Κλινικές μελέτες: 5 κινήσεις που θα «φέρουν» περισσότερες στην Ελλάδα
Ο ΣΦΕΕ προτείνει στην κυβέρνηση πέντε μέτρα για την προσέλκυση κλινικών μελετών στην Ελλάδα μέσω καλύτερης αξιοποίησης του συμψηφισμού του clawback
Μαρία-Νίκη Γεωργαντά
Πέντε προτάσεις για την προσέλκυση κλινικών μελετών στη χώρα μας, μέσω του συμψηφισμού του clawback (αυτόματες επιστροφές των ποσών της υπέρβασης στη φαρμακευτική δαπάνη) διατυπώνουν εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών προς την κυβέρνηση.
Σε επιστολή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υγείας, Ανάπτυξης, Επικρατείας και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, την οποία έχει στη διάθεσή του το ygeiamou, διατυπώνεται η ανησυχία για την απουσία ουσιαστικών κινήτρων που θα «φέρουν» κλινικές μελέτες στην Ελλάδα.
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.