Φρίκη για πέντε παιδιά στον Άγιο Δημήτριο: Ο πατέρας τα χτυπούσε και τα άφηνε νηστικά

Φρίκη για πέντε παιδιά στον Άγιο Δημήτριο: Ο πατέρας τα χτυπούσε και τα άφηνε νηστικά

Τα έβαζε να σκάβουν χωρίς λόγο σε ένα χωράφι, τα υποχρέωνε σε διαλογισμό και δεν τα άφηνε να κάνουν παρέα με άλλα παιδιά - Ο πα-τέρας συνελήφθη μετά την καταγγελία των δύο μεγαλύτερων παιδιών

Μια απίστευτη ιστορία ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από το protothema.gr. Πατέρας πέντε ανήλικων παιδιών τα άφηνε νηστικά και τα έβαζε να διαλογίζονται λέγοντας τους πως αυτό είναι το σωστό με τα τέσσερα αγόρια και το ένα κορίτσι να υπακούουν για να αποφύγουν τον ξυλοδαρμό.

Η οικογένεια μετακόμισε τα τελευταία έξι χρόνια στον Άγιο Δημήτριο. Αρχικά έμεναν σε τροχόσπιτο σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατέρα και στη συνέχεια μετακόμισαν σε μια μονοκατοικία ζώντας σε άθλιες συνθήκες. 

Οι γείτονες, βλέποντας τι περνούσε η οικογένεια, κάθε τόσο βοηθούσαν κρυφά ή φανερά τα ανήλικα παιδιά, ηλικίας από 9 ετών έως 17. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γειτόνων, όταν ο δήμος Αγίου Δημητρίου προθυμοποιήθηκε να τοποθετήσει τη μητέρα με σύμβαση στην υπηρεσία καθαριότητας, ο πατέρας έγινε έξω φερνών και δεν το επέτρεψε λέγοντας πως δεν θα γίνει χαμάλης κανενός.  

Η μητέρα, κακοποιημένη και εκείνη από τον σύζυγο της, δεν του έφερνε ποτέ αντίρρηση καθώς τον φοβόταν, όλα αυτά όμως τελείωσαν με την δυναμική παρέμβαση των δύο μεγάλων αγοριών οι οποίοι μην αντέχοντας άλλο αυτήν την κατάσταση είπαν στον πατέρα τους πως θα τον κλείσουν φυλακή.Το χρονικό του μαρτυρίου…
Η αρχή του τέλους για την υπόθεση αυτή ξεκίνησε πριν από περίπου μια εβδομάδα όταν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας 14 και 17 ετών, επαναστάτησαν και είπαν στον πατέρα τους πώς θα τον κλείσουν φυλακή αν αυτός συνέχιζε να τα κακοποιεί και να τα εκμεταλλεύεται. Τότε εκείνος πήρε ένα μαχαίρι και το έστρεψε εναντίον τους, απειλώντας πως θα τους σκοτώσει όλους και μετά θα αυτοκτονήσει.

Τα παιδιά στην θέα του μαχαιριού, τρομοκρατήθηκαν, πήδηξαν από το παράθυρο και έτρεξαν για βοήθεια στο σχολείο τους εξιστορώντας στην διευθύντρια τους τι συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. 

Η διευθύντρια, έπειτα από την καταγγελία αυτή, ειδοποίησε άμεσα την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας που διέταξε την σύλληψη του πατέρα και την προστασία των ανήλικων παιδιών.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων για τις άθλιες συνθήκες διαβιώσεις της οικογένειας είναι συγκλονίστικες για τον πατέρα τον οποίο περιγράφουν ως αντικοινωνικό, κλειστό και παρανοϊκό χαρακτήρα. 

Σύμφωνα πάντα με τους γείτονες, ο πατέρας είχε αφήσει και τα πέντε παιδιά αβάπτιστα δίνοντας τους αρχαιοελληνικά ονόματα καθώς ακολουθούσε μια θρησκεία παρόμοια με την σαϊεντολογία ενώ δεν επέτρεπε να τρώει κανείς κρέας και αβγά.Αρκετές ήταν και οι φορές που όλη η οικογένεια αναγκαζόταν να πίνει νερό από το πηγάδι που βρισκόταν στο χωράφι απέναντι από το σπίτι τους και να κάνουν μπάνιο με αυτό. Αρκετές, δε, ήταν οι περιπτώσεις που ο πατέρας έβαζε τους μεγάλους του γιους να σκάβουν το χωράφι, χωρίς κάποιον προφανή λόγο.

Ο πατέρας  έδερνε, επίσης, τόσο την σύζυγο του όσο και τα παιδιά ενώ δεν επέτρεπε σε κανέναν να εργαστεί ή έστω να έχει φιλικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους από την γειτονιά ή τα παιδιά από το σχολείο.   

Ακόμα πιο δύσκολοι ήταν οι χειμώνες καθώς το σπίτι της οικογένειας δεν έχει θέρμανση. Έτσι είχαν φτιάξει μια αυτοσχέδια ξυλόσομπα από θερμοσίφωνα καίγοντας σε αυτήν ό,τι ξύλο μάζευαν τα παιδιά από τον δρόμο, από πόρτες και παράθυρα μέχρι παλέτες και ξερά ξύλα. 

Τι ζητούν τα παιδιά από τις αρχές και την πολιτεία 
Ο πατέρας αυτήν την στιγμή βρίσκεται έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου ενώ τα παιδιά φιλοξενούνται στο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Η μητέρα των πέντε παιδιών, έχει εξαφανιστεί από το σπίτι καθώς φοβάται πως θα την συλλάβουν και την ίδια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema,gr, όλα τα αδέλφια μένουν μαζί στον 4ο όροφο του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία» και χαίρουν άκρας υγείας. Στις μεταξύ τους συνομιλίες λένε ότι για πρώτη φορά ζουν τόσο ανθρώπινα και ζεστά ζητώντας από την πολιτεία και τους φορείς να μείνουν όλα μαζί και να μην χωριστούν σε ιδρύματα αριστερά και δεξιά καθώς αγαπιούνται.,


 
Τι λένε οι γείτονες για την οικογένεια και τον πατέρα…
Οι γείτονες και οι φίλοι των παιδιών μίλησαν στο protothema.gr   και οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν καθώς δεν το χωρά ανθρώπινος νους πως συμβαίνουν στις μέρες μας τέτοια γεγονότα και υπάρχουν ελληνικές οικογένειες που ζουν σε τέτοιες καταστάσεις.

«Τους ξέρω από την ώρα που ήρθαν και έμειναν εδώ. Οι συνθήκες διαβιώσεις τους είναι άθλιες, υπάρχει βρώμα και εξαθλίωση… Δεν έχουν να φάνε και απορρυπαντικά να πλυθούν. Οι συνθήκες της ζωής τους είναι πάρα πολύ δύσκολες αλλά και οι γονείς  δεν έχουν κάνει τίποτα ώστε να βελτιώσουν την κατάσταση τους. Αυτό που γνωρίζω είναι πως τους είχε γίνει κάποια πρόταση από τον δήμο Άγιου Δημητρίου να πάει η μαμά σαν καθαρίστρια για εργασία στον δήμο και δεν το δέχτηκαν. Έχουν συμβεί πολλά παράξενα πράγματα… Δεν ξέρω ακριβώς τι και που προσκυνούν, ο πατέρας, έβαζε τα μεγάλα παιδιά να προσεύχονται μαζί του και να διαλογίζονται και δεν τα άφηνε να τρέφονται . Μάλιστα πριν την σύλληψη του, ο μεγάλος του γιος μην αντέχοντας αυτήν την κατάσταση έκανε την επανάσταση του και του είπε πως θα τον κλείσει φυλακή εάν συνεχίσει έτσι. Τότε εκείνος πήρε το μαχαίρι και του είπε πως θα τους σκοτώσει όλους και μετά θα αυτοκτονήσει. Εκείνη την στιγμή τρόμαξαν όλοι στο σπίτι και τα δύο μεγάλα αγόρια πήδηξαν από το παράθυρο και έφυγαν και ζήτησαν βοήθεια από το σχολείο τους και την διευθύντρια τους. Όλη η γειτονιά έρχεται και τους βοηθά. Από όσο ξέρω τους δίνουν και επιταγές από τον Σκλαβενίτη και με αυτά ζουν. Ο πατέρας δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει, έχει κάτι δικαστήρια και δεν θέλει να ασχοληθεί και είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνει χαμάλης κανενός» λέει ένας γείτονας. 

«Την οικογένεια την γνωρίζω γύρω στα έξι χρόνια, που ήρθε από άλλη περιοχή… Στην αρχή έμεναν στο τροχόσπιτο μπροστά στον δρόμο και έπειτα νοίκιασαν αυτήν εδώ την μονοκατοικία. Επειδή γνώριζα τον κύριο που έχει την μονοκατοικία μεσολάβησα για να το νοικιάσουν και περισσότερο για τα παιδάκια να έχουν καλύτερες συνθήκες. Όπως βλέπετε και εσείς το σπίτι είναι σε άθλια κατάσταση , τα παιδιά δεν μεγάλωναν σωστά, έμεναν νηστικά και επειδή εγώ έχω επαφή με τα παιδιά και έμαθα τις τελευταίας μέρες ότι δεν έτρωγαν τους πήγαινα φαγητό. Χρήματα σίγουρα δεν υπήρχαν γιατί δεν εργαζόταν κανείς παρόλο που είχε προταθεί δουλειά στην μητέρα, ο πατέρα δεν το επέτρεψε γιατί δεν μπορούσε να κάτσει μόνος του με τα παιδιά. Δεν τρεφόντουσαν σωστά, δεν τους επέτρεπε να φάνε κρέας και αβγό γιατί πίστευε ότι κάνουν μεγάλο  κακό στην υγεία τους και είχε μια λογική του παραλόγου ότι τα παιδιά θα τρέφει εκείνος με ότι κρίνει σωστό. Προτιμούσε να τα έχει νηστικά. Τον είχα ακούσει προσωπικά ότι έκανε κάποιους διαλογισμούς και πίστευε κάπου άλλου. Έβαζε και τα παιδιά να κάνουν μαζί του διαλογισμούς και τους καθοδηγούσε ο ίδιος. Πάρα πολλές φορές τα μεγάλα παιδιά αντιδρούσαν δείχνοντας να μην αντέχουν άλλο αυτήν την κατάσταση. Τα είχε χειμώνα καλοκαίρι να δουλεύουν στο χωράφι εδώ και να το σκάβουν χωρις κανένα λόγο Τα παιδιά ήθελαν  να παίξουν και δεν τα άφηνε, ήθελαν να κάνουν παρέες. Ερχόντουσαν φίλοι τους από το σχολείο για να παίξουν εδώ στον πεζόδρομο και δεν τα άφηνε ποτέ .Οι συνθήκες για τα παιδιά ήταν πολύ άσχημες. Το οικοδομικό τετράγωνο είναι όλο δικό του άλλα ποτέ δεν το αξιοποίησε για εκείνον κα τα παιδιά του αλλά έκανε παράλογα πράγματα» περιγράφει μια γειτόνισσα. «Με τα παιδιά έχω πάρα πολύ καλή επαφή από μικρή ηλικία και με εμπιστευόντουσαν. Μου έλεγαν ότι δεν περνούν καλά… Σκεφτείτε ότι στο σπίτι για να ζεσταθούν είχε μια αυτοσχέδια ξυλόσομπα η οποία ήταν φτιαγμένη από θερμοσίφωνα και έκαιγαν ότι έβρισκαν, από πόρτες μέχρι παλέτες και ξερά ξύλα του δρόμου. Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να έχουν ποτίσει τα ρούχα τους με τις μυρωδιές αυτές, να πηγαίνουν στο σχολείο και οι καθηγητές να κάνουν παρατηρήσεις στους γονείς για αμέλεια. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά που τα είχε και να του οργώνουν το χωράφι τα χτυπούσε παρά πολύ, γιατί είχαν μεγαλώσει και ντρεπόντουσαν να δουλέψουν υπό αυτές τις συνθήκες και αυτός τα χτυπούσε. Το ρεύμα τους το κόβουν κατακαιρούς και νομίζω ότι θα τους κόψουν και τώρα εάν δεν τους το έχουν κομμένο» λέει μια φίλη των παιδιών. 

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Ολοι οι φασιστες εδω

Σε λιγο θα γραφετε αντιανθρωπινα και ρατσιστικα ποστακια ακομη και σε αγγελιες για ζωα , ζωα ε ζωα. Ο ενας ηταν ψυχοπαθης η αλλη κακοποιημενη ηλιθια μονο τα παιδακια λυπαμαι. Μακαρι να υιοθετηθουν απο ανθρωπους Οι γονεις και οι δυο ειναι συνενοχοι στην κακοποιηση τους

Μπα

αρχαιοελληνικά ονόματα ; Γιατί δεν δήλωναν Αφγανοί ισλαμιστες να έχουν τσάμπα σπίτι και 400αρικο από την κατοχική κυβέρνηση Μυριζα ;

Όλοι όσοι λέτε γιατι δεν μιλούσε ο κόσμος

Έχετε ιδέα τι μπελά βρίσκεις μετά; Η αντίποινα που μπορεί να υπάρξουν; Τα πράγματα πρέπει να γινονται οπως εξω. Ένα τηλεφώνημα και επιτόπια ερευνα από τις δομές χωρίς πολλά πολλά. Ο κόσμος φοβάται. Κακώς αλλά φοβάται. Και οι δομές πλέον είναι είναι τίγκα από αλλοδαπούς. Δεν υπάρχουν θέσεις για Ελληνες.

Eλενη

Η μανα τι εκανε τοσα χρονια?? Μονο ανοιγε ποδια, γενναγε παιδια και τα αφηνε να ζουν νηστικα και κακοποιημένα??? Και μη μου πειτε πως φοβοταν να μιλησει γιατι μια χαρα βρηκε το θαρρος να τρεξει να κρυφτει τωρα για να μην την πιασουν........

Vassilis K

Για βιασμό έχει ακούσει το αυτί σου κάτι; Για ψυχολογική βία και υποταγή; Ή πρώτα γράφεις και μετά σκέφτεσαι;

Εύη

Πολλά μπράβο στη διευθύντρια

Κώστας

Αγαπητέ συντάκτη τα παιδιά τα άφησε χωρίς όνομα? Δηλαδή δεν προσήλθε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου του να τους κάνει ονοματοδοσία? Πως ποινικοποιείται την μη τέλεση "θρησκευτικής βάπτισης" που ουδεμία σχέση έχει με την νόμιμη απόδοση ονόματος και αποτελεί προσωπική επιλογή για τον καθένα? Δηλαδή όσοι δεν έχουν βαπτίσει τα παιδιά τους γιατί πιστεύουν σε διαφορετικές θρησκείες ή είναι άθεοι χρήζουν κάποιας ιδιαίτερης προσοχής ή τους συγκρίνεις με αυτό το τέρας???? Προσοχή στο τι γράφετε γιατί θίγετε ολόκληρες κοινωνικές ομάδες.

Ντροπη

Και γιατι δεν μιλαγαν οι γειτονες τοσα χρονια;

Ετσι

Ετσι ακριβως. Γιατι δεν μιλουσαν; Ηξεραν, βοηθουσαν λεει, αλλα δεν μιλουσαν. Ειναι συνεργοι! Ντροπη τους.

Συριζαίος

Καλά και αυτός, τέτοια περιέργη θρησκεία βρήκε να ακολουθήσει; Δεν γινόταν καλύτερα Αριστερός/Αναρχικός ή έστω και Ισλαμιστής λαθρομετανάστης, να τρώει με χρυσά κουτάλια αυτός και τα παιδιά του; Κανένας δεν θα του έλεγε τίποτα τότε, όσο και να τα κακοποιούσε.

marina

γσιδουρια γειτονες ντροπη σας οσο για αυτον , σχιζοφρενης

Το αίσχος του κράτους και των κοινωνικων υπηρεσιώ

Το κράτος είναι διεφθαρμένο. Ενώ βοηθάει πρόσφηγες και ημετέρους δεν βοηθάει τον πολύτεκνο πατέρα να στεγάσει τα παιδιά του. Τον καθιστά ανεπαρκεί να τα φροντίσει εν μέσω κρίσης και χρηματοδοτεί ιδρύματα αντι να χρηματοδοτεί τους γονείς των παιδιών. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι γραφειοκρατικές και υποχόνδριες, που αντί να στηρίξουν τις οικογένειες προσπάθουν να βρουν ερίσματα να τις διαλύσουν στέλνοντας τα παιδία σε ιδρύματα τα οποία αποκλειστικά εχουν το δικαίωμα να χρηματοδοτούνται από επιχειρήσεις, ενώ οι έχοντες ανάγκη πολύτεκνοι γονείς διόλωνται γιά επαιτεία.

Batman

Να μη ψήφιζες ΣΥΡΙΖΑ. Σας τα λεγαμε

Pate kala?

Ποιος κράτος φταίει που ο τύπος δεν την παλευε και κατευθείαν τον έκλεισαν σε ψυχιατρική κλινική; Το κράτος δεν ήταν αυτό (έστω και σάπιο) που πρόσφερε εργασία (που να το έκανε σε όλους αυτό) και αυτοί την απέρριψαν;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης