Σε ισχύ το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

Σε ισχύ το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

Οι επιχειρήσεις πρέπει να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα όπου θα αναγράφεται «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)»

Σε ισχύ το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Σάββατο η αγορανομική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη.

Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος σχετική πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά όπου θα αναγράφεται « Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.

Το ίδιο μέτρο της μη πληρωμής σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης θα ισχύει και για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και συνεργεία αυτοκινήτων.

Κλείσιμο
Στην περίπτωση μη ενημέρωσης των καταναλωτών, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ, εκτός των άλλων κυρώσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης