Αντρέας Κιντλ: Ο νέος Γερμανός πρέσβης συστήνεται με... σαρδάμ στα ελληνικά - Δείτε βίντεο

Αντρέας Κιντλ: Ο νέος Γερμανός πρέσβης συστήνεται με... σαρδάμ στα ελληνικά - Δείτε βίντεο

Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά - Οι σπουδές και το πλούσιο βιογραφικό του

presvis-2
Με ένα βίντεο που ανέβασε στο Twitter ο νέος Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ συστήνεται στο κοινό μιλώντας άπταιστα ελληνικά. Στο βίντεο διάρκειας 4 λεπτών και 15 δευτερολέπτων ο Κιντλ ξεκινάει με ξενάγηση στην πρεσβευτική κατοικία του στην Αθήνα. «Λέγομαι Αντρέας Κιντλ και είμαι ο νέος Γερμανός Πρέσβης. Η σύζυγός μου και εγώ φτάσαμε πριν από μερικές εβδομάδες στην Αθήνα. Μετά από 9 χρόνια θα εγκατασταθούμε στην ανακαινισμένη πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι».

Στη συνέχεια έδειξε πλάνα από τη μετακόμιση και είπε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην χώρα μας. «Δεν είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα, την επισκέπτομαι τακτικά πάνω από 40 χρόνια».

Ο Αντρέας Κιντλ έχει σπουδάσει αρχαία ελληνικά και όπως είπε «ήταν διαρκής μου επιθυμία να είμαι πρέσβης στην Ελλάδα. Με συνεπαίρνει η ιστορία, ο πολιτισμός και η φιλοσοφία».

Δείτε το βίντεο με το μήνυμα του νέου Γερμανού πρέσβη
Κλείσιμο
Αυτοτρολάρεται κάνοντας σαρδάμ
Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι της γερμανικής πρεσβείας στο Youtube βλέπουμε τον κ. Κιντλ να αυτοτρολάρεται κάνοντας σαρδάμ προσπαθώντας να πει ομολογουμένως δύσκολες λέξεις στα ελληνικά. 
Ο Πρέσβης Αντρέας Κιντλ κάτι ετοιμάζει
Ποιος είναι ο Αντρέας Κιντλ
Ο κ. Andreas Kindl (Αντρέας Κιντλ) είναι από τον Σεπτέμβριο 2023 ο νέος Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, αντικαθιστώντας τον κ. Ernst Reichel. Γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1964 στην Καρλσρούη, είναι έγγαμος με τρία τέκνα και έως το 1992 έκανε σπουδές στα αρχαία ελληνικά, στη γερμανική φιλολογία, στις ισλαμικές επιστήμες και φιλοσοφίας στα πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, Βόννης, της Οξφόρδης και της Αλεξάνδρειας με Πτυχίο Magister Artium.
Το 1992 εισήλθε Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, Βόννη και το 1996 υπηρέτησε στην Πρεσβεία στην Τύνιδα. Το 1998 υπηρέτησε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, Βόννη /Βερολίνο στην Διεύθυνση Ομοσπονδιακού Υπουργικού Συμβουλίου και το 2002 στην Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, στο Τμήμα πολιτικών υποθέσεων.

Το 2005 επέστρεψε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο ως Αναπληρωτής Διευθυντής του τμήματος για την Εγγύς Ανατολή και το 2007 του ανετέθη ο ρόλος του Επικεφαλής της Εξωτερικής Υπηρεσίας στην Μαζάρ ε Σαρίφ.

Το 2012 επιστροφή στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, Βερολίνο, Διευθυντής Τμήματος Ευρωπαίου Ανταποκριτή και το 2015 Πρέσβης για την Υεμένη (με υπηρεσιακή έδρα το Αμάν). Το 2017 ξανά στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, Βερολίνο ως Εντεταλμένος στρατηγικής επικοινωνίας, το 2020 Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Βηρυτό και τέλος το 2023 Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία εξπρές - Ποιες περιοχές επηρεάζονται σήμερα και αύριο

Αναδιοργάνωση του ΕΣΥ - Τα 12 σημεία αλλαγών στη διακυβέρνησή του

Στα τρία ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία του Πολυτεχνείου - Πήγε, τον είδαν... και έφυγε ο Κασσελάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης