Υπαίθριος καταυλισμός με 6.000 μετανάστες το λιμάνι της Μυτιλήνης

Υπαίθριος καταυλισμός με 6.000 μετανάστες το λιμάνι της Μυτιλήνης

Σε απόγνωση λιμενικοί και αστυνομικοί - Προσωρινή «ανάσα» με δύο δρομολόγια προς Πειραιά - Στη Λέρο δεν μπορούν καν να διασφαλίσουν φαγητό για τους εκατοντάδες μετανάστες από τα τουρκικά παράλια - «Καζάνι» που βράζει η Ειδομένη

Υπαίθριος καταυλισμός με 6.000 μετανάστες το λιμάνι της Μυτιλήνης
Υπαίθριο καταυλισμό θυμίζει για άλλη μια ημέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης με περισσότερους από 6.000 μετανάστες να περιμένουν ένα εισιτήριο για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους αρχικά προς τον Πειραιά και στη συνέχεια προς την κεντρική Ευρώπη, όπως είναι εξάλλου, ο τελικός τους στόχος.

Λιμενικοί και Αστυνομικοί είναι σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να βρουν τρόπους να διαχειριστούν αυτόν τον τεράστιο όγκο των ανθρώπων που ξαπλώνει όπου και όπως μπορεί περιμένοντας το εισιτήριο εξόδου.



Κλείσιμο


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LesvosNews.gr έρχονται από την Αθήνα άρον-άρον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ αφού οι αρχές της Λέσβου έχουν ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία ότι η κατάσταση στο νησί έχει εκτραχυνθεί και φοβούνται ακραία φαινόμενα ταραχών και κοινωνικής έκρηξης παρόμοια με αυτά που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.



Προσωρινή λύση αναμένεται να αποτελέσει η μεταφορά μέσα στην ημέρα περίπου 4.000 μεταναστών στον Πειραιά. Στις 21:30 αναμένεται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας το καταμαράν "ΤΕRA JET" με σημαία Κύπρου και 1.730 μετανάστες ενώ αργότερα αναμένεται να καταπλεύσει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με άλλους 2.500 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων τις επόμενες ημέρες τα εμπλεκόμενα υπουργεία αναμένεται να απλοποιήσουν τις διαδικασίες σχετικά με τις ταυτοποιήσεις προσφύγων στα νησιά αλλά και τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προκειμένου να μπορέσει να γίνει μια πρώτη αποσυμφόρηση, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες σχεδιάζεται και διάθεση τρίτου πλοίου για μεταφορά μεταναστών.

Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό "Κρήτη 1" που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για επισκευές στην Ουκρανία και αναμένεται στον Πειραιά πιθανότατα από Δευτέρα.

Λέρος: Στοιβάζονται στα σκαλιά του λιμεναρχείου

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Λέρος, άλλο ένα από τα νησιά πρώτης γραμμής του ανατολικού Αιγαίου που δέχεται κατά κύματα παράτυπους μετανάστες από τις τουρκικές ακτές.

Οι φωτογραφίες από την αυλή του Λιμεναρχείου που λειτουργεί ως πρόχειρο κέντρο υποδοχής είναι αποκαλυπτικές. Εκταοντάδες άνθρωποι σε ελάχιστα τετραγωνικά προσπαθούν να ξαπλώσουν περιμένοντας την ταυτοποίησή τους από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με ομάδες αλληλεγγύης που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης της κρίσης τεράστιο είναι το πρόβλημα με τη σίτιση των μεταναστών. Πριν από δύο ημέρες το Λιμενικό μπόρεσε να διασφαλίσει χρήματα για να δώσει φαγητό σε 120 ανθρώπους όταν στο χώρο του Λιμεναρχείου στοιβάζονταν σχεδόν 900 άνθρωποι.







Καζάνι που βράζει η Ειδομένη

Τεράστιο παραμένει εντωμεταξύ το πρόβλημα και στα ελληνοσκοπιανά σύνορα καθώς εκατοντάδες μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στην Ειδομένη από τα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ ώστε να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στην κεντρική Ευρώπη.

Δεν λείπουν μάλιστα οι στιγμές έντασης όταν η σκοπιανή αστυνομία αποφασίζει να ανακόψει το τεράστιο ανθρώπινο «κύμα» χρησιμοποιώντας γκλομπ και δακρυγόνα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης