Με DNA θα ταυτοποιήσουν τον Μαυρίκο

Με DNA θα ταυτοποιήσουν τον Μαυρίκο

Το έργο έχει αναλάβει το εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Πλήρως απανθρακωμένη η σορός του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» - Θα διερευνηθεί αν γίνεται να ληφθούν τοξικολογικά και ιστολογικά δείγματα από τον νεκρό για να γίνουν σχετικές εξετάσεις

Με DNA θα ταυτοποιήσουν τον Μαυρίκο
Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα γραφτεί ο επίλογος του δραματικού συμβάντος που καταγράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αττική οδό, με θύμα τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο.

Η σορός του 42χρονου θα σταλεί σήμερα απο το νοσοκομείο ΚΑΤ -όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό από το όχημα- στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Γουδή για να γίνει η επίσημη αναγνώριση μέσω της εξέτασης DNA.

Ωστόσο, μια έμμεση διαπίστωση της ταυτότητας του Παναγιώτη Μαυρίκου έγινε αργά το απόγευμα της Πέμπτης απο την σύζυγό του με βάση κάποια προσωπικά αντικείμενα που έφερε πάνω του και τα οποία της επιδείχθηκαν.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η σορός του οδηγού της Porsche ήταν πλήρως απανθρακωμένη. Και, παρά το γεγονός ότι εκκλήθησαν η μητέρα και η σύζυγος του οδηγού του οχήματος στο νοσοκομείο για τη διαπίστωση της ταυτότητάς του, αυτό τελικώς δεν έγινε, καθώς οι αρμόδιοι εκτίμησαν ότι δεν θα εισέφερε κάτι επί της ουσίας στη διαδικασία της ταυτοποίησης ενώ θα επιβάρυνε δραματικά τις δύο γυναίκες οι οποίες βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

Κλείσιμο
Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής, που διευθύνει η καθηγήτρια κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου, ο αρμόδιος ιατροδικαστής θα διερευνήσει εάν μπορούν να ληφθούν τοξικολογικά και ιστολογικά δείγματα από τον νεκρό για να γίνουν σχετικές εξετάσεις. Θα μπορούσε πχ απο τα βιολογικά υγρά να εξεταστεί αν υπήρχε κάποια ουσία στον οργανισμό του που δεν του επέτρεψε να έχει καλύτερα αντανακλαστικά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Άλλα συμπεράσματα σχετικά με τις συνθήκες και τον χρόνο θανάτου θα μπορούσαν να προκύψουν από τις ιστολογικές εξετάσεις της καρδιάς, των πνευμόνων κα.

Πώς ξέσπασε η φωτιά

Ολα έγιναν λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος, που είχε βρεθεί πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας της εμπλοκής του στο κύκλωμα των «εκβιαστών- δημοσιογράφων» και είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα. Λίγο πριν από την έξοδο που οδηγεί στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, ξαφνικά, το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδότης φαίνεται να αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού προσπάθησε να σταματήσει. Έμεινε στην αριστερή λωρίδα και το αυτοκίνητο λαμπάδιασε. 

Άλλοι οδηγοί, όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο του protothema.gr έχουν κάνει προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες που έχουν στα αυτοκίνητά τους. Όπωςείπαν αυτόπτες μάρτυρες στο protothema.gr, η Cayenne μέσα στην οποία κάηκε ζωντανός ο Παναγιώτης Μαυρίκος δεν ήταν φρακαρισμένη στο τοιχείο της Αττικής Οδού. Όμως το πολυτελές αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο και δεν ήταν δυνατόν να ανοίξει απ' έξω. Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες, λίγα λεπτά αργότερα καταφέρνουν να σπάσουν το παράθυρο του συνοδηγού. Το αυτοκίνητο λαμπαδιάζει και η φωτιά καίει για τουλάχιστον 15 λεπτά, όπως αναφέρει στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας.

Περίπου στις 15:15 στο σημείο φτάνουν πρώτα αυτοκίνητα με υπαλλήλους της Αττικής Οδού. Στη συνέχεια έρχονται άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και τελευταίοι φτάνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής που καταφέρνουν να σβήσουν τη φωτιά. 

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή που η Porsche του Μαυρίκου τυλίγεται στις φλόγες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης