Δύο θάνατοι λουομένων σε Νέα Μουδανιά και Λιτόχωρο
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα
Ένας άνδρας και μία γυναίκα, και οι δύο ημεδαποί, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα το Σάββατο (6/7).
Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών ότι ένας 78χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από την παραλία Παλιουρίου του Δήμου Κασσάνδρας.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας της Χαλκιδικής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πλαταμώνα ότι μια 64χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από την παραλία Πλάκας του Λιτόχωρου. Στην 64χρονη αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου της Πιερίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Και στις δύο περιπτώσεις παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι IROES της Stoiximan δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα. Είναι μια ομπρέλα δράσεων με ξεκάθαρο σκοπό: τη στήριξη της συμπερίληψης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και την ενδυνάμωση ανθρώπων κάθε ηλικίας μέσα από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση