Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων στην εισαγγελέα ο Σώρρας και επτά συνεργάτες του

Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων στην εισαγγελέα ο Σώρρας και επτά συνεργάτες του

Καλείται να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα

Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων στην εισαγγελέα ο Σώρρας και επτά συνεργάτες του
Ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων έχει κληθεί να δώσει μέχρι αύριο το μεσημέρι εξηγήσεις στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ευγενία Αυλίδου, ο Αρτέμης Σώρρας
καθώς και επτά ακόμη πρόσωπα που φέρονται ως συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και κάποιους μήνες για την δράση του Αρτέμη Σώρρα αλλά και του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνελεύσις» βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της.

Κλείσιμο
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί τα  κακουργήματα της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διερευνάται εάν έχουν διαπραχθεί και άλλα αδικήματα, όπως για παράδειγμα αυτό της διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες.

Να σημειωθεί ότι στη σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται δημοσιεύματα που απέστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης
Στ. Κοντονής.

Ακόμη στην ίδια δικογραφία έχουν ενσωματωθεί και άλλες σχετικές δικογραφίες που εκκρεμούσαν και οι οποίες  απεστάλησαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από σχετική παραγγελία  της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Ανάμεσα σ' αυτές και η δικογραφία  που είχε σχηματιστεί από εισαγγελία της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις».

Τέλος, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου για την υπόθεση. Όλα τα παραπάνω στοιχεία αξιολογήθηκαν από την εισαγγελία και θα συνεκτιμηθούν με τα όσα έχουν να πουν οι «7» που καλούνται μέχρι αύριο στην εισαγγελία για εξηγήσεις. Μετά το πέρας της έρευνας οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων και αν ναι για ποια αδικήματα.

Δείτε βίντεο: Στην εισαγγελέα ο Σώρρας ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων και επτά συνεργάτες του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης