Δολοφονία Καρολάιν

Για τους απλούς καταναλωτές ανοίγει η κεντρική λαχαναγορά

Για τους απλούς καταναλωτές ανοίγει η κεντρική λαχαναγορά

Ελεύθερα ψώνια σε τιμές χονδρικής θα μπορούν να κάνουν απλοί καταναλωτές στην κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας για 15 μέρες από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους.....

Ελεύθερα ψώνια σε τιμές χονδρικής θα μπορούν να κάνουν απλοί καταναλωτές στην κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας για 15 μέρες από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους. Όπως ενημερώνει δελτίο τύπου του συνδέσμου εμπόρων της κεντρικής λαχαναγοράς, προϋπόθεση για να αγοράσει ένας απλός καταναλωτής προϊόντα από την κεντρική αγορά σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές είναι να αγοράσει σε συσκευασία χονδρικής (π.χ. ένα τελάρο ή ένα σακί κλπ) και να προσκομίσει πλήρη στοιχεία για την έκδοση τιμολογίου λιανικής.

Σημειώνεται επίσης ότι ο ΣΕΚΛΑ αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία του οργανισμού της αγοράς και να χορηγήσει μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών σε οργανωμένες ομάδες που παρέχουν συσσίτια σε άπορους. Τα προϊόντα θα δίνονται σε εβδομαδιαία βάση μέσω των δήμων και της εκκλησίας.

Αναλυτικά το δελτίο του ΣΕΚΛΑ αναφέρει:

"Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.) χορηγώντας μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών σε οργανωμένες ομάδες που παρέχουν συσσίτια σε απόρους, μια δράση η οποία αποφασίστηκε να συνεχιστεί και μετά τις γιορτές σε εβδομαδιαία βάση, μέσω των δήμων και της Εκκλησίας.

Παράλληλα, ελεύθερα θα μπορούν να ψωνίζουν φρούτα και λαχανικά στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Αγορά Ρέντη) όσοι καταναλωτές το επιθυμούν από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του χρόνου και μάλιστα σε τιμές χονδρικής.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να εξυπηρετηθούν πολυμελείς και πολύτεκνες οικογένειες ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος για το γιορτινό τραπέζι.

Προϋπόθεση για τις αγορές των καταναλωτών είναι, ότι τα προϊόντα θα πρέπει να είναι συσκευασμένα σε συσκευασίες χονδρικής, (τελάρα, σακιά. δεμάτια κλπ.), αλλά σε κάθε περίπτωση το κέρδος είναι διπλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τιμές χονδρικής είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις τιμές λιανικής για τα ίδια προϊόντα. Ο καταναλωτής θα πρέπει να προσκομίσει πλήρη στοιχεία για την έκδοση τιμολογίου λιανικής (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση-Α.Φ.Μ.).

Τις αποφάσεις αυτές έλαβαν οι έμποροι της Λαχαναγοράς (μέλη του Συνδέσμου Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών) σε συνεργασία με τον Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε. και τα αρμόδια Υπουργεία, μπαίνοντας με τον τρόπο αυτό στο κλίμα της εποχής, και προωθώντας ενάντια στην κρίση, την επιβαλλόμενη κοινωνική πολιτική απέναντι στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται άσχημα, δείχνοντας παράλληλα όπως επιβάλλεται στις μέρες αυτές καλή διάθεση και εορταστικό πνεύμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα φρούτα και τα λαχανικά στη χώρα μας σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Ελέγχου της Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, που έχουν δημοσιευθεί στον τύπο, πωλούνται έως και 61% φθηνότερα από τα ίδια προϊόντα σε χώρες όπως η Γαλλία, η Αγγλία, το Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιστοίχως.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Κ.Λ.Α. για τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας του ΟΚΑΑ και των εμπόρων της Λαχαναγοράς δήλωσε : «Οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (Ρέντη), θεωρούμε χρέος μας να σταθούμε στο πλάι του έλληνα καταναλωτή χορηγώντας προϊόντα φθηνά, ποιοτικά, ελεγμένα και ασφαλή και ευχόμαστε με τη βοήθεια του καθενός από εμάς, οι γιορτές να καταφέρουν να αλλάξουν ριζικά το κλίμα στην αγορά και την κατανάλωση προς όφελος των επιχειρήσεων και των δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση ελληνικών νοικοκυριών".


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης