Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Στο κόκκινο 7 περιοχές - Οι θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηλεία

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Στο κόκκινο 7 περιοχές - Οι θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηλεία

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Κάδοι βγήκαν... βόλτα στη Θεσσαλονίκη, χριστουγεννιάτικα δέντρα ξεριζώθηκαν σε Φιλοθέη και Ιθάκη

kakokairia-dentra
Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής η ΕΜΥ με επτά περιοχές να παραμένουν στο «κόκκινο» για την κακοκαιρία που θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ έχοντας ήδη προκαλέσει αρκετές ζημιές σε διάφορες περιοχές.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς «τo κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας πέρασε ανατολικά, ωστόσο η επιδείνωση που ήδη έχει παρουσιάσει ο καιρός θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07-01-2024), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ».

Πιο αναλυτικά σήμερα Κυριακή (07-01-2024) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

α) θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο.
β) κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα
νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
γ) Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ της Κυριακής.



Δείτε βίντεο με την πορεία της κακοκαιρίας ανά τρίωρο μέχρι σήμερα το βράδυ:

Κλείσιμο
Εβδομαδιαία προοπτική από 7 Ιανουαρίου 2024

Το μπουρίνι σάρωσε την Αττική 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένα ξαφνικό μπουρίνι που συνοδέυτηκε με χαλάζι «χτύπησε» και την Αττική με τους δρόμους μέσα σε μερικά λεπτά να μετατρέπονται σε ποτάμια και την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για κοπές δέντρων.

Ενδεικτικός των προβλημάτων που προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία ο αριθμός των κλήσεων στην πυροσβεστική που δέχθηκε 95 τηλεφωνήματα για κοπές δέντρων και 40 για αφαιρέσεις δέντρων ενώ δεκάδες ήταν κλήσεις και για απεγκλωβισμό πολιτών από ασανσέρ λόγω διακοπής της ηλεκτροδοτησης.

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκαν τα βόρεια προάστια ενώ στη Φιλοθέη από τους ανέμους έπεσε μέχρι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δείτε φωτογραφίες:

kakokairia-athina10
kakokairia-athina12
kakokairia-athina11
athina-kakokairia3
athina-kakokairia2
athina-kakokairia


Οι χρήστες στο Χ (πρώην Twitter) άνεβασαν βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αθήνα.






Ξεριζώθηκαν χριστουγεννιάτικα δέντρα σε Φιλοθέη και Ιθάκη

Από το μπουρίνι δεν γλίτωσε ούτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που ήταν στημένο στην Πλατεία Σιαδήμα στη Φιλοθέη. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το τεράστιο δέντρο έπεσε ολόκληρο εν μέσω ισχυρών ανέμων. Το ίδιο συνέβη,δε, και στην Ιθάκη.

Δείτε φωτογραφίες:

dentro-1_2
dentro-4
dentro-3
dentro-2
ithaki
ithaki3


Κάδοι βγήκαν... βόλτα στη Θεσσαλονίκη και έπεσαν σε αυτοκίνητα

Η καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη κράτησε περίπου μία ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής, όμως η ένταση της έφερε μικροπροβλήματα στο κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok, λόγω των ισχυρών ανέμων, κάδοι απορριμμάτων βρέθηκαν να κάνουν βόλτα στους δρόμους της πόλης σκορπίζοντας τα σκουπίδια. Στο βίντεο φαίνεται μάλιστα ο κάδος να φεύγει με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς τα σταματημένα αυτοκίνητα με τους επιβάτες να κοιτούν έντρομοι την κατάληξη του.



Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τον Πύργο

Δύσκολη νύχτα για την Ηλεία και τον Πύργο απο το πέρασμε της κακοκαιρίας στην περιοχή. Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα από στέγες σπιτιών μέχρι και τα μάρμαρα μεγάλης επιχείρησης στην οδό Αλφειού.

ilialive.gr - Σημαντικές ζημιές από μπουρίνι στον Πύργο


Από το ίδιο κύμα κακοκαιρίας, όπως φαίνεται και στα βίντεο και τις φωτογραφίες του ilialive.gr, προκλήθηκαν μικρά τροχαία ατυχήματα ενώ παρασύρθηκε ακόμη και φορτηγό αυτοκίνητο. Έπεσαν δέντρα με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους Πύργου – Τρίπολης και Πύργου – Πατρών.

ilialive.gr - Το μπουρίνι αναποδογύρισε φορτηγό στον Πύργο


Έγιναν επίσης διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και νωρίτερα από κεραυνούς προκλήθηκαν πυρκαγιές με την μεγαλύτερη από αυτές να σημειώνεται στην περιοχή Καπελέτου της Βουπρασίας.

Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές στον Πύργο

fortigo_bourini
mpourini_pyrgos
mpourini_pyrgos_1
spasmeni_tzamaria_tsioris
zimies_bourini_1
zimies_bourini_5


Λέσβος

Ο δυνατός άνεμος δεν άφησε ήσυχη ούτε τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Στον Μόλυβο παρουσιάστηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, από την πτώση κλαδιών και στον οικισμό από την πτώση δέντρου. Στο χωριό της Μόριας μεγάλο κλαδί εμπόδισε την κυκλοφορία στον δρόμο από την κακοκαιρία, ενώ η πυροσβεστική επενέβη και σε ακόμα μία πτώση δέντρου στην Αγριλιά μετά το αεροδρόμιο. Ακόμα, πινακίδα ξεκόλλησε από τον αέρα, πετάχτηκε σε κολώνα και έκοψε καλώδιο του ΟΤΕ στην περιοχή της Λάρσου.

lesvos
lesvos2


Λήμνος

Στη Λήμνο οι άνεμοι παρέσυραν τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων στο λιμάνι της Μύρινας με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να καταστραφούν ολοσχερώς, ενώ βρέθηκαν αρκετά μέτρα μακριά από την θέση τους. Επίσης το πρωί αναζητούνταν και οι μεγάλοι κάδοι σκουπιδιών στο λιμάνι καθώς είχαν μετακινηθεί από τον αέρα δεκάδες μέτρα και τελικά βρέθηκαν στην κεντρική αγορά της Μύρινας.

limnos1
limnos2


Προβλήματα και στην Πάτρα


Η κακοκαιρία ξεκίνησε αργά το βράδυ του  Σαββάτου από τα δυτικά και «χτύπησε» την Πάτρα με κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και τη δυνατή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές ρεύματος σε τμήματα του κέντρου της πόλης.

Σημειώθηκαν επίσης, πτώσεις δέντρων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου ενώ ο αέρας «έσπρωξε» κάδους στη μέση του δρόμου στην Ακτή Δυμαίων, σύμφωνα με το dete.gr.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις και για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες πολυκατοικιών. Παράλληλα έσημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε σημεία της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Πάτρα:

Με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος έφτασε στην Πάτρα η κακοκαιρία



Ισχυρό μπουρίνι προκάλεσε πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος στην Εύβοια

H κακοκαιρία έφτασε τα ξημερώματα και στην Εύβοια με ένα δυνατό μπουρίνι με κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και την δυνατή βροχόπτωση σχεδόν σε όλο το νησί.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στην Ιστιαία, ενώ ο αέρας «έσπρωξε» κάδους στη μέση του δρόμου.

Κακοκαιρία στην Εύβοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης