Αμανατίδης για ΣΕΚΑΠ: Το θέμα πρέπει να λυθεί - Είχαμε φέρει ρύθμιση στη Βουλή για τον κ. Σαββίδη
«Δεν θα πάει προς τα εκεί» εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις διαδικασίες αναγκαστικής πτώχευσης, που ετοιμάζεται να εκκινήσει η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας
, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, παραδέχεται ότι πριν από μερικούς μήνες ψηφίστηκε «φωτογραφική» τροπολογία στη Βουλή, ειδικά για τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Η αποκάλυψη έγινε στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ, σε συζήτηση για το πρόστιμο στη ΣΕΚΑΠ και την πιθανότητα πτώχευσης: «Δεν θα πάει προς τα εκεί. Είναι μια ιστορία που έρχεται από πιο παλιά. Η εμπλοκή αυτή μπορεί και πρέπει να λυθεί. Εδώ είναι κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να δούμε».
«Μάλιστα, είχαμε φέρει ρύθμιση στη Βουλή. Η τροπολογία για τα πρόστιμα στη Βουλή αφορούσε και τον κ. Σαββίδη. Ασχολούμαστε πολύ με αυτό το θέμα και πρέπει να λυθεί, γιατί αφορά 170 εργαζόμενους» συμπλήρωσε ο κ. Αμανατίδης.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι