12χρονη στην Εύβοια αποκάλυψε σε έκθεση του σχολείου ότι κακοποιείται από τους γονείς της

12χρονη στην Εύβοια αποκάλυψε σε έκθεση του σχολείου ότι κακοποιείται από τους γονείς της

Η ανήλικη έγραψε μία έκθεση στο σχολείο στην οποία ανέφερε με λεπτομέρειες την κακοποίηση που βίωνε μέσα στο σπίτι του από τους γονείς της

12χρονη στην Εύβοια αποκάλυψε σε έκθεση του σχολείου ότι κακοποιείται από τους γονείς της
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και κακοποιητικής συμπεριφοράς ανηλίκου ήρθε στο φως μέσα από μια σχολική έκθεση 12χρονης μαθήτριας στο Αλιβέρι Ευβοίας.

Όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, η 12χρονη έγραψε μία έκθεση στο σχολείο στην οποία ανέφερε με λεπτομέρειες την κακοποίηση που βίωνε μέσα στο σπίτι του από τους γονείς της.

Το παιδί έδωσε την έκθεση σε συμμαθητή της, ο οποίος με τη σειρά του την έδειξε στη μητέρα του. Τελικά, η έκθεση έφτασε στη διεύθυνση του σχολείου και η δασκάλα του παιδιού κάλεσε τους γονείς του.

Το ζευγάρι, φέρεται να προέβη σε περαιτέρω κακοποίηση του ανήλικου, όταν ενημερώθηκε για την έκθεση. Η κυρία Δημογλίδου δήλωσε, επίσης, ότι ήταν λάθος της δασκάλας να καλέσει τους γονείς του παιδιού, καθώς έπρεπε να απευθυνθεί απευθείας στην αστυνομία.

«Ήταν πολύ μεγάλο λάθος αυτό. Όταν αντιλαμβάνονται κάτι οι καθηγητές προφανώς και δεν πρέπει να ενημερώνουν τους γονείς, καθώς στην πλειοψηφία των περιστατικών οι γονείς είναι οι κακοποιητές των παιδιών και το παιδί προσπαθεί να ζητήσει βοήθεια, μέσα από τα γραπτά του, μέσα από τις ζωγραφιές του. Είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν την αστυνομία ή κάποια εισαγγελική αρχή. Ακόμα και ανώνυμα. Υποχρεούνται βέβαια εκ του νόμου, επώνυμα να καταγγέλλουν το περιστατικό».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d7ka4fc4z529)


Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Το πόρισμα για τις εκρήξεις - Πώς ερμηνεύει το Πανεπιστήμιο Γάνδης τις τεράστιες φλόγες μετά τη σύγκρουση

Ο παραγωγός των Grammy σχολίασε τη γυμνή εμφάνιση της Μπιάνκα Σενσόρι: Υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας

Άνδρας στη Θεσσαλονίκη χτύπησε με χαστούκια τη σύζυγό του επειδή τον κατέγραφε σε βίντεο - «Της είπα να κλείσει το κινητό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή