Δείτε το πόρισμα για τον θάνατο της μεσίτριας στο Ιπποκράτειο

Δείτε το πόρισμα για τον θάνατο της μεσίτριας στο Ιπποκράτειο

Ο αγγειοχειρουργός παραδέχεται ότι του «έμεινε» η Ντιάνα μέσα στο Ιπποκράτειο και το νοσοκομείο στο πόρισμά του αναφέρει πως διαπιστώθηκαν «ορισμένες παρατυπίες»

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του αγγειοχειρούργου που φέρεται να δολοφόνησε μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την άτυχη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών. 

Το protothema.gr αποκαλύπτει το πόρισμα Διοικητικού Συμβούλιο του Ιπποκράτειου το οποίο συνεδρίασε χθες για την υπόθεση του αγγειοχειρουργού.  

Στο πόρισμα  αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο αγγειοχειρούργος είχε ζητήσει άδεια από τον υπεύθυνό του να φέρει μία ασθενή για μία επαναληπτική θεραπεία ευρυαγγειών. Ο υπεύθυνός του, αφού αρχικά του τόνισε την υποχρέωση καταγραφής της ασθενούς στο μητρώο των αγγειοχειρουργικών ασθενών , του επισήμανε την προσοχή ώστε να μην τελέσει μόνος του την πράξη αλλά να είναι παρών ο εφημερεύων ειδικός ή ο ειδικευόμενος.  

Μάλιστα όπως προκύπτει από το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης η νοσηλεύτρια των ΤΕΠ της Ουρολογικής,  ανέφερε πως ο αγγειοχειρούργος στις πέντε παρά τέταρτο το μοιραίο απόγευμα της ζήτησε το κλειδί του ιατρείου αλλαγών και δύο σετ ορών, για να κάνει όπως της εξήγησε μία μικροεπέμβαση και μία έκχυση. Της δήλωσε ότι δεν θέλει βοήθεια και όταν η ίδια πήγε τους ορούς στο ιατρείο , διαπίστωσε ότι εκεί βρισκόταν ένας γιατρός( δεν αναγνώρισε ποιος) που κρατούσε μία λαβίδα και έκανε κάτι στη γαστροκνήμια της ασθενούς η οποία ήταν μπρούμυτα στο χειρουργικό τραπέζι και μαζί του, όρθιος στην απέναντι πλευρά ήταν ο 38χρονος αγγειοχειρουργός. 

Μάλιστα μετά το τέλος της επέμβασης το κλειδί δεν επεστράφη στην νοσηλεύτρια  και το βρήκε γύρω στις οκτώ το απόγευμα πάνω στην πόρτα του ιατρείου αλλαγών και τον εσωτερικό χώρο τακτοποιημένο.

Μεταξύ άλλων στο πόρισμα αναφέρεται πως ο 38χρονος που φέρεται να δολοφόνησε την άτυχη Ντιάνα δεν ζήτησε άδεια από κανέναν ειδικό ούτε ενημέρωσε τον συνεφημερεύοντα ειδικευόμενο, για πιθανή αποχώρηση ή ανάγκη απουσίας του από την εφημερία.  Ωστόσο όπως προκύπτει είχε γίνει και παλαιότερα επίπληξη στον 38χρονο επειδή είχε αποχωρήσει από γενική εφημερία χωρίς άδεια. Αυτό εγείρει πολλά ερωτηματικά είναι πως κανένας από το νοσοκομείο δεν τον αναζήτησε στις τόσες ώρες απουσίας του από το νοσοκομείο, από την στιγμή που έπρεπε να έχει φυσική παρουσία στον χώρο. 

Το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα πως: « Με βάση τα ανωτέρω εκτιμώ ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί η φυσική παρουσία του… στο χώρο του Νοσοκομείου από τις 22:30 μ.μ, έως 7:30 της επομένης, ούτε το γεγονός ότι εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του, στο ιατρείο αλλαγών μεταξύ 17:00μμ-19:00μμ». Ακόμη ένα σημείο του πορίσματος που γεννά ερωτηματικά για την λειτουργία του νοσοκομείου , καθώς ο 38χρονος υποστηρίζει τώρα πως πρόκειται για ιατρικό λάθος, την στιγμή που το Ιπποκράτειο υποστηρίζει ότι δεν εκτέλεσε ιατρική πράξη μόνος του. 

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο πόρισμα  «Από την εκτίμηση των μαρτυριών διαπιστώθηκαν ορισμένες παρατυπίες οι οποίες θεωρώ ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης», την ώρα που ο αγγειοχειρούργος παραδέχεται πως η άτυχη Ντιάνα του «έμεινε», μέσα στο Ιπποκράτειο. 

Όπως αναφέρουν οι νοσηλεύτριες μεταξύ 19:30 -20:00  ο αγγειοχειρούργος εμφανίστηκε στο χώρο ανάπαυσης των νοσηλευτριών και έδειχνε νυσταγμένος και στην τυπική συζήτηση που διεξήχθη είπε ότι θα πάει να ξανακοιμηθεί. 

Το τελευταίο στίγμα του αγγειοχειρούργου στο νοσοκομείο ήταν στις δέκα περίπου το βράδυ όπου έκατσε για περίπου ένα τέταρτο στο γραφείο ειδικευόμενων και έκτοτε η φυσική του παρουσία καταγράφεται την επόμενη ημέρα στις 7:30 . Το πρωί, όπου παρουσία της Προϊσταμένης της κλινικής συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον φερόμενο ως σύζυγο της θανούσης που αναζητεί την γυναίκα του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγγειοχειρούργος αρχικά στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι ουδέποτε συνάντησε την Ντιάνα εκείνο το απόγευμα και πως ποτέ η 36χρονη δεν πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού. Έναν ισχυρισμό που πλέον τον αλλάζει και με αίτημά του στην ανακρίτρια ζητά να δώσει συμπληρωματική κατάθεση με την οποία ανατρέπει όλα όσα είχε αναφέρει μέχρι σήμερα, αφού κάνει λόγο για ιατρικό λάθος κατά την διάρκεια επέμβασης που πραγματοποίησε ο ίδιος. Μάλιστα υποστηρίζει πως του «έμεινε» στο χειρουργικό τραπέζι.  Ο αγγειοχειρούργος  αρχικά υποστήριζε πως κάποιος τον είχε παγιδεύσει ώστε να φαίνεται ύποπτος για την δολοφονία της, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον σύζυγό της. Μάλιστα προέτρεπε τις διωκτικές και ανακριτικές αρχές να ψάξουν στο περιβάλλον της άτυχης γυναίκας για να βρουν τον δολοφόνο.  Αν και είχε κριθεί προφυλακιστέος, είχε επιμείνει στην πλήρη αθωότητά του και είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, αμέσως μόλις ήταν δυνατόν.

Την ίδια ώρα κατάθεση φοιτητή της Ιατρικής «καίει» τον αγγειοχειρουργό, αφού τον είδε εκείνη την ημέρα, το μοιραίο απόγευμα να μεταφέρει ένα κάδο γενικής χρήσεως και να είναι ιδρωμένος. Μάλιστα όταν ο φοιτητής ρώτησε τον 38χρονο που πήγαινε τον κάδο, εκείνος αποκρίθηκε πως το πήγαινε «στο μπλε κτίριο για να καθαρίσει ένα εφημερείο».

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και της τοξικολογικής ανάλυσης για τα αίτια του θανάτου της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών, που ότι δολοφονήθηκε μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr στο άψυχο σώμα της άτυχης Ντιάνας η ιατροδικαστής εντόπισε και δεύτερη ουσία, εκτός από την προποφόλη, η οποία ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για το σκληρό οπιούχο ναρκωτικό φάρμακο, fentanyl, το οποίο είναι 80 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 40-50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη 100% καθαρότητας. Το συγκεκριμένο φάρμακο εντοπίστηκε στο αίμα και τα ούρα της άτυχης 36χρονης. Επίσης από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι δεν έγινε ποτέ η μικροεπέμβαση για την οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού η άτυχη μεσίτρια. 

Δείτε το έγγραφο του πορίσματος...


Δείτε βίντεο: Ποια ήταν η 36χρονη μεσίτρια από την Θεσσαλονίκη
που φέρεται να δολοφόνησε ο αγγειοχειρούργος


ΣΧΟΛΙΑ (36)

ΝΕΜΕΣΙΣ

ΟΣΟΙ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ , ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ.

Λόλα

Νομίζω οτι ο ρόλος της νοσοκόμας ειναι το κλειδι στην εξιχνιαση της υποθεσης. Οι αστυνομική ας στραφουν εκει.

ΤΟΥ Ε.Σ.Υ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΟΥΙΤΕΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ...ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΥΛΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ .ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ .ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ .ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΝ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ....ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥΣ .

@@

Δυστυχώς αυτή είναι η ξεφτίλα των Ελληνικών νοσοκομείων, όπως η άλλη μαστουρωμένη στο Ηράκλειο κ.α. Σε τέτοιες περιπτώσεις μαζί με τον γιατρό που χάνει την άδεια θα πρέπει να ξηλώνουν και το διευθυντή του νοσοκομείου.

οι αργόστροφοι κουράζουν

Σωστά! Με το ίδιο σκεπτικό αν η γυναίκα σου χτυήσει κατά λάθος κάποιον με αυτοκίνητο πρέπει να χώνουν και σένα μαζί στην φυλακή. Έτσι δεν είναι

planet

Αυτή είναι η κατάσταση στα Δημόσια νοσοκομεία τα έχουν μετατρέψει οι γιατροί σε ιδιωτικές κλινικές και οι κυβερνήσεις κάθονται και διαιωνίζουν αυτήν την κατάσταση παρακμής αντί να τους στείλουν όλους σπίτι τους. Πλήρωνε ασφαλιστικά ταμεία και φόρους δύσμοιρε λαέ για να έχεις τα λαμόγια που δεν σέβονται τον όρκο του Ιπποκράτη. Μόνο το φακελάκι συγκινεί αυτά τα καθάρματα.

όχι άλλο κάρβουνο

Πήγαινε να κάνεις μιά ξεκούραστη βάρδια των 36 ωρών μαζί με τους γιατρούς που βρίζεις και μετά έλα να μας στα πεις πάλι

Σοφια

Καθιστε γιατί κάτι δεν στέκει...η νοσοκόμα είδε έναν άλλο γιατρό με μια λαβιδα να κάνει κάτι στο πόδι της ασθενούς. Η ιατροδικαστική έκθεση όμως αναφέρει ότι δεν έγινε καμιά μικροεπεμβαση στην άτυχη γυναίκα. Άρα μάλλον η επέμβαση αυτή έγινε σε αλλη ασθενή. Η νοσοκόμα άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει δει ποια ασθενής ήταν καθώς την είχαν γυρισμένη μπρούμυτα για την επέμβαση.

stellios

Προκειται προφανως για αλλο περιστατικο πριν ερθει η μεσιτρια

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΜΑΡΩ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ....ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥ ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΕΣΚΑΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ....ΟΠΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ? ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ....ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ .

THF

Ειδικευόμενος πραγματοποιεί ιατρικες πραξεις υπό επίβλεψη και μόνο. Το πόσο μαγαζί αποτελεί το νοσοκομείο και για τι Διαφυγόντα κέρδη μιλαμε φαίνεται από την απουσία οποιασδήποτε καταγραφής σε βιβλίο κίνησης. Αν το κάνει αυτο ειδικευόμενος σε ωρα εφημερίας φαντάσου τι γίνεται σε ανώτερο επίπεδο. Λυπάμαι για την απώλεια του ανθρώπου. Εκτός από τις ποινικές υπαρχουν και τεράστιες αστικές ευθύνες. Σε ευνομούμενες κοινωνίες ο διευθυντής αγγειοχειρουργικής ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας η προϊσταμένη χειρουργείου και ο διευθυντής αναισθησιολογικου και ο επιμελητής εφημερεύων θα είχαν ήδη φύγει απο την θεση τους.

Μάρθα

Ελληνικά νοσοκομεία: Μπάτε σκύλοι αλέστε, όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει, καταγραφή μηδέν. "Ασθενής" που πάει για επέμβαση, ενημερώνοντας στο facebook, "Διώξτους όλους, έρχομαι". Γιατροί που μεταχειρίζονται τα δημόσια νοσοκομεία σαν ιδιωτικά τους ιατρεία. Νοσηλευτές που δίνουν κλειδιά και κουβαλάν ορούς για ιατρικές πράξεις που δεν έχουν καταγραφεί πουθενά. Κι αν πας σαν ασθενής κανονικά και με το νόμο, θέλεις έξι μήνες για να κλείσεις ραντεβού και μετά καμμιά διετία για να χειρουργηθείς...

ΠΟΣΟΙ

Νομιζεις θα πρεπει να πανε σπιτι τους.Απο τον φυλακα στην εισοδο του νοσοκομειου ,μεχρι τον Γενικο Διευθηντη. Ποσοι θα πανε??κανεις...τοσο απλα

123

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΑ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ

ανορθογραφοσ

πολυ σωστα τα λετε αλλα κανονικα ειναι και συνενοχοσ στο φονο τησ ατυχησ γυναικας μιασ και κρατουσε λαβιδα ...να ασχοληθει ο ιατρικοσ συλλογοσ με το συγκεκριμενο ατομο ,,,ποσα συγκεκριμενα ατομα εχουν στειλει σε λουνα παρκ κοσμο και κοσμακι και ο ιατρικοσ συλλογος του εκανε ντα ντα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης