Κρήτη: «Κλειδί» να βρεθεί το απορριματοφόρο που μετέφερε τον τεμαχισμένο άνδρα - Έρευνες σε κτηνοτροφικές μονάδες

Κρήτη: «Κλειδί» να βρεθεί το απορριματοφόρο που μετέφερε τον τεμαχισμένο άνδρα - Έρευνες σε κτηνοτροφικές μονάδες

Ερευνάται αν έχει εξαφανιστεί κάποιος εργάτης γης που δεν ήταν νόμιμα στην Ελλάδα τις τελευταίες 10 ήμερες

DEDISA_KRANIO1
Συναγερμός έχει σημάνει στα Χανιά της Κρήτης από την εύρεση μελών ενός τεμαχισμένου άνδρα από την Ασία στο εργοστάσιο διαλογής απορριμάτων του Ακρωτηρίου. Ένα μεγάλο μέρος από τη δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων έχει επιστρατευτεί για να κάνει έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν σακούλες με άλλα μέλη του δολοφονημένου άνδρα, το κεφάλι του οποίου βρήκαν εργαζόμενοι χθες το μεσημέρι, ενώ και τα κάτω άκρα του εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης.

Οι εργασίες στο εργοστάσιο έχυον σταματήσει και ερευνώνται μια προς μια όλες οι σακούλες απορριμμάτων που είχαν μεταφερθεί στον χώρο διαλογής το τελευταίο 10ήμερο. Κι αυτό, γιατί τότε υπολόγισε ο ιατροδικαστής Γιώργος Μυλωνάκης ότι επήλθε ο θάνατος του άγνωστου άνδρα που φέρεται να ήταν ασιατικής καταγωγής και ηλικίας μεταξύ 30 και 40 χρόνων.

Τα ερωτηματικά στην έρευνα

Αυτό που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την έρευνα είναι ότι μπορεί το θύμα να δολοφονήθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες, όμως κανείς δεν ξέρει πόσο διάστημα χρειάστηκε ο δολοφόνος για να τεμαχίσει την σορό, αν πέρασαν ημέρες ώσπου να πετάξει τα μέλη σε κάδο απορριμμάτων, αλλά και αν τα διαμοίρασε σε κάδους διαφορετικών περιοχών, ώστε να μην εντοπιστούν αυτά που θα οδηγούσαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του θύματος, όπως τα χέρια.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι χρησιμοποίησε μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών και σε αυτές έχει πέσει το μεγαλύτερο βάρος της επιτόπιας έρευνας. Η σακούλα με το πρώτο μακάβριο εύρημα -το κεφάλι του θύματος- βρέθηκε από έναν από τους εργαζόμενους της μονάδας, ο οποίος την έβγαλε από τον ιμάντα στον οποίο εναποτίθενται σύμμικτα τα απορρίμματα που αδειάζουν τα απορριμματοφόρα.

Η πιθανότητα ότι ίσως στον ίδιο ιμάντα εναποτέθηκαν και άλλες σακούλες με ανθρώπινα μέλη αποδείχθηκε σωστή, καθώς το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τεμαχισμένα πόδια του δολοφονημένου άνδρα. Αυτό που παραμένει άγνωστο, είναι από ποιο απορριμματοφόρο αδειάστηκε η συγκεκριμένη σακούλα.

Έτσι, οι αστυνομικοί έχουν ακινητοποιήσει όλα τα οχήματα και ερευνούν προσεκτικά το περιεχόμενό τους, ελπίζοντας να εντοπίσουν το συγκεκριμένο που μετέφερε τα κομμένα μέλη. Αν τα καταφέρουν, θα έχουν στην διάθεσή τους το δρομολόγιο από το οποίο πέρασε και θα μπορέσουν να χαρτογραφήσουν την ευρύτερη περιοχή και τα σημεία όπου υπάρχουν κάδοι, ώστε να επικεντρώσουν την έρευνά τους σε αυτά.

Παράλληλα, διεξάγεται έρευνα σε απομακρυσμένες κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτοκαλλιέργειες της περιοχής, για να εξακριβωθεί αν έχει εξαφανιστεί κάποιος αλλοδαπός εργάτης τις τελευταίες δέκα ημέρες. Ωστόσο, το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση, ίσως σημαίνει ότι το θύμα ήταν μη νόμιμος μετανάστης που απασχολείτο παράνομα από τον εργοδότη, ο οποίος μπορεί να θέλει να αποφύγει τα μπλεξίματα με το νόμο. Στο μεταξύ, ο ιατροδικαστής έστειλε στα ειδικά εργαστήρια δείγμα γενετικού υλικού του θύματος, από το οποίο ενδέχεται να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς επώνυμες Ελληνίδες βρέθηκαν γυμνές στο Discord - 17χρονος από τη Βοιωτία ο διαχειριστής

Άγρια δολοφονία 15χρονης στη Ρωσία: Τη βίασαν, την πέταξαν σε γραμμές τρένου και της έριξαν καυστικό υγρό

Η Ευγενία Νιάρχου έκανε γενέθλια στην Ελλάδα: Το πάρτι στην Σπετσοπούλα και η συναυλία των Kraftwerk
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης