Μολότοφ και επεισόδια στην Πατησίων

Μολότοφ και επεισόδια στην Πατησίων

Η αστυνομία τους άφησε σχεδόν μιάμιση ώρα να δρουν ανενόχλητοι  - Μετά τις οδομαχίες οι νεαροί κρύφτηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο - Οι νεαροί κάνουν... κλεφτοπόλεμο μπαινοβγαίνοντας στο Πολυτεχνείο κατά βούληση - Ανοιχτή τώρα η Πατησίων

Μολότοφ και επεισόδια στην Πατησίων
Σχεδόν μιάμιση ώρα κράτησαν τα επεισόδια που προκάλεσε ομάδα νεαρών στην οδό Πατησίων, μπροστά από το Πολυτεχνείο, όταν οι κουκουλοφόροι έσπαγαν ανενόχλητοι ό,τι έβρισκαν μπροστά τους χωρίς να έχει εμφανιστεί αστυνομικός.

Οι νεαροί είχαν ανάψει φωτιές και δρούσαν ανενόχλητοι ξηλώνοντας οδικές πινακίδες και σπάζοντας φανάρια και ταμπέλες από στάσεις λεωφορείων. Η Πατησίων ήταν κλειστή και  στα δύο ρεύματα περίπου μέχρι τις 16:30 οπότε οι νεαροί μπήκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου για να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Περίπου στις 3.30 το μεσημέρι, μιάμιση ώρα από την αρχή των επεισοδίων, εμφανίστηκε κοντά στο σημείο και η αστυνομία. Ακολούθησαν οδομαχίες με ρίψεις μολότοφ και αντικειμένων στην οδό Μπουμπουλίνας στις οποίες η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Αυτή την ώρα οι νεαροί βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο όπου έχουν βρει καταφύγιο και βγαίνουν κατά διαστήματα εκσφενδονίζοντας αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις προτού επιστρέψουν και πάλι μέσα στο πανεπιστήμιο.


Κλείσιμο












ΝΔ: Η κυβέρνηση ανέχεται τη βία και την ανομία

Τα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο σχολίασε με ανακοίνωσή της η ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «ο κατ’ ευφημισμό Υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του πριν είναι αργά».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Τα όσα διαδραματίζονται, με πρωταγωνιστές τους “γνωστούς – αγνώστους” έξω από το Πολυτεχνείο, αποκαλύπτουν την ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και την ανομία.
 
Ο κατ’ ευφημισμό Υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του πριν είναι αργά.
 
Ο σεβασμός των νόμων - άμεση προτεραιότητα για την αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - δεν μπορεί να περιφρονείται από κανέναν».







Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, κατά το οποίο επίσης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετάνε βόμβες μολότοφ και νεράντζια προς τις αστυνομικές δυνάμεις. 



Δείτε βίντεο: Μολότοφ και επεισόδια στην Πατησίων: Επί μιάμιση ώρα νεαροί σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης