Την άμεση κινητοποίηση της ΕΛΑΣ προκάλεσε ένα μέιλ που εστάλη στις 7:20 το πρωί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το οποίο ανέφερε οτι θα εκραγούν βόμβες που έχουν δύο κιλά εκρηκτικά σε ΚΑΤ, Λουκάρεως, Μετρό Συντάγματος και στην κόκκινη γραμμή του Μετρό.
Το μέιλ ήταν γραμμένο στα αγγλικά.
Ακολούθησε έλεγχος απο κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, στο μετρό Συντάγματος οι συρμοί στη Γραμμή 2 του Μετρό διέρχονταν για κάποια ώρα από τον σταθμό «Σύνταγμα» προσωρινά χωρίς στάση. Ωστόσο η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 2 του Μετρό αποκαταστάθηκε. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ οι συρμοί πραγματοποιούν και πάλι στάση στον σταθμό Σύνταγμα.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας