Χονγκ Κονγκ: Δικαστικός «Γολγοθάς» για την Ελληνίδα με την κοκαΐνη - Αγωνιούν οι δικοί της

Χονγκ Κονγκ: Δικαστικός «Γολγοθάς» για την Ελληνίδα με την κοκαΐνη - Αγωνιούν οι δικοί της

Πολλά ερωτήματα για τους φίλους της στην Καλαμάτα και τον διαγωνισμό ταξιδιών «World Stars», που υποτίθεται πως κέρδισε, μερικές μέρες αφότου έφυγε από την Μυτιλήνη

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια της 19χρονης Ελληνίδας που συνελήφθη από τις Αρχές στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μεταφέροντας 2,5 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 300.000 δολαρίων, στο σακίδιο που είχε στην πλάτη της.

Η 19χρονη κοπέλα ζητάει να επικοινωνήσει με τους δικούς της, ενώ πολλά ερωτήματα υπάρχουν για τους φίλους της στην Καλαμάτα και τον περίφημο διαγωνισμό ταξιδιών «World Stars», που υποτίθεται πως κέρδισε, μερικές μέρες αφού έφυγε από την Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται οι φίλοι της 19χρονης κοπέλας, που έκανε παρέα το τελευταίο διάστημα, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και της Αθήνας. 

Μιλώντας στο protothema.gr, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ, Ιωάννης Μαλούκος, ανέφερε ότι η 19χρονη Ειρήνη έχει υποστεί ένα πρώτο σοκ, λόγω του επεισοδίου της στο αεροδρόμιο και θέλει σύντομα να τελειώσουν όλα και να επιστρέψει στην Ελλάδα.Ωστόσο, δεν είναι σίγουρος για τον χρόνο που θα χρειαστεί η υπόθεση μέχρι να φτάσει στα δικαστήρια του Χονγκ Κονγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως πάρει περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε: «Δεν συζητήσαμε καθόλου τι ακριβώς έγινε στο αεροδρόμιο. Καταλαβαίνετε ότι ο δικός μου ο ρόλος ως προξένου δεν είναι το κομμάτι το ποινικό της υπόθεσης, οπότε δεν συζητήσαμε πως έγιναν τα πράγματα. Δεν μου ζήτησε κάτι συγκεκριμένο, ενώ είναι αρκετά ευχαριστημένη από τις συνθήκες κράτησης της. Συγκεκριμένα, την ρώτησα εάν έχει κάποιο αίτημα, κάποιο παράπονο που θα μπορούσα να μεταφέρω στη διεύθυνση των φυλακών και δεν ήθελε κάτι. Υποθέτω ότι θα ήθελε να προχωρήσει αυτή η υπόθεση και να λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όμως προφανώς δεν εξαρτάται από εκείνη ή από μένα. Ο ρυθμός που θα προχωρήσουν οι δικαστικές διαδικασίες, όπως και στην Ελλάδα, θα πάρει αρκετό διάστημα. Δεν ξέρω εάν το Χονγκ Κονγκ έχει μία από τις αυστηρότερες νομοθεσίες περί ναρκωτικών, αυτό που ξέρω είναι ότι θα παίξει ρόλο η ποσότητα και το είδος του ναρκωτικού».

Και συνέχισε ο κ. Μαλούκος: «Έχω μιλήσει με τους γονείς της, καθώς το Χονγκ Κονγκ είναι μια πολύ ακριβή πόλη, οι παρεχόμενες υπηρεσίες κοστίζουν πολύ και φυσικά είναι ένα μείον το κόστος της πόλης. Θα την ξανά δω σύντομα, καθώς η Προξενική Αρχή φροντίζει να διατηρεί την επαφή και την επικοινωνία, ανεξάρτητα από την οποία εξέλιξη υπάρξει, που μπορεί να μην είναι τόσο σύντομη σε νομικό επίπεδο. Το Προξενείο θα φροντίσει να βρίσκεται σε επαφή με την Ελληνίδα πολίτη».Σε μια πρώτη επικοινωνία με τον Έλληνα γενικό πρόξενο του Χονγκ Κονγκ, η Ειρήνη τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές ανηλίκων, όπου κρατούνται κορίτσια ηλικίας 14 έως 21 ετών και ότι θέλει να έρθει σε επαφή με την οικογένειά της στην Ελλάδα. Η 19χρονη είπε επίσης στον γενικό πρόξενο ότι οι συνθήκες κράτησης της εκεί είναι καλές, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μιλήσει με τους γονείς της Δευτέρα. 

Οι γονείς της από την άλλη πλευρά δεν μπορούν να πιστέψουν πως η κόρη τους έφτασε να συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ και με τόση μεγάλη ποσότητα σκληρών ναρκωτικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικοί της άνθρωποι έχουν ενημερωθεί από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας για το κόστος της πόλης της Ασίας και ήδη έχουν αρχίσει να επικοινωνούν με όλους τους συγγενείς, αλλά και με φίλους, προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για τα δικαστικά έξοδα που θα χρειαστεί η 19χρονη κοπέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χονγκ Κονγκ, είναι η έκτη ακριβότερη πόλη του κόσμου, καθώς το ενοίκιο για ένα τριάρι αγγίζει τα 5.300€, ενώ η μέση τιμή της βενζίνης κυμαίνεται στο 1,7€/λίτρο. Με αυτές τις τιμές, μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πόσο θα κοστίζει η υπεράσπιση της 19χρονης από έναν ντόπιο δικηγόρο... Οι φίλοι της 19χρονης από την Μυτιλήνη μιλούν για ένα κορίτσι φυσιολογικό, το οποίο, όσο βρισκόταν στο νησί της Λέσβου, δεν είχε δείξει τίποτα το ανάρμοστο ή το αντικοινωνικό -το αντίθετο, έκαναν λόγο για μια κοπέλα ευδιάθετη, η οποία τους ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες την απόφασή της για σπουδές στην Καλαμάτα. 

Μάλιστα, οι φίλοι της, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισαν ότι η 19χρονη, αφότου έφυγε για σπουδές στην πόλη της Μεσσηνίας, λίγο καιρό μετά, έμαθαν ότι κέρδισε έναν διαγωνισμό ταξιδιών, τον «World Stars», όμως κανείς τους δεν πιστεύει ότι η φίλη τους όντως συμμετείχε σε τέτοιον διαγωνισμό, παρά μόνο υπογραμμίζουν ότι γνώρισε έναν άτομο και έπειτα ξεκίνησε τα... παράξενα ταξίδια της.
Ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, κ.Σάκης Κεχαγιόγλου

 
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη σύλληψή της:

Δείτε βίντεο: 19χρονη -κοκαΐνη : Μυστήριο με τον άνθρωπο που γνώρισε και άρχισε τα μακρινά ταξίδια


ΣΧΟΛΙΑ (209)

Αλέξανδρος

Στα 18 χρόνια είναι ενηλικη και ψηφίζει. Στα 19 είναι παιδί και το παραπλάνησαν.... Με 2,6 κιλά κοκανης πόσα ανήλικα θα έπεφταν στον λευκό θάνατο??? Και έχει αδερφάκι 8 χρόνων..... Την Έσχατη των ποινών παρακαλώ......

Giannis ty

Φυσικά προβάλετε το θέμα με την 19χρονη κοπέλα, το καράβι με τους 2 τόνους που πιάστηκε στον Πειραιά ούτε γραμμή.......... Ακυβέρνητο χωρίς ιδιοκτησία... Δημοσιογραφια επιπέδου όχι παίξε γέλασε

Αυτό είναι παλιό, έγινε πριν χρόνια

το καλοκαίρι πιάστηκαν 2 λαθρεμπορικά στα Σφακιά με εκατομμύρια τσιγάρα, στην παραλία πιάστηκαν 5 νταλίκες που περίμεναν να φορτώσουν. Γράφεται τίποτα γι αυτό; Τίνος ήταν τα καράβια, τίνος ήταν οι νταλίκες, τίνος ήταν τα τσιγάρα; Κι αν δεν ήταν κι ο Λοβέρδος, θα είχαν σβηστεί όλα..

ΜΑΛΙΣΤΑ

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ Η ΑΘΩΑ ΜΟΝΤΕΛΑ.

BasT

Κακό πράγμα η λάμψη και η αλαζονεία. Ειδικά, όταν συνδιάζεται με προσόντα όπως.. η ομορφιά, το ύψος και η βλακεία. Ελπιζω τώρα να συνηθίσει γρήγορα στη μιζέρια που ΤΟΣΟ μισούσε!

Πολύ καλή είδηση!

Εγώ δε βλέπω το καλομαθημένο 19χρονο, βλέπω τα εκατοντάδες παιδιά που θα πέθαιναν από την κόκα που μετέφερε. Καμία λύπηση για εμπόρους ναρκωτικών. Μπράβο στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ!

Sxoliakias

Η κοκανη αυτή προοριζόταν για τα πάρτι πλουσίων και όχι για την την πιάτσα του Χονγκ-Κονγκ. Ωστόσο αυτό δεν την απαλλάσει από την ευθύνη της.

Πέσαμε από τα σύννεφα

Δεν ξέρουμε ότι ο κόσμος της σταρ σίστεμ είναι γεμάτος πορνεία, ναρκωτικά και υποκουλτούρα...

Τελος η χαζομάρα

Ας παραδειγματιστούν οι επόμενοι... που θέλουν να το παίζουν δήθεν σταρλέτες και μονδέλα.

Μιχάλης Φ.

Δεν γνωρίζω αν το έχει αναφέρει άλλος αλλά υπάρχει και η περίπτωση του εκβιασμού από μέρους των εμπόρων ναρκωτικών προς την κοπέλα. Αν δηλαδή την κατέγραψαν σε βίντεο να κάνει σεξ με το βαλτο "αγόρι" της και μετά την εκβίασαν πως αν δεν κάνει ότι της πουν θα το βγάλουν στο ίντερνετ.

Νίκη

Αυτή τη Φοιβη που τη στρατολογησε πως τη βρήκε?Ναι μέσω ίντερνετ θα μου πεις,είναι πανεύκολο,αλλά άρχισε ξαφνικά να μιλά με μια ξενη από την Αιθιοπία, την εμπιστευοταν και κανονισαν και δουλειά κιόλας?

παντού παγκόσμιες πρωτιές

μας βρίζει όλος ο πλανήτης για το χρέος, πήραμε και το τίτλο του παγκόσμιου διακινητή, άντε και σε ανώτερα.

Mickle

Αδέλφια γιά το μόνο που δεν ασχοληθήκατε είναι που βρήκανε τα λεφτά και πλήρωσαν τον Κεχαγιόγλου. Μήπως ξεχνάτε ότι όλα αυτά τα καρτέλ έχουν υποστήριξη και λεφτά μετά την σύλληψη??? Πρέπει να κατεβείται στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων να δείτε σε υποθέσεις ναρκωτικών όλους τους μεγαλοδικηγόρους μαζί..........

Μεγαλοδικηγόρος

Προφανώς είσαι κομπλεξικό δικηγοράκι - δικολάβος που φθονεί τους επιτυχημένους συναδέλφους του

@όλα αυτά τα καρτέλ διαθέτουν λεφτά για υποστήριξ

Oντως ότι βρέθηκε αμέσως ο "κατάλληλος" δικηγόρος εδώ τουλάχιστον στο Ελλαδιστάν σημαίνει ότι δούλεψε(!) καλά το ...ναρκοσύστημα! Μένει να δούμε αν δουλέψει το ίδιο...και στο Χόνγκ-Κόνγκ που είναι κατά πολύ ακριβότερα τα πράγματα...και μπρός στα 307.000δολλάρια που στοιχίζει η κοκαϊνη που μετέφερε...κάνουν πίσω οι "εγκέφαλοι" ..αν είναι να τους στοιχίσει κατά πολύ περισσότερο η νομική υποστήριξη της χαζομοντέλας!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης