Χάνονταν συνάνθρωποί μας μπροστά μας, λέει ο δύτης που έσωσε μετανάστες στη Ρόδο

Χάνονταν συνάνθρωποί μας μπροστά μας, λέει ο δύτης που έσωσε μετανάστες στη Ρόδο

Οταν έπαιρναν το νεκρό παιδάκι συγκλονίστηκα, δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο, λέει συγκινημένος - Το νερό στο σημείο έχει βάθος μόλις 1,5 μέτρο, όμως η φουσκωθαλασσιά τιους έπαιρνε μακριά

Χάνονταν συνάνθρωποί μας μπροστά μας, λέει ο δύτης που έσωσε μετανάστες στη Ρόδο
Ενας από τους Ροδίτες που έζησε από πολύ κοντά την τραγωδία με τους παράνομους μετανάστες, λίγα μέτρα από την ακτή της πόλης, περιγράφει τα όσα συγκλονιστικά είδε, σε μια από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής του. Είναι ο δύτης Βασίλης Μαντίκος, που ερεύνησε το βυθισμένο κουφάρι του πλοίου για τυχόν εγκλωβισμένους και επεσήμανε πως αν δεν βοηθούσαν οι πολίτες, οι διασώστες και οι λιμενικοί, οι μετανάστες, δεν θα τα κατάφερναν. 



Δυστυχώς οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, λέει, οι άνθρωποι δεν ήξεραν κολύμπι... Εκεί που συνετρίβη το πλοίο τους και βυθίστηκε, η θάλασσα έχει βάθος μόλις ενάμιση μέτρο, αποκαλύπτει, όμως η φουσκωθαλασσιά τους παρέσυρε γιατί δεν ήξεραν κολύμπι, εξηγεί και λέει από τα βάθη της ψυχής του: «Είναι τραγικό να χάνονται συνάνθρωποί σου μπροστά στα μάτια σου».

Κλείσιμο










«Συγκλονίστηκα πραγματικά όταν είδα να παίρνουν το παιδάκι αναίσθητο, να προσπαθούν να το επαναφέρουν οι διασώστες και μια γυναίκα να φωνάζει "baby-baby", περιγράφει φανερά συγκινημένος.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης