Μεταμόσχευση ήπατος από μητέρα σε κόρη στο Λαϊκό: «Ζούμε ένα όμορφο όνειρο», λένε οι δύο γυναίκες

Μεταμόσχευση ήπατος από μητέρα σε κόρη στο Λαϊκό: «Ζούμε ένα όμορφο όνειρο», λένε οι δύο γυναίκες

Η 21χρονη από τα Ιωάννινα, η δεύτερη ασθενής στη χώρα μας που μεταμοσχεύθηκε με ήπαρ από ζώντα δότη, και η μητέρα της, η δότρια, μιλούν αποκλειστικά στο ygeiamou

laiko_nosokomeio
Γεμάτη αισιοδοξία και όνειρα για τη ζωή της ετοιμάζεται για το εξιτήριό της από το Λαϊκό Νοσοκομείο η 21χρονη από τα Ιωάννινα, η δεύτερη ασθενής στη χώρα μας που μεταμοσχεύθηκε με ήπαρ από ζώντα δότη, συγκεκριμένα από τη μητέρα της. Η 42χρονη γυναίκα δώρισε πριν από δέκα ημέρες τον δεξιό λοβό από το ήπαρ της στην κόρη της, η οποία έπασχε από κίρρωση ήπατος λόγω κυστικής ίνωσης. Χθες ολοκληρώθηκε η νοσηλεία της, όπως θα συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και με την κόρη της.

Μετά την επιτυχή μεταμόσχευση ήπατος σε 23χρονη από την Κρήτη τον περασμένο Ιανουάριο, με δότη τον πατέρα της, η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Ηπατος του Λαϊκού, κ. Γιώργο Σωτηρόπουλο, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο έχοντας πραγματοποιήσει μια ακόμη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη σε λίγους μήνες.

Η 21χρονη είχε διαγνωστεί με ινοκυστική νόσο, σε ηλικία 4 μηνών. Παρέμενε επί χρόνια σχεδόν ασυμπτωματική από τους πνεύμονες, αλλά στην ηλικία των 15 χρόνων άρχισε να έχει συμπτώματα. Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε κίρρωση ήπατος, ενώ η πνευμονική της λειτουργία επιβαρύνθηκε μετά από λοίμωξη από κορωνοϊό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στη ΜΕΘ ο δολοφόνος της Κυριακής - Τι λένε οι ειδικοί που τον εξέτασαν

Κινητοποίηση της κυβέρνησης κατά της χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές - Οι προσθήκες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΕΝΦΙΑ με -εκ των υστέρων- διορθώσεις στα εκκαθαριστικά και πληρωμή έως 24 δόσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης