Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα - Μεγάλες καθυστερήσεις στην Κορίνθου-Αθηνών

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα - Μεγάλες καθυστερήσεις στην Κορίνθου-Αθηνών

Στο ύψος της Χαλυβουργικής η ταλαιπωρία για τους οδηγούς είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς η κίνηση περιορίζεται σε δύο λωρίδες, λόγω έργων

Με σημαντικές καθυστερήσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Οι μεγαλύτερες ουρές εντοπίζονται στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Αθηνών, από τα διόδια της Ελευσίνας έως το ύψος της Χαλυβουργικής, όπου η ταλαιπωρία για τους οδηγούς είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς η κίνηση περιορίζεται σε δύο λωρίδες, λόγω έργων.

Προβλήματα παρατηρούνται, όμως, και σε διάφορα σημεία της Πατρών-Κορίνθου και στο 199ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του «εργοταξίου Παναγόπουλου», στο ρεύμα προς Κόρινθο λόγω έργων. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το απόγευμα είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας περισσότερα από 49.500 οχήματα, ενώ η επιστροφή αναμένεται να συνεχιστεί και την Τρίτη του Πάσχα. Πάντως, ενισχυμένα παραμένουν τα μέτρα αστυνόμευσης και τροχαίας, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.

Συγκεκριμένα, είναι ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία και η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ενώ αυξημένα είναι τα  μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

Παράλληλα, έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, με στόχο την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας ως εξής:

Τη Δευτέρα 13 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από τις 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
-Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών- Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας- Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
-Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την 
διασταύρωση Ρεντίνας.

Την Τρίτη 14 Απριλίου, για το ρεύμα εισόδου και από τις 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου- Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Μέτρα στα μεγάλα λιμάνια 

Μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα έχει λάβει από το πρωί το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σε όλα τα σημεία κατάπλου των πλοίων υπάρχουν στελέχη του λιμενικού, προκειμένου να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες επιβάτες που επιστρέφουν στον κλεινόν άστυ.

Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει επίσης αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, οτι καλό είναι να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταφθάσουν σήμερα από διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες 13 πλοία, ενώ από νησιά του Αργοσαρωνικού θα υπάρξουν 13 κατάπλοι υδροπτερύγων και 15 Ferriboat.

Στη Ραφήνα θα έχει 7 κατάπλους πλοίων από τις Κυκλάδες και 6 από το Μαρμάρι.

Έξι κατάπλοι πλοίων θα έχει επίσης το λιμάνι του Λαυρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Ραφήνας και Λαυρίου, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια.

Νεφώσεις και τοπικές βροχές τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού

Με νεφώσεις και τοπικές βροχές αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, και στα βόρεια του νομού πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησοπροβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος αρχικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ παροδικές αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ παροδικές αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη του Πάσχα

Την Τρίτη του Πάσχα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά και τη νύχτα και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Ceteris Paribus

Πω πω βρώμα και δυσωδία τα σχόλια εδώ μέσα. Τι είσαστε εσείς ρε?? Τι αλητεία και μισανθρωπιά αποπνέουν τα σχόλια σας ρε? Η τιμωρία σας για όλους εσάς που σχολιάζετε έτσι (και οι μέν και οι δε) είναι οι αποτυχημένες και κατεστραμμένες ζωές που ζείτε. Ζωές γεμάτες κόμπλεξ και απωθημένα. Μίζερα ανθρωπάκια. Λυπάμαι την οικογένεια μου που ζεί στην Ελλάδα αλλά όταν διαβάζω κάτι τέτοια σχόλια χαίρομαι για αυτά που έχετε πάθει μέχρι τώρα και για τα χειρότερα που έρχονται.

ΛΑΜΠΡΟΣ

Απαγόρευση, ξεαπαγόρευση, όλες οι εθνικές είναι τίγκα στα φορτηγά και στις νταλίκες...

Κλάψ

Σε άρθρο για την κίνηση Του οδικού δικτύου ...διαβάζω τα πιο άσχετα σχόλια ,και διακρίνω ένα απιστευτο μίσος μεταξύ μας,ωραίοι ως Έλληνες ...η πιο όμορφη χώρα του κόσμου με τους χειρότερους κατοίκους ..κρίμα

DG12AOZ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

δημητρης

Διακοποδανεια

5Zalis

Γιατί αυτή η εμμονή για την οδική κυκλοφορία στην Ελλάδα;!;!

Τυπική αθηναϊκή οικογένεια.

Όταν γυρίζουν το βράδυ και οι δύο γονείς κατααγχωμένοι και στρεσαρισμένοι από τις δουλειές τους, μαλώνουν μεταξύ τους γιατί δεν υπάρχει φαγητό ('έπρεπε να έχεις μαγειρέψει' λέει αυτός, 'εσύ γύρισες πρώτος και μπορούσες να ετοιμάσεις μία μακαρονάδα' αντιτείνει αυτή), τα Σαββατοκύριακα αυτός θέλει να ξεκουραστεί ή να πάει στο γήπεδο με τους φίλους του ενώ αυτή θέλει να βγουν κατά προτίμηση με τους πεθερούς ή τα ξαδέλφια, μεσοβδόμαδα αυτός θέλει να δει champions league ενώ αυτή θέλει να πάνε για φαγητό με τους κουμπάρους. Το παιδί μεγαλώνει παρακολουθώντας τους καθημερινούς καβγάδες των γονιών και τραυματίζεται ψυχολογικά με συνέπεια όταν φτάσει στην εφηβεία αν δεν δει τους γονείς του να χωρίζουν να τους παρακολουθεί να συνυπάρχουν σε ένα κατεστραμμένο γάμο και σε μία διαλυμένη οικογένεια. Το κερασάκι στην τούρτα είναι όταν μετά από μερικά χρόνια τέτοιας μίζερης ζωής ο ένας από τους δύο βρίσκει εραστή μια και πλέον δεν υπάρχει σεξουαλική έλξη, ο άλλος να κάνει απολογισμό της ζωής του λέγοντας στον εαυτό του 'η ζωή μου ήταν μία αποτυχία'. Αυτό λοιπόν το αθηναϊκό μικροαστικό όνειρο σας αφήνουμε να το ζήσετε μόνοι σας αγαπητοί μας Αθηναίοι συμπατριώτες...

Ναι...

ενώ στην επαρχία, όλοι οι γάμοι είναι ένα όνειρο! Πού τις βρίσκετε όλες αυτές τις αηδίες και τις γράφετε, απορώ πραγματικά.

γείτονας

Αφού θες να εξομολογηθης γιατί δεν Πας σε ένα παπά ή σε έναν ψυχολόγο Και μας τα γραφής Φενετε ότι περνάς δύσκολα

'Αθηναίοι'=συνώνυμο των νεόβλαχων.

Μακράν οι πιο απολίτιστοι, αγενείς, ωχαδερφικοί, τεμπέληδες και φραπεδιάρηδες πρωτευουσιάνοι ΟΛΗΣ της Ευρώπης. Σας αξίζουν οι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λαθροταλιμπάν που εισβάλουν στην Ελλάδα καθημερινά τους τελευταίους μήνες για συμπολίτες σας. Αφού ψηφίζετε μαζικά το σύριζα αριστερόβλαχοι καλά να πάθετε. Σε όλο τον κόσμο οι πρωτεύουσες είναι 'προπύργια' του πολιτικού συντηρητισμού (βλέπε Λονδίνο, Παρίσι κλπ.) στην Ελλάδα η πρωτεύουσα είναι προπύργιο των αναρχοάπλυτων καταληψιών από τους οποίους προέρχεται και ο πρωθυπουργός σας.

Λούλης

Πότε πήγες τελευταία φορά στο Λονδίνο και στο Παρίσι να δεις εκεί πόσα εκατομμύρια άστεγους και μετανάστες έχουν;

Χαχαχα

Τελος το διάλειμμα,τα κεφαλια μεσα.πισω στον "τσιμεντένιο δράκο".

KONDORAS

Σιγα ρε ΑθηναιοιΟι φτερνες σας ειναι ακομα σκασμενες απο την ξυπολησια. Σας μαζεψαν σαν τα προβατα για να πουλησουν τα οικοπεδα τους και σας εβαλαν να ζησετε στα υπογεια της Πατησιων και της Λ.Αλεξανδρας . Αυτη ειναι οι δηθεν και ταχα ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΙ !! Ξυπνατεεεεεε ΡΕΕΕΕΕΕΕ!

ΑΘΗΝΑ

Εκεί έμενες οταν ήρθες στην ΑΘΗΝΑ για να το παίξεις πρωτεουσιανος. Σε αυτα τα υπόγεια, και τωρα το παίζεις και ξερόλας . Τη να μας πεις [...][...] , πήγαινε στο μαντρί σου να μετρήσεις τα πρόβατα , και μετα στη στάνη , να πήξης το τυρογαλα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekav-nyxta-eparxia

Η γυναίκα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ επιχειρούσε να διασχίσει το δρόμο - Άκουσα το θόρυβο και κατάλαβα πως την είχε χτυπήσει αυτοκίνητο, λέει ο άντρας της

8