Αγώνας ζωής για τον 4χρονο Κωνσταντίνο - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Αγώνας ζωής για τον 4χρονο Κωνσταντίνο - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Πάσχει από νευροβλάστωμα 4ου σταδίου - Οι γονείς του συγκεντρώνουν χρήματα για το υπερατλαντικό ταξίδι που μπορεί να σώσει τη ζωή του

Αγώνας ζωής για τον 4χρονο Κωνσταντίνο - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε
Έναν αγώνα ζωής, έναν μαραθώνιο, στην πραγματικότητα, δίνει η οικογένεια του μικρού Κωνσταντίνου, και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας.

Το χαμόγελο και η καρτερικότητα του μικρού Κωνσταντίνου είναι ίσως τα μοναδικά και, όπως λέει και η οικογένειά του, πιο ισχυρά όπλα, για να μπορέσουν επί της ουσίας εκείνοι να πάρουν δύναμη από το μικρό αγοράκι, να σταθούν γενναίοι και δυνατοί σε αυτή τη δύσκολη μάχη που έχουν κληθεί όλοι μαζί να δώσουν, προκειμένου να καταφέρουν να σώσουν το ίδιο τους το παιδί. 

Ο Κωνσταντίνος είναι μόλις τεσσάρων χρόνων. Ένα μικρό αγγελούδι. Ένα πλασματάκι τόσο αδύναμο, αλλά συνάμα και τόσο δυνατό. Σαν μία μαγική δύναμη να του έδωσε ώθηση, για να μπορέσει να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει. 

Κλείσιμο
Για τους γονείς του, Ευθύμη και Παρασκευή, το χαμόγελο του Κωνσταντίνου είναι ίσως το μόνο πράγμα που τους κάνει να αγωνίζονται εδώ και καιρό, προκειμένου να τον βοηθήσουν. 

Ο Κωνσταντίνος, που δεν μπορεί να παίζει όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του, γιατί ασθενεί και είναι αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα, δείχνει τόσο γενναίος. Πάσχει από νευροβλάστωμα 4ου σταδίου με αρχικό όγκο στο αριστερό επινεφρίδιο και μεταστάσεις στα οστά και τον μυελό.

Αντιμέτωπος με την πιο σκληρή μάχη της ζωής του και ας είναι μόλις τεσσάρων χρόνων, ο μικρός Κωνσταντίνος παλεύει. Βρίσκει αγάπη, ασφάλεια και νιώθει δυνατός στα χέρια των γονιών του. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, παρά τον Γολγοθά που ανεβαίνει, δεν έχει χάσει ούτε στιγμή το παιδικό του κέφι και το χαμόγελό του.

Οι γιατροί του, στο Ιπποκράτειο, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη θεραπεία του, ωστόσο αυτή τη στιγμή ούτε στη Γερμανία ούτε στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο. 

Μόνη του ελπίδα, μέχρι χθες, ήταν να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σικάγο (University of Chicago Corner Children’s Hospital), που έλαβε γνώση και μπορεί να αναλάβει τη σοβαρή περίπτωσή του, καθώς φημίζεται για παιδιατρικά ζητήματα τέτοιας βαρύτητας. Ωστόσο, τα έξοδα νοσηλείας είναι πάρα πολύ υψηλά και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο δεν συνδέεται με κανέναν ασφαλιστικό φορέα με αποτέλεσμα το ποσό να φτάνει στα 250.000 δολάρια και τα νοσήλια ακόμα ψηλότερα.

Πριν από λίγο καιρό, ωστόσο, όπως λέει ο πατέρας του μικρού Κωνσταντίνου στο protothema.gr, «ήρθαμε σε επαφή με ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο (σ.σ. του Σινσινάτι, στην πολιτεία του Οχάιο) και, παρά το δυσβάσταχτο ποσό που απαιτείται, δίνουμε με νύχια και δόντια μάχη για να συγκεντρώσουμε το ποσό, που είναι ιδιαίτερα υψηλό. Σε λίγο καιρό θα ετοιμαστούμε και ελπίζουμε να καταφέρουμε, με τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, να συγκεντρώσουμε το ποσό και να σώσουμε το παιδί μας, να τελειώσει επιτέλους αυτός ο εφιάλτης που ζούμε».

Στο πλαίσιο αυτό, οι γονείς του Κωνσταντίνου, Ευθύμιος Κοτσώνης και Παρασκευή Καλαϊτζίδου, έχουν ανοίξει τον λογαριασμό
119-00-2310030090 με ΙΒΑΝ GR07 0140 1190 1190 0231 0030 090 στην Alpha Bank
τον οποίο έχει εγκρίνει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την ελπίδα να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τη σωτηρία του παιδιού. 

Άνθρωποι γενναίοι, που έχουν κληθεί να δώσουν μια δύσκολη μάχη. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορεί κανείς να σκεφτεί είναι τα μάτια αυτού του πλάσματος, που έχει ελπίδα να σωθεί, αν καταφέρει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι της ελπίδας και να υποβληθεί στην κρίσιμη χειρουργική επέμβαση, που μπορεί να σώσει τη ζωή του.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης