Καλά είναι τα νέα για την υγεία της 50χρονης Αμερικανίδας που τραυματίστηκε σοβαρά στη Σαντορίνη, το βράδυ της Ανάστασης, από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου.
Η γυναίκα, που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Βενιζελείου, σήμερα αποσωληνώθηκε και ξύπνησε. Όπως διαπιστώθηκε, έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον και μιλάει.
Η εξέλιξη της υγείας της εκτιμάται ως θετική, ωστόσο οι γιατροί τηρούν στάση αναμονής καθώς η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη.
Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το σύζυγο της Αμερικανίδας, που επίσης νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή της. Η κ. Κεφαλογιάννη δεσμεύτηκε πως το ελληνικό δημόσιο θα καλύψει πλήρως όλα τα έξοδα νοσηλείας τους, αλλά και τα αεροπορικά εισιτήρια από τις ΗΠΑ, ώστε να τους επισκεφθεί η κόρη τους, εάν το επιθυμεί.
Πηγή:
Cretalive.gr