Καλλιάνος: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα από σήμερα - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καλλιάνος: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα από σήμερα - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Προβλήματα στις πτήσεις το βράδυ - Βροχές και στην Αττική - Και πυκνές χιονοπτώσεις στο μενού

Καλλιάνος: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα από σήμερα - Ποιες περιοχές θα πληγούν
Έντονες βροχές και πολύ ισχυρές καταιγίδες εκδηλώνονται αυτή την ώρα σε περιοχές της δυτικής νησιωτικής Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ιονίου. 

Το πολύ "ισχυρό" βαρομετρικό χαμηλό, πιστό στο ραντεβού του, φτάνει ακριβώς την ώρα που το περιμέναμε, αναφέρει στην πρόβλεψή του, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, προσθέτοντας πως: «Είναι ικανό δε, να δώσει πολλά χιλιοστά βροχής στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και το Σάββατο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί πως, πολύ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες (και το βράδυ αλλά και προς το ξημέρωμα σήμερα) σε :

Κλείσιμο
- Νότια Πελοπόννησο
- Κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Νησιά ανατολικού Αιγαίου
- Νότια Κρήτη
- Κυκλάδες
- Δωδεκάνησα

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί έως και το Σάββατο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας (πιο ήπια τα φαινόμενα στα δυτικά) ενώ οι νοτιάδες θα ενισχύονται στα πελάγη αλλά και στις χερσαίες περιοχές, ειδικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των καταιγίδων.

Προβλήματα στις πτήσεις το βράδυ
Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, τις βραδινές ώρες σήμερα, τα αεροπλάνα να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις απογειώσεις και στις προσγειώσεις σε αεροδρόμια των νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου. Επομένως θα είναι λογικές οι όποιες καθυστερήσεις έως ότου κοπάσουν οι καταιγίδες στις περιοχές αυτές.

Βροχές και στην Αττική
Κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι άστατος και στην Αττική μέχρι και το Σάββατο. Θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους έντονες. Ένα "πέρασμα" με βροχές από το νομό θα έχουμε και σε λίγες ώρες.

Βελτίωση από το απόγευμα του Σαββάτου
Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου όπου τα φαινόμενα πια θα απασχολούν τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Και πυκνές χιονοπτώσεις στο μενού
Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας από το υψόμετρο των 1200-1300 μέτρων και υψηλότερα. Το βράδυ της Παρασκευής τα υψόμετρα θα πέσουν στα 1000 μέτρα και πιθανώς στα 750-800 μέτρα για τις ορεινές περιοχές της βόρειοδυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως Δυτική Μακεδονία)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης