Το ΚΚΕ κάνει διαγωνισμό δημιουργίας γλυπτών μνημείων για Μακρόνησο και Γυάρο

Το ΚΚΕ κάνει διαγωνισμό δημιουργίας γλυπτών μνημείων για Μακρόνησο και Γυάρο

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει θερμή πρόσκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό στους εικαστικούς καλλιτέχνες (μέλη του ΕΕΤΕ), που θέλουν με το έργο τους να αναδείξουν το μεγαλείο της ακαταμάχητης λαϊκής θέλησης και δύναμης

Το ΚΚΕ κάνει διαγωνισμό δημιουργίας γλυπτών μνημείων για Μακρόνησο και Γυάρο
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προκηρύσσει ανοικτό πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό δημιουργίας γλυπτών μνημείων για τους ιστορικούς μαρτυρικούς τόπους εξορίας και φυλακών της Μακρονήσου και της Γυάρου.
   
«Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει θερμή πρόσκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό στους εικαστικούς καλλιτέχνες (μέλη του ΕΕΤΕ), που θέλουν με το έργο τους να αναδείξουν το μεγαλείο της ακαταμάχητης λαϊκής θέλησης και δύναμης, όπως εκφράστηκε από τους αλύγιστους της Μακρονήσου και της Γυάρου» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Κόμματος.
   
«Η Μακρόνησος, που λειτούργησε από το 1947 ως το 1953, πέρασε στην ιστορία ως χώρος απομόνωσης και φρικτών βασανιστηρίων, μέχρι φυσικής εξόντωσης, για χιλιάδες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές από το αστικό κράτος. Η Γυάρος ή αλλιώς το «Νταχάου της Μεσογείου», από το 1947 έως το 1962 λειτούργησε ως τόπος φυλακών και βασανισμού χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων, κυρίως κομμουνιστών. Ο ίδιος χώρος χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας και από τη Χούντα των συνταγματαρχών, το 1967» αναφέρεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης .
   
Κλείσιμο
Το ΚΚΕ, μέσα από την ανοιχτή πρόσκληση προς τους εικαστικούς καλλιτέχνες, «τιμά τα 100 χρόνια δράσης του, 100 χρόνια αγώνων και θυσιών της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τη θεμελίωση των νέων κοινωνικών σχέσεων, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».
   
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Θα ακολουθήσει σε επόμενο χρόνο η αναλυτική προκήρυξη του διαγωνισμού.
   
Για την οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού ορίζεται επιτροπή από τους:
   
1. Γόντικα Δημήτρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
   
2. Δαραδήμο Μπάμπη, γλύπτη
   
3. Κώτσιου Ντίνα, καθηγήτρια Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
   
4. Μελά Εύα, πρόεδρο Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος
   
5. Τζέρμπου Αλεξάνδρα, ιστορικό τέχνης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης