνω από 600 πόλεις σε 65 χώρες.

Από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή μας.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber.

Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων».

Πηγή:Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης