Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Υγείας, αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας
Δημήτρη Βαρτζόπουλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο
Ρουβίκωνας.
Μέλη του Ρουβίκωνα πήγαν έξω από το γραφείο, έγραψαν με μπογιά το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις δημόσιες δομές απεξάρτησης και ψυχικής υγείας» και πέταξαν
τρικάκια.
Με αυτόν τον τρόπο διαμαρτύρονται για το περσινό νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, που όπως καταγγέλλουν, «αποτελεί καταστροφή για την ψυχική φροντίδα των εξυπηρετούμενων, διάλυση για τις δημόσιες δομές για τις εξαρτήσεις και κόλαφο για την δημόσια ψυχική υγεία γενικότερα».
«Φασιστική ενέργεια θρασύδειλων τραμπούκων»
Την καταδίκη της στην επίθεση εξέφρασε η
Νέα Δημοκρατία, που τόνισε ότι η πρόκειται για «μια ακόμα φασιστική ενέργεια των θρασύδειλων τραμπούκων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
Η επίθεση του Ρουβίκωνα στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Υγείας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλου, είναι μια ακόμα φασιστική ενέργεια των θρασύδειλων τραμπούκων.
Τα στελέχη και οι βουλευτές μας δεν τρομοκρατούνται ούτε εκφοβίζονται.
Η Δημοκρατία μας είναι πολύ πιο ισχυρή από τις επιθέσεις τους.