Κακοκαιρία: Επεισοδιακό ταξίδι του Flying Cat5 από τον Αργοσαρωνικό στον Πειραιά - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία: Επεισοδιακό ταξίδι του Flying Cat5 από τον Αργοσαρωνικό στον Πειραιά - Δείτε βίντεο

Μέλος του πληρώματος έχασε την ισορροπία του από τους έντονους κλυδωνισμούς και γύρισε ο αστράγαλός του

ploio_trikimia_new_xr
Επεισοδιακά κύλησε το ταξίδι από τα νησιά του Αργοσαρωνικού προς Πειραιά το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιανουαρίου.

«Ξεκινήσαμε από Σπέτσες με καλό καιρό», λέει επιβάτης του Flying Cat5 της Hellenic Seaways που πήγε να γιορτάσει τα Θεοφάνια στο νησί και μίλησε στο protothema.gr μετά την περιπέτειά του.

«Μέχρι τις 15:30 το μεσημέρι οι συνθήκες ήταν καλές. Έπειτα από εκείνο το σημείο άρχισε να ενισχύεται ο αέρας και με δυσκολία δέσαμε στο λιμάνι του Πόρου.

Ο κόσμος, περίπου 30 με 40 άτομα, επιβιβάστηκε και κάθισε στις θέσεις του. Ξεκινήσαμε μετά από 5 λεπτά. Όσο ανοιγόμασταν στο πέλαγος, ο αέρας ενισχυόταν, αλλά ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί όταν μέλη του πληρώματος ήρθαν και κάθισαν μπροστά στις πόρτες που προορίζονται για την εκκένωση σε περίπτωση κινδύνου.

Εγώ είχα καθίσει όπως πάντα, μπροστά – ατυχής επιλογή γιατί, όπως μου είπε ένας ναυτικός που καθόταν μπροστά μου, στις μπροστινές θέσεις στη μύτη του πλοίου, κουνάει πάντα περισσότερο. Είχε περάσει περίπου μια ώρα και ήμασταν μεσοπέλαγα, στα μισά της διαδρομής. Το πλοίο άρχισε να κλυδωνίζεται, τα κύματα έσκαγαν στο τζάμι μπροστά μου, τα μπαλόνια που προορίζονται για να μην χτυπούν τα πλαϊνά του πλοίου στην προβλήτα έφυγαν από τη θέση τους κι άρχισαν κι αυτά να χτυπούν στα τζάμια».

Ωστόσο, όπως μας λέει, η πιο τρομακτική στιγμή ήταν όταν ένα μέλος του πληρώματος έχασε την ισορροπία του από τους έντονους κλυδωνισμούς και γύρισε ο αστράγαλό του. «Έπεσε κάτω ουρλιάζοντας από τους πόνους. Τα υπόλοιπα μέλη έτρεξαν κοντά του φωνάζοντας στον κόσμο να μην σηκώνεται από τη θέση του και ρωτώντας αν υπάρχει κάποιος γιατρός. Το πλοίο αναγκαστικά είχε κόψει ταχύτητα. Όπως έμαθα αυτό ήταν το τελευταίο δρομολόγιο πριν βγει απαγορευτικό. Αλλά 10 λεπτά και δεν θα μας είχαν αφήσει να φύγουμε».

Όπως επίσης αναφέρει, η ανταπόκριση του πληρώματος προς τις εκκλήσεις των επιβατών που ζαλίζονταν για κάποια βοήθεια, ήταν υποδειγματική καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η εμπειρία που έζησαν οι επιβάτες του Flying Cat5, όπως και ο τραυματισμός του μέλους του πληρώματος, αποτυπώνονται στο βίντεο που ακολουθεί:



Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στα Μέγαρα: Ο 4χρονος που ξυλοκόπησε ο πατριός του, είχε νοσηλευτεί ξανά μετά από ξυλοδαρμό


ΑΑΔΕ: Μόνιμο πλέον το... «φορολογικό διαζύγιο» για συζύγους - Τα οφέλη και οι παγίδες

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι σημαίνει η αποχή που υπέδειξε ο Μητσοτάκης για τους διαφωνούντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης