Κτηνοτρόφοι με καλάσνικοφ και εκρηκτικά έθαψαν βαρέλια με κοκαΐνη

Κτηνοτρόφοι με καλάσνικοφ και εκρηκτικά έθαψαν βαρέλια με κοκαΐνη

Οι δράστες συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Κρουσώνα και την Αγία Πελαγία, όπου εντοπίστηκαν ενώ οδηγούσαν τα αγροτικά φορτηγάκια τους

Kokaini

Εκρηκτικά και βαρύ οπλισμό έκρυβαν στα σπίτια τους σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου δυο Έλληνες κτηνοτρόφοι ηλικίας 36 και 44 χρόνων, οι οποίοι είχαν θάψει στο χώμα έξω από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο ένα κιλό κοκαΐνης. Οι δράστες συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Κρουσώνα και την Αγία Πελαγία, όπου εντοπίστηκαν ενώ οδηγούσαν τα αγροτικά φορτηγάκια τους.

Σε έρευνες που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τ.Α.Ε. στο εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Λουτράκι Μαλεβιζίου, το οποίο χρησιμοποιούσε ο ένας από αυτούς ως αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν θαμμένα στο χώμα πλαστικά βαρέλια μέσα στα οποία υπήρχαν επτά συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους ενός κιλού και δυο γραμμαρίων, πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές και πλήθος νάιλον σακουλάκια.

Kokaini
Kokaini1
Kokaini1

Όμως, οι έρευνες στα σπίτια τους και σε χώρους που χρησιμοποιούν, αποκάλυψαν και ένα οπλοστάσιο που περιλάμβανε ποσότητα αμμωνιοδυναμίτιδας βάρους δυο κιλών και 160 γραμμαρίων, ένα πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, τρεις γεμιστήρες, 455 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου και δυο θήκες πιστολιού. Τα τρία πυροβόλα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια και η προανάκριση που συνεχίζεται ερευνά πού σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν την εκρηκτική ύλη οι δύο δράστες.

Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν ακόμη δύο Ι.Χ. φορτηγάκια και μια μοτοσικλέτα, πέντε κινητά τηλέφωνα και μετρητά ύψους 15.100 ευρώ από την πώληση της κοκαΐνης. Οι δυο άνδρες, ένας από τους οποίους είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για διακίνηση κάνναβης, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και διακίνηση ναρκωτικών και παραμένουν κρατούμενοι ως την Δευτέρα που θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα φιλιά μου στον σκηνοθέτη μας, που με έχει δείξει να πίνω νερό και να καπνίζω, είπε η Ράνια Τζίμα


Απεργιακό διήμερο γιατρών και υγειονομικών στις 29 και 30 Νοεμβρίου


Αντρέας Κιντλ: Ο νέος Γερμανός πρέσβης συστήνεται με... σαρδάμ στα ελληνικά - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης