Κάρπαθος: Κακούργημα το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών λένε φιλόζωοι

Κάρπαθος: Κακούργημα το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών λένε φιλόζωοι

Επικαλούνται τον νόμο 4830/2021 και μαρτυρία καθηγήτριας Ιχθυολογίας από το πανεπίστημιο Θεσσαλίας που είδε το βίντεο και είπε ότι πρόκειται για απίστευτη θανάτωση και βασανισμό

Κάρπαθος: Κακούργημα το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών λένε φιλόζωοι
psaria
Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος από το βίντεο που καταγράφηκε σε ταβέρνα στην Κάρπαθο και στο οποίο φαίνονται επαγγελματίες μάγειρες να ρίχνουν ζωντανά ψάρια στο τηγάνι.

Η πρόεδρος της φιλοζωικής ομοσπονδία «Νέμεσις», Νατάσσα Μπομπολάκη, η οποία ανήρτησε το βίντεο που δείχνει τα ζωντανά ψάρια στο τηγάνι, εξέφρασε, μάλιστα, την πρόθεσή της να παραστεί ως πολιτική αγωγή όταν και όποτε η υπόθεση πάει στο δικαστήριο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cszfpo11eh4p)


Όπως είπε στον ΣΚΑΪ «έχουμε μάρτυρα κατηγορίας καθηγήτρια Ιχθυολογία από το πανεπίστημιο Θεσσαλίας που είδε το βίντεο και μας είπε ότι πρόκειται για απίστευτη θανάτωση και βασανισμό του ζώου γιατί μπαίνει σε καυτό λάδι ζωντανό».

«Εμείς θεωρούμε με βάση τον 4830/2021 που αφορά τα ζώα συντροφιάς αλλά στο κεφάλαιο κακοποίησης ρητά αναφέρεται σε όλα τα είδη ζώων στεριάς θάλασσας και αέρα και προβλέπει ότι η βασανιστική θανάτώση του ζώου υπάγεται στην κατηγορία του κακουργήματος» συμπλήρωσε η κυρία Μπομπολάκη.

Κλείσιμο
Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων αν η αντίδραση αυτή είναι υπερβολική, η πρόεδρος της «Νέμεσις» απάντησε ότι «δεν θεωρούμε ότι είναι υπερβολή η αντίδρασή μας. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη θανάτωση των ζώων αυτών για την τροφική αλυσίδα προβλέπει ότι πρέπει να γίνεται χωρίς στρες, αγωνία και άγχος για το ζώο».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cszf2mptyw0h)

Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο ακούγεται ένας από τους δυο μάγειρες να λέει «Λίτσα έτσι αλευρώνουμε εμείς εδώ στην Κάρπαθο τα φρέσκα ψάρια βλέπεις» με την γυναίκα να του ν απαντά γελώντας «Σπαρταριστά...της ώρας».

♦️Πολύ σκληρό βίντεο Κάρπαθος: Μάγειρας έβαζε ζωντανά τα ψάρια στο τηγάνι, που σπαρταρούσαν με μαρτυρικό...

Posted by Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι. on Friday, May 26, 2023


Επίσημη θέση μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει λάβει η επιχείρηση, καθώς προσπαθεί με ψυχραιμία σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Αυτό που αφήνεται να εννοηθεί είναι πως τα συγκεκριμένα ψάρια λέγονται παπαγαλάκια ή ροζέτια και έχουν διάρκεια ζωής έξω από το νερό 20 ώρες. Προκειμένου μάλιστα να μαγειρευτούν υπάρχουν διάφορες λύσεις, είτε τα τηγανίζεις, είτε τα στραγγαλίζεις, είτε τα αφήνεις δυο μέρες στο ψυγείο μέχρι να πεθάνουν μόνα τους.

Για την επιχείρηση λάθος ήταν και η ανάρτηση του βίντεο που έγινε χωρίς την έγκριση κανενός με αποτέλεσμα από το πρωί να έχουν δεχτεί δεκάδες υβριστικά τηλεφωνήματα. Μάλιστα πολλοί ζητούν την απόλυση της γυναίκας κάτι που δε πρόκειται να συμβεί καθώς είναι μητέρα δυο παιδιών.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχει υποβληθεί καταγελία στο ΑΤ Καρπάθου ενώ ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Δείτε βίντεο: Κάρπαθος: Κακούργημα το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών λένε φιλόζωοι
Κάρπαθος: Κακούργημα το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών λένε φιλόζωοι


Ειδήσεις σήμερα:

Η δικογραφία για τον «Γύπα της Θεσσαλονίκης» - Άλλα τρία θύματα στις Αρχές

Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - 300.000 και φέτος οι δικαιούχοι

Τι κρύβεται μέσα στις ακριβότερες κρέμες της αγοράς;

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης