Διεθνής δείκτης Διαφθοράς: Βελτιωμένη η θέση της Ελλάδας, βρίσκεται 56η ανάμεσα σε 182 χώρες
Η έκθεση αναφέρει πως το 9% του πληθυσμού που χρησιμοποίησε τις Δημόσιες Υπηρεσίες μέσα στο 2025, επιχείρησε τουλάχιστον μια φορά να δωροδοκήσει κάποιον υπάλληλο
Βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες δύο χρονιές είναι η βαθμολογία της Ελλάδας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς που δημοσιεύει κάθε χρόνο η Διεθνής Διαφάνεια.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα συγκέντρωσε 50 στους 100 βαθμούς, σε μια κλίμακα όπου το 0 υποδεικνύει την ύψιστη διαφθορά, καταλαμβάνοντας την 56η θέση ανάμεσα σε 182 χώρες. Τα έτη 2023 και 2024 η Ελλάδα είχε συγκεντρώσει 49 βαθμούς.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το 29% του πληθυσμού θεωρεί ότι η διαφθορά αυξήθηκε τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ αναφέρεται πως το 9% του πληθυσμού που συνδιαλέγεται με τις Δημόσιες Υπηρεσίες μέσα στο 2025, επιχείρησαν μια δωροδοκία για να διευκολύνουν την υπόθεσή τους.
Στην έκθεσή της, η Διεθνής Διαφάνεια αναφέρει πως σκάνδαλα διαφθοράς που αφορούν δημόσιους πόρους, όπως η υπόθεση μεγάλης κλίμακας αγροτικής απάτης και ξεπλύματος χρήματος, στην Ελλάδα συναντώνται πολύ συχνά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περισσότερες δικλίδες ασφαλείας ώστε να μετριαστεί αυτός ο κίνδυνος.
Οι χώρες που θα ήρθαν πρώτες είναι η Δανία (89), η Φινλανδία (88) και η Σιγκαπούρη (84), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Νορβηγία και η Σουηδία.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.
Τα 71 Service Corners του Κωτσόβολου σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης που συνδυάζει τεχνογνωσία, άμεση εξυπηρέτηση και σιγουριά.