Τραγωδία στα Τέμπη: Δεν κατάφεραν οι Ιταλοί πραγματογνώμονες να διαβάσουν το «μαύρο κουτί» του επιβατικού τρένου

Τραγωδία στα Τέμπη: Δεν κατάφεραν οι Ιταλοί πραγματογνώμονες να διαβάσουν το «μαύρο κουτί» του επιβατικού τρένου

Για «καταστροφή στο σύστημα μνήμης» του καταγραφικού, κάνει λόγο στο protothema.gr ο δικαστικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς

tempi_distixima_new_mk
Άκαρπες ήταν οι προσπάθειες των τεσσάρων Ιταλών εμπειρογνωμόνων που έφτασαν στη Λάρισα προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Οι ειδικοί από την Ιταλία έκαναν τρεις προσπάθειες οι οποίες δεν απέδωσαν.

Ο μηχανολόγος- ηλεκτρολόγος μηχανικός δικαστικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς που ήταν μαζί τους μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι αυτό συνέβη γιατί το πιο πιθανό είναι να καταστράφηκε εντελώς όλο το σύστημα. «Έγιναν τρεις προσπάθειες ανάκτησης στοιχείων και δεν απέδωσαν. Εκτιμώ, ότι έχει καταστραφεί το σύστημα μνήμης, άντλησης και ανάκλησης των στοιχείων».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαδιάς, οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες έφτασαν στην Λάρισα μετά από αίτημα του ανακριτή προκειμένου να υπάρξει ακριβέστερη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος.

madias
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς


«Για την ακριβέστερη διερεύνηση των συνθηκών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, για την καλύτερη κατανόηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος σε ότι αφορά την πορεία σύγκρουσης, τον τρόπο επαφής σύγκρουσης και τον μηχανισμό ανάφλεξης και εξέλιξης της πυρκαγιάς, σε συνδυασμό με τις τελικές θέσεις των βαγονιών που συγκρούστηκαν κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία μιας ειδικής ψηφιακής απεικόνισης μικρής διάρκειας αναπαράστασης της σύγκρουσης των δυο τρένων, έχοντας ως σημείο αναφοράς την έναρξη της επιβατικής αμαξοστοιχίας από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας μέχρι το σημείο σύγκρουσης. Ο ανακριτής για το σκοπό αυτό, λόγω μη ύπαρξης ειδικών μηχανικών στον πίνακα πραγματογνωμόνων, ζήτησε να έρθουν οι Ιταλοί ειδικοί για τη συγκεκριμένη έρευνα για να γίνει άντληση, ανάκτηση και ανάλυση, στοιχείων από το ειδικό καταγραφικό μηχάνημα, αλλά όπως προανέφερα παρά τις τρεις προσπάθειές τους δεν είχαμε αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακούργημα το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών λένε φιλόζωοι για την ταβέρνα στην Κάρπαθο

Παρέμβαση Ντογιάκου για τις κυβερνοεπιθέσεις στην τράπεζα θεμάτων: «Να εντοπιστούν οι δράστες»

Η αλήθεια για τα γκάλοπ και το exit poll των εκλογών της 21ης Μαΐου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης