Τέσσερις διακρίσεις για τον William Faithful και το «Πρώτο Θέμα» στην έκθεση φωτορεπορτάζ της ΕΣΗΕΜΘ

Τέσσερις διακρίσεις για τον William Faithful και το «Πρώτο Θέμα» στην έκθεση φωτορεπορτάζ της ΕΣΗΕΜΘ

Η  μητέρα Τοπαλούδη, η σύλληψη Ιρανού διαδηλωτή με αφορμή τη δολοφονία της Μαχσά Αμίνι, οι διαδηλωτές για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στην Αθήνα και ο χιονιάς στην Αττική

WilliamFaithful_Maketa
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης διοργάνωσε για έκτη χρονιά τη Διαγωνιστική Έκθεση Φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα, με τίτλο #PRESS_photostories.

Πενήντα δύο φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι υπέβαλαν στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης περισσότερες από 414 φωτογραφίες με πεδίο αναφοράς ολόκληρη την Ελλάδα, ενταγμένες στις θεματικές κατηγορίες: 1. Πολιτική, 2. Κοινωνία, 3. Πολιτισμός (τέχνες, επιστήμες, τεχνολογία), 4. Αθλητισμός, 5. Κλιματική Κρίση και 6.Φωτογραφίες με χρήση Drone.

Το σύνολο των  95 φωτογραφιών της Έκθεσης που επιλέχθηκαν έχουν τραβηχτεί σχεδόν αποκλειστικά από φωτογράφους πρακτορείων, διεθνών και Ελληνικών. Για αυτή τη χρονιά,  το «Πρώτο Θέμα» είναι η μοναδική ηλεκτρονική ενημερωτική ιστοσελίδα που κατάφερε να διακριθεί με φωτογραφίες στην έκθεση.

Τα τέσσερα βραβευμένα φωτογραφικά κλικ από τον φωτορεπόρτερ του Πρώτου Θέματος, William Faithful

WilliamFaithful_Politiki
WilliamFaithful_koinwnia_1
WilliamFaithful_koinwnia_2
WilliamFaithful_klimatikikrisi


Κλείσιμο
Η επιλογή των φωτογραφιών που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση, όπως και όσων απέσπασαν βραβεία ή επαίνους, έγινε με «τυφλό» διαγωνισμό: Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής παρέλαβαν το σύνολο των φωτογραφιών χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας (τα metadata είχαν αφαιρεθεί από τα ψηφιακά αρχεία) και κλήθηκαν να ψηφίσουν, ξεχωριστά ο καθένας, ποιες προκρίνουν να εκτεθούν. Οι ψήφοι συγκεντρώθηκαν και ομαδοποιήθηκαν, σχηματίζοντας ένα σώμα φωτογραφιών που καταρχάς προκρίθηκαν. Κατόπιν, σε συνεδρίαση, η επιτροπή διέτρεξε το σχηματισμένο αυτό σύνολο, οριστικοποίησε τη σύνθεσή του ανά κατηγορία και επέλεξε ποιες φωτογραφίες θα βραβευτούν.

Σε καθεμιά από τις παραπάνω κατηγορίες επιλέχθηκε μία φωτογραφία που αποσπά Βραβείο με χρηματικό έπαθλο 1.000€ και μία που αποσπά έπαινο.

Δύο φωτογραφίες χαρακτηρίστηκαν PRESS_photos 2023 και μοιράστηκαν το χρηματικό έπαθλο των 2.000€.


Οι 95 φωτογραφίες που επέλεξε η Κριτική Επιτροπή θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (ισόγειο), Αγγελάκη 13, Θεσσαλονίκη από τις 20/4/2023 έως τις 3/5/ 2023.

Ειδήσεις σήμερα:


Παρούσα στην εκλογική μάχη και αποφασισμένη η Ελένη Χρονοπούλου


Στις 11 η προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου - «Ράλι» περιοδειών ξεκινά ο Μητσοτάκης


Μυτιλήνη: «Έπινε και έπαιρνε φάρμακα η γυναίκα που περιέλουσε τον άνδρα της με βενζίνη», λέει ο δικηγόρος της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης